vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRCL ook volgend seizoen tweedeklasser

RCL ook volgend seizoen tweedeklasser

-

Nacompetitie- RCL was met de beste bedoelingen naar Naaldwijk afgereisd om te beginnen aan een inhaalrace tegen Westlandia. Na de verloren thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag (0-3), was de schade echter al groot en dus kon het karwei op voorhand als een serieuze worden beschouwd. Nog voordat de in het lichtblauwe shirt uitgedoste gezelschap van Stefan Luykx aan de bal was geweest, kon de prullenbak erbij worden gehaald voor het strijdplan. Stefan Bron bracht zijn ploeg namelijk na ruim twintig tellen op voorsprong. Vervolgens ontstond er wel een vermakelijke tweestrijd, maar in gevaar kwam de formatie van Theo Verbeek nimmer. Westlandia won uiteindelijk met 4-2. RCL blijft dus tweedeklasser en mag gaan uitzien naar duels tegen onder meer Valken’68, DoCoS en UVS.

Spits Thom Wijnalda, weer nagenoeg fit en inzetbaar vanaf de aftrap, was duidelijk in zijn bewoordingen na afloop. ,,Als je thuis met 3-0 verliest en je begint dan nu zo dan kan je het gras wel opvreten van woede. Toch ging de knop direct om en hebben we er getracht toch van alles aan te doen. Dat is ook behoorlijk gelukt. Ook bij 1-0 weet je dat je er vier moet maken om er een verlenging uit te slepen, maar dat was voor ons te machtig.”

Na de bliksemstart van de thuisploeg kreeg RCL al snel het balbezit. Er werd flink gecombineerd en het zag er bij vlagen uit of RCL aan de voorbereiding bezig was van een nieuw seizoen. Enkel de eindpass kwam er niet altijd uit en dus regende het geen kansen om de stand een ander aanzien te geven.

Toch had de 1-1 na drie minuten op het scorebord moeten staan. Een vlot lopende aanval, gestart met een heerlijke crossbal van Robin Brasker, spelend op de plaats van de geschorste Ali Barokzay, kwam uiteindelijk voor de voeten van Wijnalda. Zijn inzet was te slap of de doelman lag toevalligerwijs precies in de weg. Even later had Nick Permanand een voorzet in huis, die op de lat eindigde.

RCL was geruime tijd de beter voetballende ploeg, maar Westlandia vond het ook ogenschijnlijk wel best. Die ploeg stond natuurlijk stevig in de schoenen en was gewis al met het hoofd bij de finale van komende zaterdag, waarin BVCB de tegenstander zal zijn na hun tweede zege op TAVV (na 1-2 nu 3-0 thuis, red.). De thuisploeg liet RCL wat uitrazen en kwam geleidelijk aan beter in het spel.

Tien minuten voor rust kreeg RCL wel waar het recht op had. Nick Guijt ging er aan de linkerkant van tussen en bediende Wijnalda op maat voor de 1-1. Mick Enthoven kreeg in de slotfase van de eerste helft de grootste kans op de 2-1 op aangeven van Jordy van Beek, maar het bleef bij de gelijke stand halverwege.

Na de rust bleef de wedstrijd open van karakter. RCL, naast Barokzay ook zonder de geschorste Nick van Bemmel en de gepasseerde Tommy Sinteur (in vergelijking met het thuisduel), bleef het gedecideerd proberen en liet blijken wel met een goed gevoel het seizoen te willen afsluiten. Dat werd echter geweld aan gedaan door Mickey Tromp, die op ongelukkige wijze zijn eigen doelman passeerde na het verlengen van een voorzet.

Sinteur kwam voor de leeg gespeelde Guijt en de ingevallen aanvaller bereikte Permanand bijna voor de mogelijke 2-2, maar op dat moment bleef die gelijkmaker uit. Yoeri de Boer verving vervolgens de ook opgerookte Brasker en later kwam Michel de Jong nog binnen de lijnen voor Renalodo Nagtegeller. Op dat moment was het al 3-2. Eerst stuurde Leroy van Westrienen de veel gezochte Permanand weg en de buitenspeler scoorde bekwaam met buitenkant rechts. Lang kon RCL niet genieten van het hernieuwde evenwicht, want invaller Ricoberto Luijando maakte direct het vijfde doelpunt van de avond. In de laatste tellen werd het nog 4-2 voor wat het waard was. Dat Frank Hillebrandt en Sinteur daarvoor nog een kans kregen en de thuisploeg tweemaal de paal raakte, deed ook niet meer ter zake.

RCL verloor zo voor de derde keer dit seizoen van Westlandia, in de competitie werd het 2-1 in het Westland, en daarmee was het Leiderdorpse sprookje voor een plek in de eerste klasse uit. De ploeg van Luykx kon toch met opgeheven hoofd het sportpark verlaten. Er was inzet getoond en weldegelijk geprobeerd om er nog wat van te maken, ondanks de schier onmogelijke missie en dat sierde de Leiderdorpers.

Luykx: ,,We hebben dit seizoen stappen gemaakt en zijn van ver gekomen. Voor de winterstop stonden we er niet best voor, maar het is gaan draaien en we zijn nog dichtbij promotie gekomen. Op basis van deze twee wedstrijden zijn we tekort gekomen en is het kwalitatief niet goed genoeg geweest. Maar hier kunnen we verder mee. De groep blijft in tact en er kan nog veel worden geleerd. Daarnaast komt er aardig wat bij (vooral uit de eigen jeugd, red.) en dat maakt dat we volgend jaar een veel betere aansluiting krijgen tussen het eerste en tweede elftal. Ik heb nu al weer trek in volgend seizoen.”

Westlandia- RCL 4-2 (1-1). 1. Bron 1-0, 34. Wijnalda 1-1, 59. Tromp (eigen doel) 2-1, 68. Permanand 2-2, 69. 3-2 Luijando, 90. Luijando 4-2. Scheidsrechter: Takacs. Toeschouwers: 250.

Opstelling RCL: Bontje, Tromp, Hillebrandt, Brasker (65. Boer), Koet, Van Westrienen, Permanand, Leugering, Wijnalda, Nagtegeller (72. De Jong), Guijt (60. Sinteur).

Op onze app zijn er nog interviews te beluisteren.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read