Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Winst Hazerswoudse Boys, nederlagen Kagia, vv Oegstgeest en UVS

Duke of Oz artikel
Brasserie VIS artikelbanner

Overzicht tweede en derde klasse (zaterdag)- In de tweede klasse C verloor UVS op eigen veld van laagvlieger KMD. Het werd 2-3 in de Kikkerpolder. Een klasse lager leed Kagia de derde nederlaag van het seizoen, waardoor DoCoS verder wegliep richting de titel. Onderin wisselden Oegstgeest en Hazerswoudse Boys andermaal stuivertje. De ploeg van Laurens van der Voort ging kopje onder bij DWO, terwijl de zwartwitten te sterk waren voor NSV’46. Een beknopt rondje langs de velden.

Tweede klasse C

UVS-KMD

Sepa green artikelbanner
Geco artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Voorthuijzen artikelbanner

Doordat Daily Hoogkamer snel een rode kaart pakte, was UVS al snel in last. Het talent sneed een speler van KMD de pas af. Geen zwaar vergrijp, maar trainer Hans van Leeuwen hield meteen rekening met een rode kaart. Die kwam er dus ook. Toch kwam UVS op voorsprong via Ronald Mink. Vervolgens gaf UVS weinig weg en kreeg het zelf nog twee kansen. De lat stond succes van Bart van der Weijden en Koen Hogenboom echter in de weg. Niet ver voor rust kwam de nummer voorlaatst op gelijke hoogte, na weifelend optreden in de Leidse defensie.

Na rust zocht KMD wat meer de aanval, een logisch gevolg van de numerieke meerderheid. UVS moest daardoor een tweede treffer toestaan van Klein Maar Dapper, maar Van der Weijden leek de blauwwitten toch nog aan een punt te helpen. Even na de 2-2 deelde KMD echter nog een tik uit, die UVS niet meer te boven kwam. Door het resultaat zakte UVS weg naar de zevende plaats. UVS trad aan zonder Tim van der Voort, Jeroen Boogmans en Cenny Scheffer. Van Leeuwen over de nederlaag: ,,Het is duidelijk dat we niet in de beste fase zitten. De echte scherpte ontbreekt en het helpt natuurlijk niet wanneer je zo snel met tien man staat. Misschien had Daily weg moeten blijven in die situatie, maar zoiets gebeurt in een split second. We zullen weer punten moeten gaan pakken, want de marge naar de gevarenzone is niet heel groot meer.”

Derde klasse A

WDS-Kagia

Kagia moest het stellen zonder trainer Anton Wijsman die voor het eerst in decennia verstek moest laten gaan als trainer door ziekte. De Lisserbroekers speelden desalniettemin niet stuurloos, maar waren dit keer niet bij machte tegen een taaie tegenstander om een bres te slaan. Woordvoerder Mark Scholte over de nederlaag. ,,Er zullen nog meer van dit soort duels komen. Als een van de koplopers zijnde, willen ze je graag vloeren. Wanneer een tegenstander dan op voorsprong komt, gaat het slot op de deur en dan moet je dus met creativiteit en vernuft terug zien te komen. Dat wilden we graag uiteraard, maar het lukte dit keer niet. Op een zeker moment ga je tegen de tijd spelen en er ontstond veel irritatie, mede door blessures en oponthoud aan de kant van de tegenstander. Maar ja, dat is ook voetbal.”

Voor de 1-0, dat doelpunt kwam voort uit een dood spelmoment, kwam Mark Zonneveld nog een haar tekort om een voorzet van Timo Sluijmer af te ronden. Alain van Kesteren kreeg ook nog een kans om Kagia niet puntloos naar huis te laten vertrekken, maar miste wat geluk. Zonneveld kreeg nog een tweede kans, maar de doelman van de ploeg uit Driebruggen stond zijn mannetje. Kagia speelde overigens nog steeds zonder vormgever Rens Lamboo en Melle Luinstra ontbrak onder de lat. Ook Roy Hogewoning en Pascal Timmermans bleven aan de kant met blessures. Scholte: ,,Dat heb je in deze fase van de competitie. Anderen moeten dan opstaan en dat lukt het gehele seizoen al heel goed. Nu een keer niet, maar daar leert het team enkel maar van. We moeten ons weer oprichten en alles wat we binnenhalen dit seizoen is meegenomen. Zoals bekend rekenen we nergens op en is dit sowieso tot nu toe een prima seizoen voor Kagia.”

