Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

RCL nog steeds ongeslagen in 2016

Duke of Oz artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL heeft voor de vierde keer op rij gewonnen, opgeteld met het gelijke spel bij GHC, even na de winterstop, komt de teller daarmee op dertien punten uit vijf wedstrijden in 2016. Een opmars op de ranglijst is het logische gevolg. Makkelijk ging het zeker niet, op bezoek bij Klein Maar Dapper ofwel KMD.

Het zag er in het begin voor de Leiderdorpers niet goed uit tegen laagvlieger KMD. Het door de thuisploeg vertoonde vechtvoetbal verraste de bezoekers min of meer. Als je zo laag staat (13e plek) dan moet je wat en dat had men kunnen weten bij de bezoekers. Het eerste kwartier was dan ook duidelijk voor de Westlanders. Het had allemaal heel anders kunnen lopen als zij een toegekende strafschop hadden benut. Het was Nick van Bemmel die in het strafschopgebied verstrikt raakte in de benen van een aanvaller, maar Andrew Bontje haalde de misschien niet zo goed geplaatste bal er formidabel uit.

Dat knakte het zelfvertrouwen van de gastheren en gaf de bezoekers de moed om er wat bovenuit te komen. Het leverde wel wat kansjes op maar nog geen resultaten. Daar was het spel van RCL niet naar, onder meer omdat de gemaakte afspraken niet na gekomen werden. De rust ging dan ook in met een dubbelblanke stand. Daar kon men wel mee leven. Volgens spits Thom Wijnalda gold dat niet voor trainer Luykx. ,,Onze spelopvatting klopte niet, de opbouw mankeerde, we maakten verkeerde keuzes, we liepen teveel op het middenveld en ik als spits kreeg het verwijt dat ik niet balvast was. Hij hamerde erop dat we al die gemaakte afspraken maar eens waar moesten maken”.

Geco artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Het ging inderdaad in die tweede helft wat beter, maar toch duurde het nog tot omstreeks de 70e minuut dat er een doelpunt viel. Een schot van Ruben Leugering schampte het hoofd van Wijnalda, de jeugdige KMD-keeper pakte weliswaar die bal maar liet hem weer los waarop Wijnalda dankbaar de score opende. ,,Misschien stond ik op het moment dat Leugering schoot wel buitenspel, waardoor die keeper wat schrok, maar ik vond wel dat ik voor alle zekerheid die bal erin moest schoppen en dat was dus maar goed ook. Daarop gingen we wat beter speler. Dat kwam ook omdat KMD nu wel moesten komen en dat gaf ons wat meer vrijheid en ruimte. Dat leverde nog geen tien minuten later het tweede doelpunt op. Leroy van Westrienen soleerde magnifiek door de verdediging, ging een één-twee aan met Kai Vijlbrief, kreeg de bal weer fantastisch terug een tekende voor de 0-2. Hierna domineerden we wel, maar kwamen niet meer tot scoren. Ondanks het slechte veld konden we ons oude spel weer oppakken en aan het zelfvertrouwen werken voor de komende wedstrijden.”

Wel is nog het vermelden waard dat Gwen Koet met een hoofdwond van het veld moest en Max Glasbeek hem goed verving. Aan de start stond Yoeri de Boer. Hij verving de geschorste Mickey Tromp. Trainer Luykx was na afloop tevreden met de punten maar niet over het vertoonde spel. Volgens de topscorer van RCL moet dat beter. Aan het scoren van punten werd zaterdagavond al tijdens het Darttoernooi in het clubhuis gewerkt. Er werd namelijk volop gescoord. Dat alles was niet zo besteed aan Gwen Koet, want hij had nog behoorlijk last van zijn in de wedstrijd opgedane hoofdwond.

Opstelling RCL: Bontje, De Boer, Hillebrandt, Van Westrienen, Koet (Glasbeek),  Van Bemmel, Leugering, Brasker (Guijt), Vijlbrief, Wijnalda, Sinteur (Scheurwater)

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten