donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97(za) na rust weggecounterd

Voorschoten’97(za) na rust weggecounterd

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Dat de bewoners van sportpark Adegeest een lastig en zwaar seizoen te wachten staat ligt in de lijn der verwachtingen. Het keurkorps van de debuterende trainer bij de Voorschotenaren, André Lourens, is compleet vernieuwd. Alleen Richard Bakker (ex M.M.O) maakte vorig seizoen deel uit van de selectie en bleef aan in Voorschoten. Vorige week gingen de Voorschotenaren nog hard onderuit tegen het Rotterdamse XerxesDZB (4-0). Zaterdagmiddag was koploper Nootdorp te gast, en te sterk voor de gastheren. Met twee messcherpe counters besliste de lijstaanvoerder na rust het duel.

Dat de thuisclub een angstgegner is voor Nootdorp bewezen de twee laatste thuisduels, waarin de Voorschotense ploeg even zo vaak zegevierde. Ook zaterdagmiddag waren de elf van coach Lourens in de eerste rondgang de bovenliggende partij. De Nootdorpers konden de koppositie in het weliswaar nog prille seizoen geen moment waar maken.

Het scorend vermogen of beter gezegd het gebrek aan scorend vermogen kwam op het zonovergoten sportpark pijnlijk aan het licht bij de mannen van Lourens. Het zat de ploeg ook niet mee. Spits Shemiel Constancia raakte in de vijftiende minuut de paal, nadat de sterk spelende Qendrim Gashi Constancia met een steekpass vrij voor de Nootdorpse goalie had gezet. Kort daarvoor kwam de thuisploeg goed weg, nadat de razendsnelle Marcley Manuela fysiek werd afgestopt. Scheidsrechter Ebink zag  er echter geen kwaads in. Met fris combinatievoetbal werden de bezoekers onder druk gezet. Veel kansen kregen de Voorschotenaren niet  tegen de hechte defensie van de bezoekers.

Aan de andere kant had de laatste linie de handen vol aan de snelle spitsen van de lijstaanvoerder. Doelman Marcel Quax behoedde zijn ploeg een kwartier voor rust voor  een achterstand. Constancia kwam niet veel later een beenlengte tekort om een uitstekende voorzet van Hamza Chikhi doeltreffend af te ronden. Tien minuten voor rust zag Tim Koning een vlammend schot uiteenspatten op de vuisten van de Nootdorpse doelman. Op slag van rust kreeg de sluitpost van de bezoekers schouderklopjes van zijn ploeggenoten, nadat hij een kopbal van Jordy Manuputty over tikte.

Na rust stelden de bezoekers snel orde op zaken. In de 50e minuut schoot uitblinker Manuela zijn ploeg naar de 0-1. Enkele minuten na de openingstreffer had dezelfde speler de 0-2 op zijn schoen maar mikte net naast. De goed spelende Bakker aan Voorschotense zijde had weinig geluk met een pegel van afstand . Doelman Quax hield met een paar goede reddingen zijn ploeg alsnog in de wedstrijd, maar was een kwartier voor tijd volslagen kansloos op alweer een messcherpe counter. Ditmaal was het de ex-prof van Antwerp Polino Luiza die de wedstrijd besliste. Vlak voor tijd had Ceyhun Isik nog de kans om de pijn te verzachten maar hij faalde van dichtbij. Voorschoten had de kansen, maar de individuele klasse van de spitsen van Nootdorp gaven de doorslag.

Trainers Lourens vindt dat zijn ploeg stappen vooruit maakt. ,,Ik heb al veel meer voetbal gezien dan vorige week, als we dit volhouden gaan we de punten pakken. Onze organisatie stond goed vandaag  we hebben onszelf alleen niet beloond. In de rust heb ik gezegd om de discipline te blijven opbrengen.”

Middenvelder Bakker, een van de beteren aan de zijde van de thuisclub, vond dat zijn ploeg meer verdiende. ,,We hadden vanmiddag de punten zeker gezien de eerste helft verdiend. Natuurlijk gaat het aan je vreten als het resultaat uitblijft. Zeker bij de overwegend jongere gasten. We werken keihard en moeten onszelf gaan belonen, maar we blijven het vertrouwen houden in een goede afloop.”

Voorschoten′97: Marcel Quax,  Sem Simonis,  Kevin Koek, Hamza Apaydin,  Ceyhun Isik,  Jordy Manuputty, Tim Koning, Richard Bakker, Shemiel Constancia, Qendrim Gashi, Hamza Chikhi.