HomeZaterdagDerde klasseRCL ruikt een prijs na alweer een zege

RCL ruikt een prijs na alweer een zege

-

Tweede klasse C (zaterdag)- In de bestuurskamer was iedereen het er over eens. Hoe we winnen maakt niet uit, als we maar winnen. De ploeg van trainer Stefan Luykx boekte de kleinst mogelijke overwinning in een duel met twee gezichten. Voor de pauze deed RCL het alleraardigst, daarna was het niveau vele malen lager. Weer was Thom Wijnalda belangrijk voor de thuisploeg. De spits kopte al vroeg in de wedstrijd de 1-0 binnen vanuit een hoekschop. De matchwinnaar besliste met zijn treffer het belangrijke duel voor de Leiderdorpers. Wijnalda werd overigens bij zijn treffer geen strobreed in de weg gelegd door de toch al geplaagde ploeg van SEV trainer Frank Dobbe. Vijf basisspelers, en zeker niet de minsten, zijn langdurig uit de roulatie bij de Leidschendammers. Onder meer een reden dat ook SEV niet bij machte was RCL te vloeren. De negende (!) overwinning op rij kon worden genoteerd voor de formatie uit de Bloemerd!

De rappe Nick Scheurwater trekt er op uit

Daar was in de slotfase wel een formidabele redding voor nodig van doelman Andrew Bontje. Dat de Racing het in de slotfase  nog knap benauwd kreeg had de ploeg  vooral aan zichzelf te wijten. Met in de eerste helft de straffe wind in de rug creëerde de elf van Luykx, na de snelle openingstreffer, voldoende kansen om de voorsprong op te voeren. Zo kregen Wijnalda, Nick Scheurwater, Jonas Farih en Ruben Leugering mogelijkheden genoeg om de teller te laten oplopen. De misser van de anders zo trefzekere Wijnalda, na een voortreffelijke voorzet van Scheurwater, was opmerkelijk. De gasten dienden in de eerste helft slechts als veldvulling. Een halve kans was het enige wapenfeit van de degradatiekandidaat.

Tommy Sinteur heeft sinds enkele weken weer een basisplaats bij de Racing Club

Na rust met de wind in de rug tapten de bezoekers uit een ander vaatje, wat ook direct de echte eerste kans van SEV opleverde. Door een slippertje van Leugering verscheen SEV speler Frank van Velsen alleen voor doelman Bontje. De spits faalde tot genoegen van de RCL aanhang. Nick van Bemmel was na rust de ploeg komen versterken (de middenvelder had afgelopen week niet voluit kunnen trainen, red.). De thuisploeg raakte de regie volledig kwijt en het spel werd ondermaats van de thuisploeg. De bezoekers gingen va banque spelen waardoor de thuisploeg via de counter gevaarlijk kon worden. Met nog een kwartier te spelen konden een aantal supporters de wedstrijd niet meer aanzien en vroegen de leidsman om toch maar af te blazen. Maar juist in de slotfase werd het vermakelijk met kansen voor beide ploegen. Scheurwater had de 2-0 moeten maken na een uitstekende actie van invaller  Nicky Guijt. Kort daarop voorkwam doelman Bontje de welhaast zekere gelijkmaker. Scheurwater kreeg in de slotfase nog een dot van een kans maar SEV doelman Leander Verwoerdt voorkwam de 2-0.

RCL kreeg voor de pauze genoeg kansen om afstand te nemen

,,In de eerste helft ging nog aardig maar na de rust vielen we ver terug wat te maken had met het opportunistische spel van de bezoekers. Zelf hebben we veel te weinig gebracht en we hebben niet het voetbal laten waartoe we in staat zijn. We gaven in ieder geval niets of weinig weg en dat is wel een stap die we hebben gemaakt. In deze fase zijn de drie punten het belangrijkste″, sprak Wijnalda na afloop. Trainer Luykx was na afloop uiterst content met de drie punten. ,,Ik vind het een knappe overwinning in een hele lastige wedstrijd. Als we de tweede hadden gemaakt was het over geweest.  We hebben ons in de tweede helft in slaap laten sussen en zijn teveel meegegaan in het vechtvoetbal van de gasten. Alles is nog mogelijk, maar we zijn in elk geval nu wel heel dicht in de buurt van de derde periodetitel.”

Basisopstelling RCL: Bontje, Tromp, Hillebrandt,  Van Westrienen, Koet, Nagtegeller, Scheurwater, Leugering, Wijnalda, Farih,  Sinteur.