Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zieke Mike Bekooij toch van grote waarde voor FC Boshuizen

Brasserie VIS artikelbanner
ALV artikelbanner

Eerste klasse B (zondag)- Op verzoek van VOC werd het treffen tegen FC Boshuizen al op zaterdagmiddag afgewerkt. Om 17 uur rolde de bal in Rotterdam en net als in Leiden ontspon zich een alleraardigste tweestrijd, waarin de Leidse titelkandidaat tot op de bodem moest gaan voor de zege. Ondanks een 2-1 achterstand na rust kwam de overwinning wel uit de bus rollen. Zeker bij spits Mike Bekooij kostte het bijzonder veel energie. ,,Vrijdag lag ik nog op bed en ik voel me nog steeds grieperig. Toch wilde ik graag spelen en wanneer je dan twee goals mag maken, voelt dat uiteindelijk wel goed aan. Maar ik zit er wel volledig doorheen.”

Op zaterdagavond laat de tweevoudig doelpuntenmaker weten het er zonder meer voor over te hebben gehad. Immers, FC Boshuizen nam de koppositie al dan niet tijdelijk over van IFC, dat uiteraard pas op zondag in actie komt. ,,Daarnaast spelen we volgende week tegen IFC en daarom was winnen ook nu van het grootste belang. Wel moet ik erkennen dat we het heel moeilijk hebben gehad en wellicht kwam de zege ons niet geheel toe. Maar nee, daar zit ik niet echt mee.”

In het eerste kwartier moest FC Boshuizen al alle zeilen bijzetten en VOC was duidelijk de bovenliggende partij. ,,Zij zochten heel snel naar de spitsen en wij kregen daar amper vat op. Zij hadden de bal en wij liepen er een soort van achteraan. Dan is het vanzelfsprekend lekker dat je zelf de 0-1 maakt, eigenlijk uit het niets.

Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Knijnenburg artikelbanner

Mehmet Güngör zette voor en Bekooij controleerde met rechts en rondde bekwaam met links af. ,,Dat was een lekker goaltje en die konden we ook al weg gebruiken gezien het feit dat we het zo moeilijk hadden. Daar veranderde overigens weinig aan.” VOC bleef de lakens uitdelen en kwam meer dan verdiend op gelijke hoogte, dicht tegen de onderbreking aan. Na de pauze kwam de Rotterdamse ploeg ook nog eens op voorsprong en de derde Leidse nederlaag leek in de maak. Het kwam echter toch nog goed voor de mannen van Steef Roodakkers, Ronald van Wattum en Richard Laterveer.

,,Een vrije trap van Mehmet kwam via de muur voor mijn voeten en zo kon ik de 2-2 binnen werken. Dat doelpunt bracht VOC wel enigszins aan het wankelen, maar we konden in de slotfase pas toeslaan. Brayan (Caicedo Mosquera, red.), een speler van Colombiaanse komaf, was ingevallen en leverde fraai voorwerk voor de 2-3 van Güngör. Daarna hielp Lars van Bommel ons nog meer met zijn doelpunt en was hun verzet gebroken.”

FC Boshuizen mocht al met al niet mopperen, maar deed wel wat het moest doen: winnen. ,,En daar gaat het om. Meestal winnen we op verdiende wijze, nu was het eens anders. Dat is ook voetbal. Ik ben er dubbelblij mee, want zoals gezegd was ik bepaald niet fit. Ook heb ik zaterdagochtend nog gewerkt, dus ik ben blij dat ik het heb kunnen volhouden. Zeker ook omdat ik het ook nog eens heel moeilijk had met hun centrale verdediger, die heel vaak mee ging naar het front. Uiteindelijk hebben we gewonnen op efficiëntie. Vijf kansen leverden vier goals op en dan doe je het goed.”

Bekooij denkt met zijn ploeg klaar te zijn voor IFC. ,,We weten wat er gevraagd wordt. Maar laten ze ook eerst maar eens van VELO winnen. Dat zal niet eenvoudig zijn. We kunnen dat zondag dus rustig afwachten.”

De aanvaller vreest wel dat de blauwgelen het volgende week dan zonder Jesper Neuteboom en Rick Arnoldus moeten doen. Zij kregen de gele kaart in de havenstad en Bekooij denkt dat ze geschorst zijn voor volgende week. ,,Dat weet ik niet zeker, maar het mag duidelijk zijn dat we kunnen spreken van aderlatingen wanneer dat echt zo is.”

De kans dat Bekooij volgend seizoen nog de clubkleuren verdedigt, lijkt ook groot. ,,Er is interesse van een regionale hoofdklasser, maar ik heb daar niet zo’n trek in. Voor mij is het goed dat ik hier nog wat stappen maak en daarna hoop ik toe te zijn aan een hoger niveau. Ik moet nog wel een gesprek voeren met de club, maar ik denk wel dat het goedkomt.”

De maker van de eerste twee goals wil uiteindelijk wel hogerop. ,,Ik ben afgelopen week in Utrecht geweest. Uiteraard om mijn broer Tommy te zien spelen met VVSB in de halve finale van de beker. Ik ben daar in het spelershome geweest en de indrukken in het stadion waren ook fantastisch. Toen dacht ik wel ‘dat wil ik ook’. Maar alles op zijn tijd. Het belangrijkste nu is kampioen worden of via een omweg promoveren.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Van Roosendaal, Kluivers, J.Neuteboom, BJ Neuteboom, Maachou, Cabrera Ortega, Arnoldus, Schouten, Güngör, Bekooij, Van Bommel.

Slingerland artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten