Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

UVS levert wanprestatie en vergooit kansen

Rumling bouw artikel
Brasserie VIS artikelbanner

Tweede klasse C (zaterdag)- De bewoners van de Kikkerpolder hadden deze keer voor een comfortabele tourbus gekozen om naar Maassluis te gaan voor de wedstrijd daar tegen het plaatselijk VDL. De thuiswedstrijd had men met 4-3 gewonnen na een enerverende pot, waarbij de Leidenaren aanvankelijk dachten de klus al snel te hebben geklaard. De nummer 4 (UVS) zou het tegen de wisselvallig spelende en op de 6e plek bivakkerende tegenstander energiek moeten aanpakken om zeker te zijn van een tweede zege op deze opponent. Helaas, het zou heel anders lopen. Soms zijn de aanwezige kwaliteiten alleen niet voldoende.

In een abominabele eerste helft werd er van het UVS, waar Steven Prudhomme zijn eerste basisplaats kreeg dit seizoen als vleugelverdediger, weinig vernomen. Meer dan tot een schot in de eerste helft op het doel kwam het niet. Daarbij had Cenny Scheffer de pech dat de lat succes in de weg stond. Ook de tegenpartij kwam nauwelijks tot acceptabele acties, zodoende werd een logische ruststand bereikt van 0-0.

Trainer Hans van Leeuwen was in de rust not amused en waarschuwde zijn mannen, dat als men zo doorging dit tot een zekere nederlaag ging leiden. Dit alles was min of meer tegen dovemansoren gezegd. ,,We waren gewoon in die eerste helft niet bij de les”, volgens routinier William van Vliet. ,,Onvoorstelbaar, zonder enige beleving en overtuiging werd er gespeeld.”

Sport2000 artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner

Toch ging het de eerste vijf minuten van de tweede helft wat beter. Het tempo ging wat omhoog en er kwam wat meer diepte in het spel. Men kwam zelfs op een 0-1 voorsprong door een eigen doelpunt van de tegenstander. Dat had voor extra inspiratie en wat meer zelfvertrouwen voor de Leidenaars moeten zorgen. Echter het ging precies de andere kant op, want dit doelpunt inspireerde juist de Maassluisenaren door er een extra schepje bovenop te doen en was het afgelopen met de Kikkers.

Van Vliet: ,,We zakten helemaal weg, onvoorstelbaar, daar train je tweemaal per week voor, daar doe je het allemaal voor en dan laat je je zo inspiratieloos opzij zetten. Dat zijn van die ongrijpbare dingen in de sport, het gebeurt en je doet er niets tegen. We moeten deze week maar eens met zijn allen voor de spiegel gaan zitten en er eens goed in kijken, want dit kan gewoon niet. Het was een totale wanprestatie van ons allemaal. Ik kan er niets anders van maken.”

VDL profiteerde optimaal van de rustdag van de Leidse brigade. Uit twee hoekschoppen kwam een doelpunt voort en bij de 3-1 werd UVS in de omschakeling te kijk gezet. De sfeer in de bus was op de terugtocht dus heel erg timide. Van Vliet: ,,Er was geen enkele vorm van irritatie naar elkaar toe en er werd ook niet op elkaar afgegeven. Dat was dan weer positief. Iedereen zocht het al bij zichzelf en niet bij anderen. We moeten ons snel weer rehabiliteren, want volgende week wacht de Leidse derby tegen GHC.”

Van Leeuwen: ,,GHC is net als ons niet in goeden doen en dat zijn wedstrijden op zich. Ook zullen ze vast die 1-6 van daar willen rechtzetten. In dat opzicht hebben wij wat recht te zetten van de laatste ontmoetingen. We zijn het even kwijt en dat is erg jammer. De tweede periodetitel had een prooi kunnen worden, maar we hebben het zelf verprutst.”

Basisopstelling UVS: Van den Burg, Maaskant, Van Vliet, Boogmans, Prudhomme, Mink, Van der Weijden, Smit, Westdorp, Scheffer, Van der Plaat.

 

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

2 Comments

 1. Arthur

  14 februari 2016 at 12:12

  Begrip deze aanvang ook niet helemaal “De thuiswedstrijd had men met 4-3 gewonnen, dus werd het een rustige en ontspannen rit. De nummer 4 (UVS) zou het tegen de wisselvallig spelende en op de 6e plek bivakkerende tegenstander toch niet al te moeilijk krijgen gezien de onderlinge kwaliteiten”

  Schrijver dezes heeft zeker de thuiswedstrijd niet gezien. Een knotsgekke wedstrijd met een uiteindelijke 4-3 eindstand waar een gelijk spel heel verdiend was geweest.

  Hoogmoed komt dus ten val dus

  • Redactie

   Redactie

   14 februari 2016 at 18:56

   Bedankt voor de reactie, Arthur. Tekst is aangepast. Ik, Hennie Kanbier (hoofdredacteur), ben het eens met de spreker.
   Goed dat er buiten ons eigen gebied wordt meegekeken. Wordt gewaardeerd!

   Met sportieve groet

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten