vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseNabeschouwing met Bas Smit over seizoen van UVS

Nabeschouwing met Bas Smit over seizoen van UVS

-

Bas Smit blikt terug op een seizoen waarin UVS nu eens niet promoveerde

Na twee jaar achtereen gepromoveerd te zijn maakte UVS dit jaar pas op de plaats. Een zevende plek met elf zeges en dito nederlagen deed de club uit de Kikkerpolder het  zeker niet slecht. Het was echter geen voetbaljaar met vlammende wedstrijden en spectaculaire zeges. Toch gloorde er even de hoop dat de blauw-witten mee konden doen in de strijd om een periodekampioenschap. Middenvelder Bas Smit aan het woord over het seizoen.

,,Daar hoop je natuurlijk altijd stiekem op”, vertelt Bas Smit tijdens een terugblik. Net toen we een paar leuke wedstrijden achter de rug hadden liepen we tegen een zeperd aan. We verloren uit tegen DSO met 3-1. Dat was tegelijk de enige keer dat de groep verslagen en zwijgend in de kleedkamer zat. Laten we gelijk de mindere periode ook maar benoemen. In februari/maart zetten we een droevige serie neer.  In plaats van naar boven moesten we opeens naar onderen kijken. Niet dat we serieus in de gevarenzone te zijn beland, maar het was toch even schrikken dat het een tijdje heel moeizaam ging.”

Smit doelt op een rijtje van zes zwakke wedstrijden die begon met een zielloze 0-1 nederlaag tegen Monster en eindigde met een 2-2 tegen HVC’10 uit Hoek van Holland. Daarna herstelde de ploeg zich en verloor alleen van de koplopers. ,,Dat waren inderdaad de beste ploegen uit de afdeling. Vergeet niet dat we uit de derde klasse kwamen en dat betekent dat je ook weer een tijd van gewenning nodig hebt voor het nieuwe niveau. Hoewel er in die derde klasse ook aardige teams zitten merk je wekelijks dat het hier in 2C toch een (flink) niveau hoger is. Dat we zelf ook prima kunnen voetballen hebben we ook dit jaar wel laten zien denk ik. Toegegeven, we hebben dat niet altijd laten zien. Tegen GHC uit, 1-6, en Lyra thuis (6-2) speelden we een uitstekende wedstrijd. Voetballend gezien klopte het toen gewoon.”

Groepsfoto UVS

Ook tegen het in een roes verkerende RCL deed UVS goede zaken. ,,Ja, die jongens wonnen de ene na de andere wedstrijd. Tot wij kwamen. We hadden misschien een beetje geluk, maar dat laat niet af dat we toen goed werk hebben afgeleverd.”

Mensen die UVS dit jaar gevolgd hebben noemen Smit als een constante factor in het team, iemand die er staat als het moet. Smit reageert ietwat verbaasd op deze constatering: ,,Bart van der Weijden is een echte klassespeler, maar ik zou Kenneth Maaskant noemen als de man die het meest stabiel is geweest. Ik vind het moeilijk om namen te noemen overigens. Ik denk dat wij een heel hecht team vormden.”

UVS neemt afscheid van trainer Hans van Leeuwen en Jeroen Hoefnagel neemt zijn plaats in. Deze ervaren trainer heeft zijn nieuwe ploeg al een paar keer aan het werk gezien en gesprekken gevoerd met de spelers. Hoefnagel ziet een paar goede voetballers vertrekken. Isi Adima, Daily Hoogkamer en Rico Westdorp kozen voor een avontuur elders. De komst van Yorick Moors (DSO), Marouane El Idrissi (GHC), Bas Nieuwenburg (UDO), Berend Verdoes (Katwijk), Tolga Karpuz (GHC), Justin Maaskant (eigen jeugd) en de laatste aanwinst, Ayoub Artimi (Noordwijk) moet de leemtes opvullen.

Smit heeft in ieder geval al een doelstelling voor zichzelf voor het komende seizoen geformuleerd. ,,We hebben dit seizoen te weinig mooi voetbal laten zien. Dat moet komend seizoen anders. Een periodekampioenschap is net dat extra’s dat een seizoen kleur geeft. Daar moeten we maar naar streven.”

UVS in cijfers:

Totaal: 26-37-50-47 (7e)

Thuis: 13-22-29-21 (8e)

Uit: 13-15-21-26 (9e)

Thuis niet gescoord: 1 keer

Uit niet gescoord: 1 keer

Thuis de nul gehouden: 2 keer

Uit de nul gehouden: 2 keer

Grootste overwinning thuis: 6-2 tegen Lyra

Grootste overwinning uit: 1-6 tegen GHC

Grootste nederlaag thuis: 0-2 tegen Westlandia

Grootste nederlaag uit: 4-1 tegen TAVV

Topscorer: Bart van der Weijden, 9 goals

Beste speler volgens spelersklassement: Bas Smit 23 punten (28e)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read