HomeZaterdagDerde klasseRCL boekt overwinning in boeiend duel met CWO

RCL boekt overwinning in boeiend duel met CWO

-

Tweede klasse C (zaterdag)-Afgelopen zaterdag stond op Sportpark De Bloemerd een interessant duel op het programma. RCL ontving CWO uit Vlaardingen, een ploeg waarmee de derde positie voorafgaand aan dit duel, werd gedeeld. Echter had de Leiderdorpse formatie van trainer Stefan Luykx en assistent-trainer Henk Buyn een beter doelgemiddelde. In deze onderlinge confrontatie moest blijken wie er van wie afstand zou nemen. Het toegestroomde publiek werd getrakteerd op een puike wedstrijd, waarbij er twee ploegen op het veld stonden die beiden op de aanval wilden spelen. Na negentig minuten kwam er wel een winnaar uit de koker. Het werd 3-0 in het voordeel voor de ploeg uit Leiderdorp.

zz5001-small

CWO kwam sterk uit de kleedkamer. Vanaf het eerste moment werd er hoog druk gezet waar de roodwitten aanvankelijk geen raad mee wisten. De bezoekers kregen diverse mogelijkheden om de score te openen. Zo moest  RCL sluitpost Andrew Bontje in de eerste minuut al redding brengen op een schot in de verre hoek van CWO aanvaller Colin Pleijsier. De thuisploeg werd ver op eigen helft teruggedrongen en het was wachten op een goal van de gasten. Na een kleine tien minuten had deze ook moeten vallen. Adelcao Mendes Moreira werd weggestuurd, dribbelde de zestien in maar werd omver gelopen door Bontje. De arbiter van dienst kende CWO een penalty toe, die ver naast geschoten werd door Romeo da Silva.

zz5008-small

Opgelucht ademhalend vervolgde RCL de wedstrijd, maar de thuisploeg bleef het moeilijk houden. In deze fase hield goalie Bontje RCL in de wedstrijd met meerdere uitstekende reddingen. Daarmee gaf hij zijn manschappen vertrouwen en langzaam maar zeker kwamen de Leiderdorpers beter in de tweestrijd. Na een goed half uur werd Nick Permanand weggestuurd, die uitstekend voorgaf en Tommy Sinteur leek binnen te koppen. Echter was CWO-doelman Angelo Spanjaart alert en duwde de bal uit de kruising.

Er kwam gaandeweg steeds meer geloof bij de pupillen van Luykx en nu werden de rollen omgedraaid. Met verzorgd voetbal werd de vrije man gezocht. Kort voor rust werd deze dan ook gevonden. Sinteur vond Nick van Bemmel. Zijn eerste inzet werd nog gekeerd door Spanjaart, maar half liggend op de grond trof de middenvelder alsnog doel uit de rebound. Tot het rustsignaal probeerden de Vlaardingers nog wel voor de gelijkmaker te tekenen. Maar uitblinker Bontje hield zijn doel schoon.

zz5023-small

Na de theepauze bleef het een aantrekkelijk duel. In de eerste minuut had CWO op gelijke hoogte kunnen komen. Maar wie anders dan Bontje keerde een inzet van Moreira Mendes vakkundig. RCL nam het spel weer over en verdubbelde de score al vrij kort na rust. Van Bemmel rukte op vanaf het middenveld. Met een subtiele lob leek hij Spanjaart te verschalken, maar de lat bracht redding. Spits Thom Wijnalda reageerde goed op de terugkaatsende bal  en de goaltjesdief rondde goed af. De bewoners van de Bloemerd leken op rozen te zitten, maar had de blauwwitte opponent nog niet definitief van zich afgeschud.

zz5012-small

Sterker nog, halverwege de tweede helft had CWO de aansluitingstreffer moeten maken. Pleijsier gaf een pass op maat bij de tweede paal waar Moreira Mendes de bal zo kon inglijden. Helaas voor hem kwam hij net niet goed uit met zijn passen. Direct na deze aanval had de thuisploeg de wedstrijd op slot moeten gooien. Permanand vond de vrij staande Wijnalda, die zijn tweede treffer net niet binnen gewerkt kreeg. Tot de laatste minuut bleef het een boeiend treffen tussen de twee teams. Wel moet gezegd worden dat CWO niet echt grote kansen meer kreeg en RCL meer gevaar stichtte. In de allerlaatste minuut werden ze hiervoor nog eens beloond. Een splijtende pass door het midden kwam terecht bij Wijnalda, de goalgetter hield goed overzicht en scoorde in de verre hoek. Dit was meteen ook de laatste actie van de wedstrijd.

zz5020-small

Door deze verdienstelijke overwinning klimt de Racing Club nu naar de tweede positie op de ranglijst. Daarbij opgeteld ging koploper Te Werve dit weekend onderuit bij HVC’10. Hierdoor is de eerste positie weer binnen handbereik. Een goed weekend dus voor Luykx en de zijnen. Volgende week gaat RCL op bezoek bij het sterke DSO, dat onderuit ging bij DoCoS (5-4).

zz5005-small

RCL verdediger Youri de Boer na afloop van het duel: ,,Het was vandaag een zwaarbevochten, maar toch wel verdiende overwinning. Het eerste deel van de wedstrijd hadden we het heel moeilijk en kwamen er nauwelijks uit. Gelukkig hebben wij een hele betrouwbare doelman. We hadden na een half uur anders zomaar 2-0 of 3-0 achter kunnen staan. We bleven erin geloven en zochten de voetballende oplossing. Daardoor kwam de voorsprong dan ook tot stand. In mijn ogen was dat het kantelpunt van de wedstrijd. Zij wisten zich geen raad meer met ons spel, waardoor wij het heft in handen kregen. In de tweede helft heeft CWO dan ook maar één uitgespeelde kans gehad. In de duels waren wij net wat feller en creëerden daardoor ook meer mogelijkheden. Een mooie overwinning op een goed voetballende ploeg. Dat schept vertrouwen om met een goed gevoel de winterslaap in te gaan straks.”

RCL-CWO 3-0 (1-0) 34. 1-0 Van Bemmel, 50.Wijnalda 2-0, 90. Wijnalda 3-0. Scheidsrechter: Steenbergen. Toeschouwers: 175

Opstelling RCL: Andrew Bontje, Youri de Boer (Frank Hillebrandt), Leroy van Westrienen, Robin Brasker, Max Glasbeek, Nick van Bemmel, Nick Permanand, Ruben Leugering (Thomas Goebel), Thom Wijnalda, Reinaldo Nagtegeller, Tommy Sinteur (Nick Scheurwater).

Foto’s: J.P.Kranenburg