HomeZaterdagDerde klasseKnotsgek treffen van RCL eindigt onbeslist

Knotsgek treffen van RCL eindigt onbeslist

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Had RCL een punt gewonnen met het gelijke spel (3-3) tegen HVC’10 of verloren de Leiderdorpers vooral twee punten? Ver na de wedstrijd waren de betrokkenen er nog niet uit. RCL verspeelde in elk geval een 0-2 voorsprong, stond kort voor tijd ook nog wel met 3-2 achter en na de uiteindelijke zesde goal van de middag, de gelijkmaker dus, kon het zelfs ook nog beide kanten op vallen. Feit is op zeker dat koploper Te Werve twee punten uitliep en een gaatje heeft van vier punten, maar dat RCL ook na de negende speeldag nog ongeslagen is.

HVC’10, subtopper op de ranglijst, opende sterk. Doelman Andrew Bontje moest meteen paraat staan. ,,In de eerste minuut moest ik al twee keer een bal pakken en in de openingsfase hadden we het lastig. Dat duurde echter hooguit vijf minuten en daarna namen wij tot aan de rust het heft in handen. Dat we voor stonden bij rust was volkomen verdiend, hoewel we niet veel kansen creëerden.” Als bijna vanzelfsprekend kwamen de roodwitten op 0-1 door Thom Wijnalda. De spits toonde zich weer eens trefzeker, hoewel een bedankwoord uitging naar Robin Brasker. De jonge linksback stoomde op, haalde de achterlijn en vond de trefzekere puntspeler.

Na de rust veranderde er aanvankelijk weinig aan de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. RCL voerde de regie en ging op zoek naar een grotere voorsprong. Die kwam er door Nick van Bemmel, die dit keer vanaf de bank moest komen vanwege achterblijvende trainingsarbeid. De middenvelder had een geweldige pegel in huis, die via de binnenkant van de paal achter de doelman binnen sloeg. RCL zat op rozen en er leek een belangrijke uitzege aan te komen.

Het liep echter anders. Uit geslagen positie kwam HVC, eerder op eigen veld onder meer winnend van Valken’68 en verliezend tegen DoCoS, terug tot 1-2. Het was het signaal voor de thuisploeg om nog meer aan te zetten en daarmee werd RCL in verlegenheid gebracht. Bontje: ,,Zeg maar gerust dat we het even kwijt waren. Compleet onnodig, maar het was wel zo. Bij een lange bal van de thuisploeg ging Frank Hillebrandt de fout in en even later ging het mis bij de net ingevallen Gwen Koet. ,,Bij Frank ging de bal onder zijn voet door en konden ze afdrukken en Gwen maakte een overtreding die hij niet had hoeven maken. Uiteraard kan dat een keer gebeuren, maar doordat zij de penalty raak schoten was het wel opeens 3-2. Op dat moment was dat eigenlijk niet te geloven. En met een beetje pech was het daarna zelfs 4-2 geworden en dan was het denkelijk wel over geweest voor ons.”

Voor de 3-2 was er ook al het nodige gebeurd. Een speler van de ploeg uit Hoek van Holland kreeg een gele kaart, moest even naar de kant van de scheidsrechter en kwam volgens de arbiter te snel weer het veld in. ,,Een heel raar moment, ja. Die speler kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Wij gaven hierna gas, want roken bloed. Zij scoorden juist in deze fase de 3-2. Gelukkig duurde het niet lang of wij hadden de 3-3 alweer op het scorebord gebracht. Nu was het Reinaldo Nagetegeller die prima uithaalde. In de resterende tijd had het zomaar nog 4-3 of 3-4 kunnen worden. Zo raakte Koet nog de lat met een inzet. En misschien kwam ik nog een keer goed weg in en botsing. Ik ging voor de bal, maar de tegenstander ging mee. Het was in elk geval geen moment saai na de rust. In een helft gebeurde er meer dan in de meeste wedstrijden in negentig minuten tijd.”

RCL hield dus een punt over aan de uitbeurt en is dus nog geen enkele keer verslagen. Bontje: ,,Dat is op zich prima, maar de achterstand op Te Werve is wel wat groter geworden. De komende weken zijn bepalend hoe we de winterstop in gaan. Vooralsnog houden we ook nog een gaatje met de achtervolgers dus we mogen tevreden zijn. Een gelijkspel bij deze tegenstander is op zich niet beroerd. Ze zijn fysiek sterk en hebben een prima aanval. Dit RCL heeft wel meer veerkracht dan het team van vorig seizoen. Een achterstand bleek ons toen vaak te machtig. Nu blijven we rustig en met overleg ballen. Dit kan ergens toe gaan leiden.”

Basisopstelling RCL: Bontje, Van der Spoel, Hillebrandt, Leugering, Brasker, Leugering, Nagtegeller, Sinteur, Scheurwater, Wijnalda, Permanand.