Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Valken’68: Gestolen vruchten smaken zoet

Rumling bouw artikel
Catsanddogs artikel

Eerste klasse B (zaterdag)- Het geplaagde Valken’68, in de gevarenzone van de 1e Klasse B, mocht inhalen bij titelkandidaat FC ’s-Gravenzande. De Westlanders zijn na een slechte serie weliswaar afgezakt naar plek 5, op ’t Duyfrak speelde het elftal van Frans Danen de gastheren nog met 0-4 van de mat.

Met een uit alle linies bijeengeraapte verdediging, van Duijn, Heemskerk, van der Plas en Arjan Haasnoot waren geschorst, en met Christyjan Schoneveld op de bank voor de zieke interim-trainer Jaco van Staalduinen, leek het getij slecht voor de bezoekers. Daar kwam nog een ongelukkige openingstreffer voor de thuisclub, door een eigen doelpunt van Matthijs de Mooij, bovenop.

Valken’68 kon zich pas oprichten tegen het geduldig combinerende ’s-Gravenzande toen de Westlanders bij de eerste Valkenburgse hoekschop de bal niet konden wegwerken en Dick van der Toorn precies halverwege de eerste helft de gelijkmaker binnenschoot. Van der Toorn kreeg nog een beste kans op 1-2, maar zijn lob over doelman Koning belandde niet tussen de palen.

Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sport2000 artikelbanner

Dat zou al heel geflatteerd zijn geweest, want de thuisclub leek met veel balbezit en vlotte driehoekjes op weg naar een overwinning. De voorsprong leek slechts een kwestie van tijd. Zo ging het voor en na de pauze verder, al kroop Valken’68 na de thee wat vaker uit zijn schulp.

De gelegenheidsdefensie (Schaap, Driebergen, Binnendijk, van Rijn) hield de steeds opduikende blauw-roden (met veel lengte in de ploeg) op afstand. En als ze geregeld toch doorkwamen stond het vizier niet op scherp of bokste een sublieme Van der Nagel de bal uit zijn veste.

Zou Valken’68 het volhouden en een kostbaar punt uit de strijd slepen? Het ging goed tot de 80e minuut. Toen werd het nog beter. Invaller Ronald Kuijt troefde slim een tegenstander af op het middenveld en bediende Sven Boonstoppel. De aanvaller trok van links naar binnen en haalde met rechts verwoestend uit over keeper Koning heen: 1-2. De thuisclub staakte aangeslagen de vruchteloze pogingen en Valken’68 vierde het hervonden vertrouwen met een uitgespeelde 1-3. Boonstoppel fungeerde als aangever, Van der Toorn als afmaker.

De driepuntenvrucht smaakte zoet op een dag waarop de meeste concurrenten niet in actie kwamen. Valken’68 sluit aan en wacht komende week een spannende derby op ’t Duyfrak tegen Voorschoten’97. Drie van de vier geschorste spelers zijn weer inzetbaar. Het tij lijkt te keren en de spelers lopen zich weer het snot voor ogen. Valken’68 is weer herkenbaar en het vertrouwen groeit om weg te kunnen komen uit de onderste regionen.

Opstelling Valken’68: Van der Nagel, Binnendijk, Driebergen, Schaap, Van Rijn, De Ridder,Boonstoppel, De Mooij, Van Delft (Kuijt), Disseldorp, Van der Toorn (Bleijswijk).

Auteur: Ton de Vries

 

OWN artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten