vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoude douche voor Valken’68

Koude douche voor Valken’68

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Een sleutelwedstrijd was het. Na twee nederlagen en twee zeges was het de vraag welk vervolg de serie zou krijgen tegen CWO, dat 1 puntje meer had dan de Valkenburgers. Een tweede thuiszege, na de 2-0 tegen Soccer Boys vorige week, zou Valken’68 daar brengen waar het minimaal wil zijn: de bovenste helft van de ranglijst.

De bezoekers uit Vlaardingen, sinds de fusie in 2008 tweedeklasser, waren echter niet gekomen met de bedoeling daaraan mee te werken. Er werd hoog druk gezet, zodat de thuisclub niet in zijn spel kon komen. Alleen uit een hoekschop van Lars van Bommel kreeg Mark van der Plas een beste kans. Praktisch op de doellijn raakte hij de bal echter verkeerd.

Na een dik kwartier combineerden Mendes Moreira en Romeo da Silva de Valkenburgse verdediging het bos in, waarbij laatstgenoemde aanvaller, vorige week nog drie keer trefzeker tegen DSO, de trekker overhaalde. Valken’68 had even nodig om het heft in handen te nemen, maar tegen het einde van de eerste helft was de bal toch voornamelijk op de helft van de gasten te vinden.

Die verdedigden inmiddels vooral hun voorsprong en loerden op een uitbraak via hun beweeglijke aanvallers. Ze dankten vooral hun keeper Mario Stark die agressief op de bal verdedigde toen Robbert van Delft tijd nodig had om tot afronding te komen. Lars van Bommel was even ontsnapt en diende als aangever.

Valken’68 pakte na de pauze de draad van de slotfase veelbelovend op. Van Bommel, Van der Bent (een paar keer) en Haasnoot (kopbal) bezorgden de Vlaardingse doelman en verdedigers het nodige werk. Het duurde tot halverwege de tweede doorgang voordat er een beloning kwam. Ineens ontstond er ruimte op de linkerflank en stoomde Van Bommel op richting de achterlijn. Precies op tijd leverde hij een puike voorzet af die door invaller Sven Boonstoppel tegendraads werd ingekopt.

9u9a9021-small

Echt doordrukken na de gelijkmaker zat er echter niet in. Van der Nagel moest op een inzet van Mendes Moreira met de voet een nieuwe achterstand voorkomen.  Lars van Bommel had de 2-1 op de voet toen de bal de uitkomende keeper passeerde maar net naast het doel belandde.

De koude douche werd uitgedeeld in de 86e minuut. De toch niet onopvallend spelende Adilson Mendes Moreira werd alle ruimte geboden om Van der Nagel te bereiken en te passeren. Ondanks aandringen, een schotkans voor Matthijs de Mooij en bijna zes minuten blessuretijd lukte het niet om deze domper weg te werken.

Een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Volgens trainer Arie van Duijn kwam slechts één ploeg de overwinning toe. ,,Als je zes a zeven kansen creëert en de tegenstander slechts drie of vier, dan weet ik wel wie er hoort te winnen. Maar we moeten ze wel maken, dat is ons probleem.”

Valken’68 verblijft na drie nederlagen voorlopig in de grijze middenmoot van de 2e Klasse C. Volgende week wacht de Valkenburgers de eerste derby van het seizoen. Tegen een andere middenmoter, UVS, mag in de Kikkerpolder een nieuwe poging worden gedaan om te bewijzen dat de Duyfrakbewoners daar niet thuis horen.