Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing hoofd-en eerste klasse (5 en 6 maart)

Rumling bouw artikel
Mooi artikelbanner

FC Rijnvogels zal komende zaterdag vroeg op pad moeten en hopen dat ‘wat je van ver haalt lekker is’. De hoofdklasser staat nog altijd keurig derde en heeft al een prijs in handen en komt straks uit in de nacompetitie. Een klasse lager moet Voorschoten’97 zich zo zoetjes aan gaan oprichten en voor Valken’68 was het al tien voor twaalf. FC Boshuizen is op zondag nog altijd verwikkeld in een titelstrijd met IFC.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner

HOEK-FC RIJNVOGELS

Zaterdag wordt de verre reis naar het Zeeuwse Hoek gemaakt om aldaar tegen het team met dezelfde naam de strijd om het behoud van de derde plaats voort te zetten. De ex-topklasser mag dan wel laag op de ranglijst staan, maar het is toch een lastige ploeg om te bestrijden. Zij verliezen dan wel regelmatig maar niet vaak met grote cijfers hetgeen inhoudt dat hun defensie het sterkste deel vormt. Het zal voor de Vogels een hele kluif worden om daar een of meerdere bressen in te slaan. Mede gezien het feit dat de frontlinie van de roodwitten de laatste competitiewedstrijden niet echt productief is. De heenwedstrijd op de Kooltuin leverde destijds een 2-0 zege op, cijfers waar de Katwijkers ook nu weer graag voor zouden willen tekenen. Wordt het een leuke en lange terugreis voor de Vogels? Na de winterstop staat de teller voor de Zeeuwen vooralsnog op zes punten, terwijl de formatie van Hein van Heek na de kerst negen punten ophaalde tot dusverre.

HOEK 10 (Small)

EERSTE KLASSE B

FORUM SPORT – VALKEN ‘68

De Valken lijken de laatste weken goed in hun verenpak te steken. De serie nederlagen werd een halt toegeroepen en het motto is nu om de ingeslagen weg naar meer punten voort te zetten. Nodig ook om uit de penibele zône te geraken waarin de geelroden al een tijdje bivakkeren. Komende zaterdag staat er een wedstrijd op de agenda waarop er goede zaken kunnen worden gedaan. In de uitbeurt bij Forum Sport, dat slechts een puntje meer vergaarde, zal een driepunter uiterst waardevol zijn om het goede gevoel van de laatste weken te continueren. In de heenwedstrijd op het eigen Duyfrak kon er een positieve 4-2 op het wedstrijdformulier worden genoteerd. Sven Boonstoppel (2), Rens van Klaveren en Mathijs de Mooij scoorden destijds. Het was in de periode dat de Valken nog wat makkelijker aan de punten kwamen. Nu breekt echter het uur der waarheid aan. Winnen staat op het verlanglijstje van interim trainer Jaco van Staalduinen. Winnen met een grote W om de goede serie van de laatste weken voort te zetten. In de voorbije weken kwam al het nodige goede nieuws naar buiten aangaande het nieuwe seizoen. De Valkenburgers lijken zich fors versterkt te hebben en zullen er dan ook alles aan willen doen om eersteklasser te blijven.

WV-HEDW-VOORSCHOTEN ‘97

De Voorschotenaren mogen het opnemen tegen het onberekenbare Wilhelmina Voorwaarts Hercules Eendracht Doet Winnen. Op een veredeld bijveld in de Watergraafsmeer waar Ajax in vroeger tijden velen naar het voormalige stadion lokte moeten de blauwwitten voor hooguit een ruime hand vol toeschouwers de mannen uit Voorschoten van het lijf zien te houden. Voor de Mokummers een noodzaak omdat de gastheren vlak boven de vervelende gevarenzone staan. WV-HEDW is en blijft een lastige ploeg. Zij zullen op zeker revanche willen nemen voor de eerder 2-0 geleden nederlaag in Voorschoten. De groengelen daarentegen mogen geen steken laten vallen om na een goede start van het seizoen naar onderen te moeten gaan gluren want bij een nederlaag wordt het gat met de komende tegenstander tot twee punten gereduceerd. Het zou de equipe van Dick Jan Ente onwaardig zijn. Maar dat het een lastige klus wordt staat buiten kijf. WV-HEDW speelde in de vorige speelronde tegen Valken’68 en knokte zich terug tot een gelijkspel na een 2-0 achterstand. Bloed, zweet en tranen na afloop? Liever tranen van vreugde voor het keurkorps van Ente. Een overwinning kon immers al geruime tijd niet meer worden gekoesterd. De club wacht overigens nog steeds op de uitslag van het hogere beroep, aangetekend vanwege de forse schorsing voor spits Richard Guffens.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

VOC-FC BOSHUIZEN

Wie zuigt het zand uit de motor van de kadebewoners die de laatste tijd wat stroever draait? Een onbeantwoorde vraag. Feit is echter dat de mannen van Stefan Roodakkers nog immer een serieuze titelkandidaat zijn en nog met een punt achterstand koploper IFC in de nek hijgen. Afgelopen zondag werd er een moeizame 1-0 zege op Poortugaal geboekt, hoewel de Leidse ploeg dat meer aan zichzelf te wijten had. Natuurlijk was het lekker die drie punten er bij in de race om de titel. Maar om echt voor het allerhoogste te gaan moet het tij keren. Weer terug naar dat opportunisme en spelplezier van de eerste competitiehelft waarin het team glansrijk opereerde? Time to return. Terug naar de betere tijden en om tegen opponent VOC te tonen waarin het team toe in staat is. Volharding Olympia Combinatie is de officiële naam van de tegenstander. Volharden de Leidenaren ook in de strijd om plek nummer een? De club is overigens ook al druk doende met komend seizoen, daarover werd reeds het een en ander gemeld. Ondertussen is duidelijk dat Sammy Zandbergen overkomt van FC Rijnvogels. De middenvelder wil in Leiden een sleutelspeler worden op het middenveld.

image1 (Small)

OWN artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten