HomeBekerRCL via FC Boshuizen naar volgende ronde na strafschoppen

RCL via FC Boshuizen naar volgende ronde na strafschoppen

-

Districtsbeker- Op voorhand leek het een zeer boeiende en aantrekkelijke ontmoeting te worden tussen twee uitstekend presterende teams. De thuisploeg RCL staat momenteel tweede in de tweede klasse zaterdag- Te Werve won in een inhaalduel van Kethel Spaland en passeerde de Leiderdorpers- en het bezoekende Boshuizen op een zelfde positie in de eerste klasse zondag. Tel daar nog eens bij op dat die posities bereikt werden met prima voetbal en een leuke bekerwedstrijd leek welhaast zeker. De verwachtingen bleken uiteindelijk iets te hoog gespannen. Het werd een vrij matte vertoning, waarbij de hoogtepunten schaars waren.

rcl-boshuizen_345_221016

In de eerste helft was FC Boshuizen de wat bovenliggende partij. Dat leverde echter bijzonder weinig kansen op. Wel verscheen Mike Bekooij bijvoorbeeld in de derde minuut alleen voor keeper Andrew Bontje, nadat hij zich goed had vrij gedraaid. Dat de spits de scherpte nog niet had in het prille begin, bleek toen hij tegen de goalie aan schoot in plaats van een hoek uit te zoeken.  Hoe het wel moet liet Sean Armitage na een half uurtje zien bij de enige andere kans die de bezoekers kregen. De mee opgekomen linkervleugelverdediger stond aan het eind van een goede aanval afgerond met een een-tweetje. Alleen voor de doelman prikte hij het leer koeltjes in de rechterhoek. RCL stelde daar aanvallend nog minder tegenover. Meer dan een paar slappe schotjes kreeg Dennis van Rosendaal niet te verwerken.

In de tweede helft gaf de Leidse formatie al helemaal niet thuis: zonder inspiratie en creativiteit hobbelde de ploeg over het veld. Lichtpunt was wel de inbreng van de pas achttienjarige Mohamed Maatoug. Hij speelde ‘op de zes’ een opvallend dominante rol. Technisch begaafd, kort draaiend en ondanks zijn gebrek aan fysiek moeilijk van de bal te krijgen.

rcl-boshuizen_301_221016

De thuisploeg had zijn zaakjes beter voor elkaar.  Zonder tot geweldig voetbal te komen bepaalde de ploeg van trainer Stefan Luykx de wedstrijd. Anders dan in de eerste helft creëerde men ook de nodige kansen. Thom Wijnalda knalde op de paal en was een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Ook Nick Scheurwater kon het net niet vinden. Het was Bart-Jan Neuteboom die uiteindelijk een helpende hand toestak. Hij kreeg een voorzetje van Scheurwater tegen zijn lichaam en de 1-1 was een feit. Daarna leken beide teams op een penaltyserie aan te sturen. Die kwam er dan ook. Ronnie de Roode schoot de derde penalty over en toen Nick van Bemmel de vijfde strafschop van RCL benutte schoot hij zo RCL naar de volgende ronde.

rcl-boshuizen_316_221016

Boshuizen uitblinker Maatoug na afloop: ,,Een gelijkspel was terecht: wij waren in de eerste helft beter, zij in de tweede. Als er dan toch een winnaar moest komen had RCL daar inderdaad het meeste recht op. Wij speelden ons eigen spel niet en haalden ook het niveau niet van de competitie.”

Gevraagd naar zijn eigen prestatie hinkt de talentvolle middenvelder duidelijk op twee gedachten. ,,Ik voel me thuis centraal op het middenveld en kwam ook veel aan de bal. Het ging ook lekker moet ik zeggen. Natuurlijk wilde ik me laten zien en natuurlijk hoop ik dat ik vast in de basis kom. Aan de andere kant: we liggen er wel uit en dat is toch een teleurstelling.”

rcl-boshuizen_364_221016

In de andere kleedkamer is het party-time. Niet alleen de zege wordt gevierd, maar ook de verjaardag van assistent- trainer Henk Buyn. Tommy Sinteur heeft amper de tijd voor een paar quotes voor hij het feestgedruis weer wordt ingetrokken: ,,Het dubbeltje kon vandaag twee kanten oprollen.  Wij waren de gelukkigen en ik moet zeggen dat het over de gehele wedstrijd ook wel verdiend was. Leuke bijkomstigheid: na DoCoS en UVS was FC Boshuizen al de derde Leidse ploeg die we versloegen.”

Sinteur was vooral blij met de tweede helft. ,,We controleerden het middenveld en ik speelde ook meer vooruit. Dat ligt me meer dan een verdedigende rol. FC Boshuizen heeft geen kans gehad in het tweede deel van de wedstrijd. Daarom hebben wij meer recht op de volgende ronde.” En weg was hij.

RCL-FC Boshuizen 1-1 (0-1). RCL w.n.s.. Armitage 0-1, Bart-Jan Neuteboom 1-1 (e.d). Scheidsrechter: Toonen. Toeschouwers: 230.

RCL: Bontje, Koet, Hillebrandt, Van Westrienen, Brasker (76. Glasbeek), Van Bemmel, Permanand (69. Overduin), Sinteur, Wijnalda, Leugering (46. Nagtegeller), Scheurwater.

FC Boshuizen: Van Rosendaal, Maatoug, Armitage (66. Mugisha), Nomen, Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom, De Roode, Zandbergen (43. Van Alphen), Beijersbergen, Bekooij, Pengel (70. Caicedo Mosquera).

De penalty’s voor RCL scoorden Wijnalda, Nagtegeller, Scheurwater, Sinteur en Van Bemmel. Voor FC Boshuizen scoorden: Van Alphen, Maatoug, Bekooij.

Fotograaf: J.P.Kranenburg