Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

‘Wereldreiziger’ Jeroen Haasnoot spreekt over gemiste kans van Valken’68

Duke of Oz artikel
ALV artikelbanner

Eerste klasse B (zaterdag)- Toen de uitslagen eenmaal allemaal binnen waren, drong het besef nog meer door. Valken’68 had bij winst gestegen naar de achtste plaats en zelfs een gelijkspel zou recht hebben gegeven op de negende stek. Zo’n feest werd het niet voor de Valkenburgers. In en tegen Volendam werd met 3-2 verloren en dat betekent dat de formatie van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen nog steeds op de vermaledijde twaalfde plaats staat. Daarnaast kwam Volendam, de nummer dertien, drie punten dichterbij.

Voor Jeroen Haasnoot was er weer een basisplaats weggelegd. De linkervleugelverdediger miste een reeks wedstrijden, omdat hij met zijn geliefde twee maanden ver weg was van hier. Het koppel genoot van een verblijf in Nieuw-Zeeland en Australië. In beide landen werden een maand doorgebracht. Haasnoot kwam terug, maakte eerst de nodige minuten in het tweede en mocht tegen Volendam weer deel uitmaken van de hoofdmacht. ,,Volstrekt logisch dat ik eerst weer moest meedoen met het tweede. Ik ben er dus een tijd uit geweest en daarnaast liep het prima met het eerste. Nu waren Mark van der Plas en Erwin de Ridder geschorst en was de nood aan de man. Ik ben blij dat ik er weer bij was, maar ik had me de dag wel anders voorgesteld.”

Valken’68 werd bijgestaan door een grote groep supporters. Een deel daarvan toog j.l. vrijdag al naar Volendam en maakte er een heus uitje van. Na afloop bleef een deel van de Valkenburgse aanhang ook in het toeristendorp achter en een aantal spelers kwam zaterdagnacht pas terug met de bus, zo ook Haasnoot. ,,Dat stond zo gepland. We hebben er alsnog een leuk uitje van gemaakt. Natuurlijk hebben we het tijdens het eten over de wedstrijd gehad en wat er zoal fout ging. Daarna hebben we ook plezier gemaakt, want het is niet zo dat we kansloos zijn na deze nederlaag voor lijfsbehoud.”

Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Maar wat ging er dan zoal fout voor de gasten? ,,We hebben het vooral voor rust laten liggen. We waren niet scherp genoeg en daardoor moesten we twee goals toestaan. Na de 1-0 scoorden we wel tegen, maar direct daarop scoorden zij de 2-1. Het waren haast twee identieke tegengoals en dat mogen we onszelf aanrekenen. Toch hadden we de pot er nog uit kunnen slepen of in elk geval een punt kunnen halen. Het mocht niet zo zijn. De rekening is ons gepresenteerd van een te matige eerste helft.”

In de tijd dat Haasnoot elders aan het genieten was, gebeurde er een hoop bij Valken’68. De verdediger heeft niet alles meegekregen, maar de verrichtingen van het eerste volgde hij wel. Hij had er contact over met spelers ook. ,,Van het tussentijdse vertrek van Gerard de Geus wist ik niet veel. Wel hoorde ik over de komst van spelers voor volgend seizoen. Natuurlijk moeten ze nog bewijzen dat ze beter zijn dan wie er nu spelen, maar ik vind dat de club dit prima doet. Wanneer je verder wil dan moet je ook spelers halen. Grote onderlinge concurrentie is enkel maar goed. En dat Arie van Duijn al eerder is gekomen, vind ik ook een prima zaak. Nu kunnen we al eerder aan elkaar wennen en dat is goed voor hem en de spelersgroep. Wel zullen we ons nu snel moeten herstellen van deze nederlaag. Het had zo mooi kunnen zijn, maar het kan nog steeds goed aflopen. De concurrentie heeft immers ook verloren.”

Scoreverloop  RKAV Volendam- Valken’68: 3-2 (2-1). 6. Patrick Bond 1-0 23. Arjan Haasnoot 1-1, 24. Bart jonkerman 2-1, 60. Niels Springer 3-1, 90. Rens van Klaveren 3-2.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Herman Binnendijk, Lex Heemskerk, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Ronald Kuijt(70e Sander van Duijn), Dick van der Toorn(61.Joeri Driebergen), Mathijs de Mooij, Rens van Klaveren, Robert van Delft (68. John van Rijn), Sven Boonstoppel.

 

 

 

Brasserie meelfabriek
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten