Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Bijna surrealistische overwinning voor UVS

ALV artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

Tweede klasse C (zaterdag)- Komende donderdag luidt UVS de Leidse feestdagen in met het verorberen van hutspot en banaan met slagroom. Het zag er lange tijd naar uit dat die aan 3 oktober gerelateerde lekkernijen met lange tanden gegeten zouden moeten worden, maar Rob van der Plaat zorgde er met twee treffers voor dat het toch nog goed kwam tegen Honselersdijk (3-2). En gezien de wedstrijd mocht dat een wondertje genoemd worden.

UVS speelde namelijk allerminst naar behoren en vooral voor rust was het huilen met de pet op. De bezoekers, door menig voetbalkenner al betiteld als een voorname degradatiekandidaat, openden brutaal en waren vrijwel de gehele eerste helft overal een stap eerder. De blauwwitten bleken niet in staat om de bal ook maar kortstondig in de ploeg te houden en oogden als wielrenners die pal voor de bezemwagen voort ploeterden.

Honselersdijk was vele malen gevaarlijker, maar Niels van den Burg mocht van geluk spreken dat veel inzetten recht op hem af werden gevuurd. De doelman zag zijn ploeg maar wat aanmodderen en zal zich het meest zorgen hebben gemaakt om de linkerflank achterin. Daar werd Yorick Moors aan alle kanten voorbij gelopen en het was dan ook niet verwonderlijk dat de linksback in de rust, nog rijkelijk laat overigens, werd geslachtofferd. Thomas van Rest werd gebracht en na wat andere omzettingen in defensief opzicht keerde het tij na de pauze.

Scheffer sportprijzen artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner

Op dat moment was het echter al wel 1-2 waarbij UVS niet mocht mopperen dat het nog in de wedstrijd zat. Na ruim een kwartier had Pawel Rubin de 0-1 binnen gewerkt, dit alweer uit een standaardsituatie. Trainer Jeroen Hoefnagel: ,,Dat is zo zoetjes aan een hoofdpijndossier. De eerste zes tegentreffers dit seizoen zijn allemaal voortgekomen vanuit kopdoelpunten, al dan niet uit een vrije trap.”

De Haagse oefenmeester had dit keer echter nog veel meer zorg over wat er allemaal mis ging, maar zal tot zijn verrassing wel hebben gezien dat Cenny Scheffer de gelijkmaker had laten aantekenen na een opzichtig presentje van de bezoekers. Dat nam niet weg dat UVS alsnog met een achterstand ging rusten. Niet toevallig vanaf rechts kwam de zoveelste voorzet en die werd door spits Tom van Veen tot doelpunt gepromoveerd.

In de rust klaagde de UVS-aanhang steen en been en ook voorzitter Mat de Tombe toonde zijn ontevredenheid. ,,Facilitair gaat het allemaal lekker met de club, maar de sportieve prestaties op het veld blijven uit.”

Toch kwam het nog op zijn pootjes terecht. In elk geval met het resultaat, want ook na rust hield het voetballend nog niet over. UVS probeerde wel beter veldspel af te leveren, maar de overtuiging ontbrak aan alle kanten en zeker in de voorste linie. Een kwartier voor tijd werd het alsnog wel gelijk. Izan Barendse verkeek zich op een vrije trap van Van der Plaat. De thuisploeg leek zo een puntje te krijgen voor de moeite, maar er zat nog meer in het Leidse vat. Opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor Van der Plaat en Barendse. In een bijna identieke situatie vergaloppeerde de sluitpost zich opnieuw en zo kon de buitenspeler feitelijk de eerste onbegrijpelijke winstpartij faciliteren.

Hoefnagel glunderde na afloop. ,,Het is nauwelijks te bevatten, maar de punten tellen in elk geval. Het is duidelijk dat we moeizaam zijn begonnen in de competitie en dat zie je terug. We waren verrast door hun spelopvatting en kregen er geen vat op. Ik denk wel dat we in de tweede helft een andere gezicht hebben getoond. Deze zege is super belangrijk. Door te winnen krijg je vertrouwen. Natuurlijk heb ik ook gezien dat er nog heel veel beter moet, maar ik maak me daar geen zorgen over.”

Volgende week reist UVS af naar Soccer Boys. Die ploeg verloor dit weekend met 2-0 van Valken’68. Voor de blauwwitten is te hopen dat het spel dan beter is en dat er verder geklommen kan worden op de ranglijst. De feestdagen zouden zo nog feestelijker kunnen worden. Daarover gesproken; volgende week wordt (eindelijk) gestart met de bouw van een splinternieuwe tribune. Waarschijnlijk nog dit jaar zou de tribune in gebruik genomen kunnen worden.

UVS-Honselersdijk 3-2 (1-2). 18. Rubin 0-1, 30.Scheffer 1-1, 38. Van Veen 1-2, 75.Van der Plaat 2-2, 87. Van der Plaat 3-2. Scheidsrechter: Bax. Toeschouwers: 150.

UVS: Van den Burg, Van der Voort, Van Vliet, Maaskant, Moors (46.van Rest), Van der Weijden (80.Boccuti), Mink, Verdoes, Karpuz (72.Pison), Scheffer, Van der Plaat.

Beluister hier een vraaggesprek met tweevoudig doelpuntenmaker Rob van der Plaat:

 

 

Gerard Bol artikel
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten