Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing hoofd-en eerste klasse (12-13 maart)

Rurh gold artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Hoofdklasser FC Rijnvogels is nog immer de nummer drie en kroop afgelopen weekend zelfs een puntje dichterbij Noordwijk. Quick Boys liep verder uit en lijkt op weg naar de topklasse, straks derde divisie genoemd. In de eerste klasse B hebben Voorschoten’97 en vooral Valken’68 nog een berg punten nodig om zich in veiligheid te spelen. De equivalent op zondag, FC Boshuizen, staat aan de vooravond van de kraker tegen IFC. Een uitgebreide voorbeschouwing van de Leidse club volgt later in de week. Nu een kijkje in de glazen bol voor komend weekend met deze vier clubs.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner

FC Rijnvogels-Deltasport

Aanstaande zaterdag zijn de Kooltuinmannen de gastheer van Deltasport. Een team waartegen het enkele seizoenen geleden nog in de eerste klasse speelde. Het ging toen in een nek-aan-nek race om het kampioenschap dat uiteindelijk door de Vlaardingers werd gewonnen. In deze voetbaljaargang treffen de beide opponenten elkaar opnieuw. Wel in een andere context. De Rijnvogels draaien een prima seizoen en de Vlaardingers bivakkeren in de gevarenzone. De uitbeurt werd met 0-1 gewonnen. Mitchel Beijersbergen scoorde het enige doelpunt halverwege de tweede helft. Een uitslag die afgelopen zaterdag tegen Hoek in de dying seconds ook voor de hand leek te liggen maar in de blessuretijd liet het de zege uit handen glippen. Concentratie tot de laatste seconde, het ontbrak er helaas aan en de driepunter slonk tot een. Wil de equipe van trainer Hein van Heek de fraaie derde plaats handhaven zal het op eigen bodem weer voor de volle winst willen gaan. Reker er echter op dat teams in de dreigende problemen vaak verrassend uit de hoek kunnen komen. Werden er immers tegen laagvliegers niet veel punten verspeeld? De boys zijn bij deze gewaarschuwd. De bezoekers kwamen in de voorbije speelronde niet in actie, terwijl de laatst gespeelde wedstrijd met 3-1 werd verloren van Spijkenisse.

EERSTE KLASSE B

Valken ’68-Alexandria ‘66

Een duel in de kelder van de eerste klasse B. Het nog lang niet veilige Valken ’68 is gastheer van de rode lantaarndrager uit Rotterdam dat slechts vijf schamele puntjes vergaarde. Sterker nog, de laatste elf wedstrijden leverden geen enkel punt op voor de op zich wel vaardige ploeg uit de havenstad. Het frappante hiervan is dat er drie punten in de enige overwinning van dit seizoen werden behaald en dat dit uitgerekend tegen de geel-roden was die met 3-0 aan de broek naar huis werden gestuurd. Revanche nemen is een van de opdrachten en daarmee de noodzakelijke punten verzamelen is nog belangrijker om weer aansluiting richting de middenmoot te vinden. Het verschil met de vijf ploegen die boven het team dat nu vervroegd onder leiding van trainer Arie van Duijn wordt geleid, bedraagt slechts vijf punten dus er is nog geen paniek in de tent. Op voorhand lijkt de thuisclub de beste papieren te hebben want de opponent presteert uitermate zwak. Hetgeen uiteraard geen enkele reden voor onderschatting mag zijn. Van Duijn kennende zal hij dit de mannen wel inpeperen. De Valkenburgers toonden in Voorburg bij Forum Sport twee gezichten. Voor de rust speelde Valken’68 zielloos, om na rust aanstalten te maken voor een beter resultaat dan een 1-0 nederlaag. De kansen werden evenwel niet benut en dus brak de zeer povere eerste helft de ploeg van toen nog alleen Jaco van Staalduinen ernstig op.

Voorschoten ’97-CSW

Het team van Dick Jan Ente heeft nog een flink appeltje te schillen met de bezoekers uit Wilnis. In de heenwedstrijd kreeg het met 5-1 immers een ruim portie billenkoek, terwijl het verschil op de ranglijst destijds ruimschoots in het voordeel was van de Adegeest-brigade. Het verschil met CSW dat vierde van onderen staat bedraagt nu nog slechts drie punten dus het belang van een overwinning spreekt voor zich. De Voorschotenaren die zo voortvarend aan het seizoen begonnen zijn in een fase beland waarin puntenverlies zorgen kan gaan baren. De stormbal hoeft vooralsnog niet te worden gehesen en zeker niet als aanstaande zaterdag de drie punten op sportpark Adegeest blijven. Vorig seizoen verkeerde het groengele vlaggenschip om deze tijd in zwaar maar kon door tussenpaus Paul van der Zwaan in veilige haven worden geloodst. Een opdracht die het team ook nu voor ogen zal hebben. Wel is op dit moment al duidelijk dat Bob den Hollander de club verlaat om terug te keren naar vv Oegstgeest. Sipan Khalid gaat zijn geluk ook elders beproeven en j.l. maandagavond werd bekend dat Jim van der Krogt het hogerop gaat zoeken. De technisch vaardige speler gaat het (minimaal) een stap hoger proberen bij Noordwijk.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC Boshuizen-IFC

Een van de mooiste affiches van dit seizoen. Twee kemphanen in de titelrace tegenover elkaar. Het is niet meer te veronderstellen dat de huidige nummer drie SJC, dat op veertien punten achter het leidende duo aanhobbelt, nog enig roet in het eten zal gaan strooien. De huiskamervraag is echter of de kadebewoners weer de vorm van weleer terug weten te vinden want de laatste wedstrijden werden weliswaar gewonnen maar het ging niet altijd even soepel. Voor het duel tegen koploper IFC, dat nog altijd een punt voorsprong heeft zal trainer Stefan Roodakkers zijn discipelen niet op hoeven te peppen. Allen zijn doordrongen van het belang van dit voorlopig cruciale duel. Ook zullen de Leidenaren ongetwijfeld nog in het achterhoofd hebben dat zij in de uitbeurt in Hendrik Ido Ambacht met een 6-0 nederlaag van de mat werden gespeeld. Twee redenen dus om zondag alles uit de talentvolle kast te halen en mogelijk de koppositie van de opponent over te nemen. Dat zal onder meer dienen te gebeuren zonder sterkhouder Rick Arnoldus. Zoals gezegd weldra meer nieuws over deze wedstrijd op deze website!

Seven gifts artikel
OWN artikelbanner