Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Valken’68 eerder met Arie van Duijn in zee

Maandagmiddag maakte Valken’68 op de eigen website bekend dat Arie van Duijn per komende zaterdag op de bank plaats zal nemen bij de Valkenburgse eersteklasser. Eerder werd de Katwijker al aangesteld als de nieuwe trainer na dit seizoen, maar de plannen zijn dus gewijzigd. De voorbije vijf wedstrijden stonden onder leiding van Jaco van Staalduinen, trainer van het tweede en voor de winterstop de assistent-trainer naast Gerard de Geus van de hoofdmacht. Onze redactie nam contact op met Van Duijn over het hoe en waarom.

Van Duijn: ,,Het is niet zo ingewikkeld. Jaco heeft niet de vereiste papieren en de club wil niet in de problemen komen. Tot en met afgelopen zaterdag had de club compensatie, maar per heden is dat over. Dus wilde de club geen risico’s lopen. Er zijn meerdere voorbeelden te noemen van clubs die tegen de lamp zijn gelopen. Ruim een week terug heeft de technische commissie mij gepolst en we zijn daar goed uitgekomen. Ik heb TC 1 en kon meteen instappen en heb ‘ja’ gezegd. Ik ben nu de hoofdtrainer en Jaco is mijn assistent, zoals dat aanvankelijk na dit seizoen in werking zou treden.”

De ex-trainer van onder meer FC Rijnvogels, Voorschoten’97 en Woubrugge was sinds 2 februari niet meer in dienst bij zijn grote liefde Quick Boys, waar hij onder meer als taak had om spelers klaar te stomen voor de hoofdmacht. ,,Er is een akkefietje geweest en ik heb mijn contract laten ontbinden. Graag had ik het karwei afgemaakt, want ik wil afmaken waar ik aan ben begonnen. Quick Boys blijft altijd in mijn hart zitten en ik blijf ook gewoon lid. Voor het overige wil ik het er bij laten. Al met al was ik dus al een aantal weken vrij man in de voetballerij en dat heeft gemaakt dat er nu dus een oplossing is voor Valken’68 en iedereen is daar blij mee. Het mes snijdt aan alle kanten.”

Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

Van Staalduinen wordt bij de Valkenburgse club op handen en voeten gedragen. Dit niet in de laatste plaats door zijn uitstekende werk in de voorbije jaren bij het tweede en eerste elftal. ,,Daar ben ik mij van bewust en we gaan dan ook niet alles omgooien. Ook ik heb Jaco hoog staan en we gaan het samen doen. Ik ga me niet overal mee bemoeien. Tot afgelopen zaterdag (1-0 nederlaag bij Forum Sport, red.) ging het heel goed en er was duidelijk een klik tussen hem en de selectie. Uiteraard ga ik ook zaken zien en waar nodig kan ik Jaco helpen. We gaan samen door een deur en we gaan er alles aan doen om Valken’68 in de eerste klasse te houden. Dat is wat telt en het gaat niet om Jaco of mij. In elk geval is er dus geen sprake meer van een eventueel licentie-probleem met de KNVB. We kunnen ons volledig focussen op waar het omgaat: Valken’68 moet eersteklasser blijven.”

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten