Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorschoten’97 haalt uit in Rotterdam en heeft weer lucht

Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

Eerste klasse B (zaterdag)- De mannen uit Voorschoten hadden dit weekend een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Alexandria ’66 op het programma staan. Het puntenverschil tussen beide teams was maar liefst 22 punten. Toch had trainer Dirk Jan Ente zijn manschappen gewaarschuwd, want de thuiswedstrijd werd “slechts” met 2-1 gewonnen door een doelpunt pas vlak voor het einde.

,,Als we deze wedstrijd de drie punten pakken, dan zijn we zo goed als veilig en kunnen we de rest van de competitie rustig uitspelen”, aldus de trainer in zijn voorpraatje in de kleedkamer. Dat rustig uitspelen komt het team eigenlijk wel goed uit na een onrustig en heel weinig opleverend gedeelte van de competitie. Maandenlang bleef de groengele formatie verstoken van punten, maar vorige week keerde het tij tegen CSW (3-2). Van een wedstrijd was tegen deze rode lantaarndrager eigenlijk geen sprake. Middenvelder Sjoerd de Vries (foto) sprak dan ook van een makkelijk vrachtje. ,, De tegenstander stelde niet veel voor. Een onsamenhangend team met een losse voorhoede en een losse verdediging. Totaal geen teamverband en heel logisch dat ze zo spelend onderaan staan.”

Sjoerd de Vries (Small)

Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner

Al na vijf minuten lag de bal achter de Alexandria-keeper. De maker was de volgend jaar in Noordwijk te bewonderen Jim van der Krogt. Richard Bakker maakte er na een kwartier 0-2 van en vlak voor het rustsignaal werd het 0-3 door Bob den Hollander. Tevreden werd dan ook de thee genuttigd in de rust. Er was ook geen donderspeech nodig om de mannen bij de les te houden. Gewoon doorgaan op de ingeslagen weg, was de opdracht. Dat gebeurde dan ook. Zo’n tien minuten later werd het al 0-4 en het halve dozijn aan doelpunten werd ook nog volgemaakt. Wouter Pen, vorige week matchwinnaar in Wilnis, scoorde nu tweemaal en Bas Beijersbergen liet zijn naam ook noteren in het notitiekladblok.

Volgens de Vries valt er verder weinig over deze partij te vertellen. ,, Gewoon saai, weinig beleving en het ging allemaal heel makkelijk. Ikzelf kampte nog met wat naweeën van een griepje en heb me laten vervangen door Sem Simonis. Ook hadden we nog een grotere uitslag kunnen boeken, maar de scheidsrechter keurde 2 doelpunten van ons wegens buitenspel af. Volgens omstanders was daar geen sprake van, maar met deze stand tegen zo’n tegenstander maak je je daar niet al te druk om. Verder vielen er ook geen gele kaarten en wisselden we nog twee spelers. Dat viel haast verkeerd uit, want verdediger Steven Knijnenburg raakte wat geblesseerd toen er al driemaal gewisseld was, maar door het omgooien van de opstelling en Steven in de voorhoede zetten, kwamen we daar ook heel makkelijk doorheen. Kortom, een verdiende en overtuigende overwinning en wat het belangrijkste is, we krijgen hierdoor weer wat moraal en goede moed. We hoeven niet meer naar beneden te kijken en we hebben een gat geslagen. Natuurlijk willen we nog meer potten tot een goed einde brengen, maar deze twee zeges in een week hebben ons weer op de rails gezet.”

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Verlaan, Michel, Knijnenburg, Owel, De Vries (Simonis), Jouby (Pen), Van der Krogt, Beijersbergen, Den Hollander (Achyapong), Bakker.

 

OWN artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten