HomeZaterdagDerde klasseRCL wint weer en houdt andermaal de nul

RCL wint weer en houdt andermaal de nul

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Voor het eerst dit seizoen heeft RCL twee keer op rij gewonnen. Vorige week werd VDL relatief simpel verslagen en dit keer was het aan SC Monster om het hoofd te buigen. Ook nu met een marge van twee goals (0-2). De Leiderdorpers wonnen eenmaal eerder twee keer in een week tijd, maar toen betrof het een restant van een wedstrijd die eerder geprogrammeerd stond en waarin RCL al ruim op voorsprong stond. Hoe dan ook; de Leiderdorpers lijken de weg omhoog te hebben gevonden. Stefan Luykx was vanzelfsprekend een tevreden trainer, maar bleef voorzichtig in zijn bewoordingen richting de toekomst.

Voor RCL betekende de zege in het Westland ook een revanche op de eerder geleden nederlaag. Destijds leek de Racing Club de tegenstander er eenvoudig onder te kunnen krijgen, maar de trekker werd maar niet overgehaald. Dat kwam Luykx en de zijnen eind september 2015 duur te staan. Nu kwam het wel goed en de overwinning was ook allerminst gestolen voor de bezoekers.

Luykx: ,,Dit is een lastige tegenstander voor ons. Ze zakken graag in en daar moet je dus wat op verzinnen. Ik vind dat we het voetballend goed gedaan hebben. In de eerste helft kregen we al de betere kansen en daar hadden we wat meer geluk mogen hebben.”

Zo kregen Kai Vijlbrief en Thom Wijnalda prima kansen en kreeg de thuisploeg bij en scrimmage de bal met kunst-en vliegwerk uit de eigen zestien. RCL kwam dus niet tot scoren en dus moest het waakzaam zijn en blijven na de rust op prikken van de gastheer.

RCL bleef echter de bovenliggende partij en nu kwam RCL wel tot scoren. Bij de fraaie 0-1 van Vijlbrief, nu dus scherper dan voor de rust, was Wijnalda de aangever. De tweede goal kwam voort uit een strafschop die werd verzilverd door de dit seizoen trefzekere spits. ,,Er ging een overtreding aan vooraf en ik heb geen protesten gezien, dus de pingel leek mij terecht”, sprak Luykx na afloop.

In de slotfase moest fusieclub SC Monster gaan forceren en daardoor werd RCL ook wat teruggedrongen. Luykx: ,,In de laatste tien minuten moesten we alert blijven, maar ze kwamen eigenlijk niet verder dan wat scrimmages voor ons doel. Echt uitgespeelde kansen heb ik niet gezien voor ze. Het stond organisatorisch goed en dan is het lekker om de nul weer te houden.”

RCL kwam voor de dag in bijna dezelfde samenstelling als tegen VDL. Enkel was Nick van Bemmel er niet bij vanwege een schorsing en zijn plaats werd ingenomen door Robin Brasker. Luykx koos dus onder meer andermaal voor Yoeri de Boer, die in zijn ogen prima had gespeeld tegen VDL. Volgende week ontmoet RCL, dan zonder de nu geschorste Wijnalda, thuis LYRA. De ploeg uit De Lier won eerder met 2-1. Beide teams verzamelden 23 punten tot nu toe, maar RCL had daar wel een wedstrijd meer voor nodig. Winst om verder te kunnen klimmen en de middenmoot te ontstijgen is dus eigenlijk een vereiste. Drie op een rij dan maar?

RCL: Bontje, De Boer (Tromp),Van Westrienen, Hillebrandt, Koet, Nagtegeller, Brasker (Farih), Leugering, Vijlbrief, Wijnalda, Sinteur (Scheurwater)