HomeZaterdagDerde klasseRCL stelt na rust orde op zaken

RCL stelt na rust orde op zaken

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Nog nimmer morste RCL in competitieverband ook maar één punt aan VDL. Zaterdagmiddag werd die traditie tegen de bezoekers uit Maassluis voortgezet. De Leiderdorpers waren een maatje te groot voor de VDL’ers en bogen de 1-2 ruststand om in een ruime 5-2 zege. Het werd de ploeg van trainer Stefan Luykx vlak na rust wel een stuk makkelijker gemaakt, na de snelle rode (2xgeel) kaart van een speler van de bezoekers.

De gastheren speelde het eerste half uur op sportpark de Bloemerd een sterke partij, waarin het verzuimde zichzelf te belonen. De 1-0 van Thom Wijnalda (strafschop) in de achtste minuut, na een overtreding binnen de beruchte lijnen op Nick Permanand, was een magere afspiegeling van de kansen die de ploeg van trainer Luykx kreeg.

zz2474-small

Wijnalda had kort daarvoor al een grote kans op de openingstreffer laten liggen. De spits strandde na een heerlijke steekbal van de goed spelende Tommy Sinteur, die Nick Scheurwater op de bank hield, op VDL doelman Tim Teerlink. De snelle flankspeler Permanand was uitstekend op dreef en een plaag voor beide vleugelverdedigers, al werd hem weinig in de weg gelegd. Permanand had een groot aandeel in de ruime zege van de roodwitten.

De ploeg van Luykx had halverwege de eerste helft weinig geluk. Twee doelpunten binnen de minuut werden wegens buitenspel afgekeurd. Vooral de treffer van Nick van Bemmel , na alweer een loepzuivere  voorzet van eerder genoemde flankspeler, was een glaszuivere en tevens fraaie treffer. Scheidsrechter Spaans nam het buitenspel advies van de assistent-scheidsrechter Van Buren ten onrechte over . De afgekeurde treffers van de thuisclub bracht de ploeg enigszins uit balans.

zz2477-small

Na een half uur spelen kregen de bezoekers de eerste  echte kans van de wedstrijd.Daar was wel een foutje van Reinaldo Nagtegeller voor nodig. De hard ingeschoten bal van een Maassluis speler werd vrij gelukkig maar pijnlijk door de rug van Leroy van Westrienen gesmoord. Tien minuten voor rust was het alsnog raak. Nicky Buuron mocht ongehinderd de gelijkmaker binnen koppen (1˗1). De dreun kwam hard aan bij de Racing Club en was nog maar nauwelijks uitgewerkt of de bezoekers sloegen op slag van rust nog eens toe. Een hoekschop werd door Rodney Remmerswaal bijzonder fraai binnen gekopt (1˗2).

Waar de gastheren met twee of drie nul hadden moeten gaan rusten keek de ploeg verrassend en plotsklaps tegen een  achterstand aan. De wedstrijd werd kort na rust op zijn kop gezet.  Eerst miste Sinteur de kans op de gelijkmaker, na alweer een heerlijk actie van Permanand. Vervolgens werd in de 54e minuut VDL speler Jack van der Vlugt na zijn tweede gele kaart richting de douche gestuurd.

zz2501-small

De bevrijdende gelijkmaker was er vervolgens één om door een ringetje te halen. Sinteur liet de complete verdediging zijn hielen zien en stuurde in plaats van de bal af te leggen de keeper het bos in en scoorde simpel de gelijkmaker (2˗2). De roodwitten gingen direct op zoek naar de winst. Nadat Sinteur Teerlink had getest met een vlammend afstandsschot was het toch Wijnalda die in de 70e minuut zijn ploeg op voorsprong schoot (3˗2).

RCL-doelman Andrew Bontje moest een kwartier voor tijd nog eenmaal aan de bak na een harde pegel van John Bekker. In de 77e minuut kwam Scheurwater Sinteur vervangen. Wijnalda miste even later de scherpte om het duel  te beslissen. Scheurwater hielp zijn aanvoerder een handje om de wedstrijd vervolgens definitief op slot te gooien (4˗2) na alweer een assist van Parmanand. Ruben Leugering smaakte het genoegen om de eindstand te bepalen (5˗2).

zz2514-small

Trainer Luykx was na afloop zeer te spreken over het  vertoonde spel van zijn manschappen. ,,We voetbalden grote delen van de wedstrijden goed. We hebben alleen onszelf tekort gedaan in de eerste dertig minuten. Jammer van die afgekeurde goal van Van Bemmel na een fraaie aanval. Dat verdiende en beter lot op dat moment. Ondanks de dwalingen hebben we de goede lijn voortgezet.” De winnende trainer liet nog weten een sterke Permanand gezien te hebben met uitstekende voorzetten. Over de twee tegendoelpunten was de oefenmeester minder te spreken. ,,Slecht dekkingswerk, maar de tweede goal van die gasten was een beauty. Daar kan ik ook van genieten.”

zz2505-small

Permanand had dus een prima middag en had de vorm die graag wordt gezien in Leiderdorp. ,,We speelden ze helemaal zoek en de goal van Nick was glaszuiver. We kregen wel twee doelpunten tegen uit dooie spelmomenten. De ploeg was na de uitsluiting wel even zoekende maar in de tweede helft zijn we erop en erover gegaan. Het was een dik verdiende overwinning en ik was gelukkig bij veel doelpunten betrokken.”

RCL is door de winst en de gunstige uitslagen van de concurrenten gedeeld koploper in de tweede klasse geworden. HVC’10 verzamelde tot nu toe even veel punten. Dit voor wat het waard is in de nog prille competitie. Komende zaterdag zal RCL het in Leiden opnemen tegen de nummer vier DoCoS.

Basisopstelling RCL: Andrew Bontje, Patrick van de Spoel, Frank Hillebrandt,  Leroy van Westrienen,  Robin Brasker,  Nick van Bemmel,  Nick Permanand,  Ruben Leugering,  Thom Wijnalda,  Reinaldo Nagtegeller,  Tommy Sinteur.