UVS brengt fantastische reeks RCL ten einde

Derde klasse RCL UVS
Catsanddogs artikel
Mooi artikelbanner

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL heeft een unieke kans laten liggen om zich in de vierentwintigste speeldag te verzekeren van de derde periodetitel én om zich nadrukkelijk te mengen in de strijd om het kampioenschap. Voor wat betreft de eerst genoemde prijs zijn er nog volop mogelijkheden, maar de kans op de hoofdprijs mag als verkeken worden beschouwd. De ‘dader’ in deze was UVS, dat dankzij Bas Smit een 0-1 zege wegkaapte uit Leiderdorp. Gevolg daarvan is dat de Leidenaren volgend seizoen op zeker weer uitkomen in de tweede klasse.

William van Vliet gaat aan de haal met de bal. Frank Hillebrandt en Tommy Sinteur jagen op.
William van Vliet gaat aan de haal met de bal. Frank Hillebrandt en Tommy Sinteur jagen op

Na de reeks van elf wedstrijden waarin niet werd verloren en er zelfs negen keer op rij werd gewonnen, was een nieuwe triomf zonder meer denkbaar geweest voor RCL. Het kwam er dus niet van. De thuisploeg kreeg kansen genoeg, maar de scherpte was dit keer ver te zoeken. Een nieuw succes kon dus niet aan de reeks worden toegevoegd en dat kwam extra aan gezien de tegenstander, waarvan zo graag voor de tweede keer dit seizoen gewonnen was.

Een droomscenario leek in de maak tegen UVS. Door de nederlaag van SVC’08, thuis werd het met 0-1 geklopt door DSO,  en het feit dat de Leiderdorpers nog uitgerekend tegen de fusieclub ploeg en Westlandia moeten spelen, zat er meer in het vat dan waarop wellicht werd gerekend. Het kan nu nog zo zijn dat RCL overal naast grijpt, ondanks de wederopstanding na de winterstop. Voor de derde plaats ligt TAVV op de loer, terwijl HVC’10 nog zicht heeft op de derde periodetitel.

Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Niels van den Burg is weer net iets eerder bij de bal dan een RCL-aanvaller
         Niels van den Burg is weer net iets eerder bij de bal dan een RCL-aanvaller

Al na luttele tellen had Tommy Sinteur de 1-0 op zijn schoen en dat was later ook van kracht voor Thom Wijnalda, meerdere keren zelfs. Ook Jonas Farih had een bijdrage kunnen leveren aan sfeer verhogende taferelen in de Bloemerd. De op ‘7’ spelende jongeling mikte in vrijstaande positie over. Het gros van de inzetten van de thuisploeg was krachteloos en zo kon doelman Niels van den Burg zich in de wedstijd spelen. Vooral in de beginfase stelde UVS daar weinig tegenover. Rob van der Plaat en zeker William van Vliet kregen tegen het einde van de eerste helft uiteindelijk wel kansen aan de overzijde.

Tijd voor wat muzikale klanken. Aan de feestfestiviteiten weigerde UVS mee te werken
     Tijd voor wat muzikale klanken. Aan de feestfestiviteiten weigerde UVS mee te werken

Even na rust kwam RCL prompt weer tot scoringsmogelijkheden, waarbij andermaal Farih het dichtst bij de openingstreffer was. Die viel evenwel even later aan de andere kant. Bas Smit profiteerde van geknoei bij Gwen Koet, waardoor de verdediging open lag en daardoor liep RCL een stevige deuk op. Het werd slordiger bij de thuisploeg en het op revanche uit zijnde UVS, in het openingsduel werd het 2-3 aan de Oegstgeesterweg, bleef daarna overeind. Ronald Mink zag een inzet, via Andrew Bontje, op de 0-2 nog op de lat eindigen, terwijl invaller Nick Guijt verzuimde de gelijkmaker af te drukken in de slotfase.

RCL- UVS 0-1 (0-0). 51. Smit 0-1. Scheidsrechter: Berg. Toeschouwers: 300.

RCL: Bontje, De Boer, Hillebrandt (59.Tromp), Van Westrienen, Koet, Nagtegeller, Van Bemmel, Leugering (73. Brasker), Farih, Wijnalda, Sinteur (64.Guijt).

UVS: Van den Burg, Maaskant, Boogmans, Westdorp, Van der Voort, Mink, Smit (82.Arnoldus), Hoogkamer, Van der Plaat (90.+2 Menken), Van Vliet, Scheffer.

Het bleef tot in de blessuretijd spannend, maar de UVS muur bleef overeind
       Het bleef tot in de blessuretijd spannend, maar de UVS muur bleef overeind

Foto’s: met dank aan J.P. Kranenburg (zie ook de gehele fotoreportage)

Van Marwijk artikelbanner
Seven gifts artikel