HomeZaterdagDerde klasseUVS op koers voor een prijs

UVS op koers voor een prijs

-

Tweede klasse C (zaterdag)- UVS won zaterdagmiddag op eigen veld de eerste wedstrijd na de winterstop met 5-2 van angstgegner SEV. Het was voor het trainersduo Hans van Leeuwen/Arnold Overdijk de eerste zege op de Leidschendammers. Vorig seizoen pikte UVS 1 puntje af van de ploeg van Frank Dobbe. Dit seizoen werd eerder verloren.

De royale zege kreeg pas in de tweede helft gestalte, na een grotendeels saaie en slaapverwekkende eerste helft gevolgd door een sterke tweede rondgang. De gasten kwamen al vroeg (derde minuut) op voorsprong via Randy de Wit. Zelfs na de snelle achterstand ontwaakten de blauwwitten niet uit hun winterslaap. Pas na de gelukkig tot stand gekomen gelijkmaker van Bas Smit diep in de eerste helft werd de Leidse ploeg wakker. Cenny Scheffer, de sterke spits die vooral in de tweede helft nadrukkelijk aanwezig was, testte met een vlammend schot de doelman van SEV. Rob van der Plaat verzuimde eerst een kans te benutten, maar maakte zijn ‘fout’ op slag van rust goed. Jongeling Isi Adima soleerde door de verdediging van SEV, haalde de achterlijn en paste op de inkomende Van der Plaat, die vervolgens de doelman met een schuiver kansloos liet: 2-1.

Na de thee was UVS scherp en alert en speelden de Leidenaren niet tegen maar met de Leidschendammers. Nadat de gasten direct na rust bijna weer voor een verrassing zorgden was het verder blauwwit wat de klok sloeg. Binnen tien minuten had de thuisploeg drie riante kansen om de marge te vergroten. De uitstekend spelende Scheffer faalde eerst nog na een uitstekende dieptepass alleen voor de sluitpost. De spits maakte even later zijn verdiende treffer door het leder uit een afgeslagen aanval droog en hard binnen te schieten. De fraaie goal van vrijetrapspecialist Kenneth Maaskant was er een om in te lijsten: 4-1. Ferry Kort viel een kwartier voor het einde in voor de geblesseerde Van der Plaat. De gasten sputterden nog wat tegen met een tweede treffer maar het laatste woord was toch weer voor Scheffer. Hij maakte een echte spitsengoal uit een overigens fraaie voorzet van Kort. Door de zege doet UVS goede zaken voor de tweede periode.

,,We waren de eerste helft nog niet bij de les en begonnen veel te slap aan de wedstrijd. We hadden de 0-1 misschien wel nodig”, sprak de glunderende spits Scheffer na afloop. Scheffer begint zich steeds beter te voelen na een kwakkelende periode bij de Kikkerpolderploeg. ‘,,We hebben voldoende kansen gehad om een grote uitslag neer te zetten. Ik had er zelf ook een paar meer moeten maken. We doen volop mee voor de tweede periode.” Scheffer betreurt overigens het vertrek van Van Leeuwen aan het einde van het seizoen. ,,Ik vind het verschrikkelijk jammer dat hij moet opstappen want ik goed het goed met hem vinden.” (over het aanblijven als assistent-trainer van Overdijk bestaat nog steeds onduidelijkheid, red.)

Trainer Overdijk was uiterst tevreden over de goede start na de winterstop: ,,Ik heb nog nooit van die gasten gewonnen. Wij willen en gaan voor de tweede periode want daar spelen we voor.” De trainer was evenwel zeker niet te spreken over de eerste helft. ,,We pakten het pas op na een half uur en gingen daarna beter voetballen. Na de 3-1 was het wel over. We waren na rust veel scherper en maakten goed gebruik van de ruimtes.”

Basissopstelling UVS: Van der Burg; Boogmans, Hoogkamer, Van der Weijden, Adima, Van Vliet, Van der Plaat, Maaskant, Scheffer, Smit, Van der Voort.