DWO-Oegstgeest

Trainer Laurens van der Voort wilde er niet zoveel woorden aan vuil maken. De nederlaag bij DWO (3-0) kwam wel hard aan na de uitstekende beurt vorige week tegen Hazerswoudse Boys (5-0). ,,Dit is een tik, maar het was al met al een kansloze nederlaag voor ons. Daar hoef ik niet moeilijk over te doen of omheen te draaien. We zijn volledig afgetroefd op vooral het fysieke vlak. We konden aanvankelijk nog stand houden, maar nadat we snel achter elkaar twee goals moesten incasseren, was het over met ons verzet. Elke tweede bal was voor DWO, wij grossierden in balverlies en konden maar niet gevaarlijk worden.”

Halverwege was het dus 2-0, maar daarmee gaf Oegstgeest zich nog niet gewonnen. De trainer vervolgt: ,,We zijn 1 op 1 gaan spelen om te zien of we hen nog onder druk konden zetten. Helaas kwam daar weinig van terecht en enkel DWO prikte nog een keer raak. Natuurlijk wordt het nog vervelender wanneer je hoort dat een concurrent (Hazerswoudse Boys, red.) heeft gewonnen, maar we zullen het zelf moeten laten zien. Natuurlijk geven we de moed niet op, want we spelen nog zeven wedstrijden. Dit was een kansloze missie. Nee, ik ga me niet verschuilen achter afwezige spelers. Daar heb je nu eenmaal mee te maken. Nu hadden we met Rens van der Spek en Mark Tetteroo twee zieken, maar volgende week weet ik nu al dat ik ok weer spelers mis. De gasten die er wel zijn, moeten het doen.”

Hazerswoudse Boys-NSV’46

Het was de vraag of en hoe Hazerswoudse Boys zich zou oprichten na de ontluisterende nederlaag bij Oegstgeest en week eerder. Trainer Manfred van den Bosch: ,,Het was voor mij niet voorstelbaar dat we twee keer achtereen zonder inzet en mentale weerbaarheid zouden spelen en dat is ook niet aan de orde geweest. Slecht spelen kan, maar zonder inzet dat is pas echt pijnlijk. Daar was ik goed ziek van vorige week, maar nu heeft het team weer laten zien waartoe het in staat is wanneer er karakter wordt getoond. Zonder karakter is Hazerswoudse Boys nergens en degradeer je zonder meer. We hebben ons nu van de andere kant laten zien en de zege kwam ons dan ook toe.”

Met Patrick van der Reest tussen de palen als vervanger van de vakantie vierende Joren van Dijk en de teruggekeerde Roy van Leeuwen speelde de thuisploeg een energieke partij. Er was passie en strijd en daarmee werd het ook gepromoveerde NSV’46 aan de kant geschoven. Na een uitbraak van Stan Meurs op rechts volgde een strafschop voor de thuisploeg. Justin Meijer wist er wel raad mee. ,,Ik heb opkomende backs gezien en dat zorgde voor een extra wapen. Robin de Ruiter en Van Meurs hebben dat goed ingevuld.”

Na de rust bleef het team van Van den Bosch ook sterker en de 2-0 was dan ook volkomen in lijn met de krachtsverhoudingen. Ruben Windhorst stelde Leo de Ruiter uiteindelijk in staat om de tweede van de middag binnen te werken. De Boys kregen nog wel meer kansen op meer, terwijl de bezoekers hooguit een enkele keer gevaar konden stichten, maar Van der Reest vulde zijn invalbeurt uitstekend in. ,,In de slotfase bleven we eenvoudig overeind en dus ben ik een tevreden trainer. Nu gaan we ons opmaken voor Kagia. Uiteraard een zware tegenstander, maar wanneer we dezelfde strijdwijze kunnen opbrengen, liggen er zeker kansen. We doen weer mee. In elk geval staan we weer boven de streep, maar we hebben ook weer wat teams in het vizier.”

Van Marwijk artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten