donderdag, maart 28, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Zeer gunstig weekend voor Valken'68 (plus podcast!)

Zeer gunstig weekend voor Valken’68 (plus podcast!)

-

Eerste klasse B (zaterdag) – ,,Wat een heerlijke ontlading in en om het veld toen de scheidsrechter voor het laatst floot en de 2-1 overwinning tegen hekkensluiter Alexandria’66 in de knip zat. We hebben die 3-0 nederlaag in Rotterdam qua uitslag en spel nu zeker weggepoetst. En dan wetende dat we in de 40e minuut al Mark van der Plas noodgedwongen met rood van het gras zagen stappen. Dit moeten we met elkaar nog zeven wedstrijden volhouden, dat moet lukken. Ik hoop er zeker nog mijn steentje en doelpunten aan te kunnen bijdragen”, aldus de rappe en immer hard werkende aanvaller Rens van Klaveren van Valken’68.

V2 (Small)

Voor het eerst onder leiding van trainer Arie van Duijn, interim-trainer Jaco van Staalduinen mocht vanwege de aanwezige trainerspapieren maar zes weken voor de groep staan van de KNVB, betraden de geelroden de heerlijk bespeelbare grasmat op het zonovergoten Valkenburgse sportpark. De supporters gingen er eens goed voor zitten wetende dat Valken’68 twaalfde stond met 18 uit 18 en Alexandria’66 met 5 uit 18 stevig onderaan stond. Van Klaveren: ,,Uit hun laatste elf wedstrijden hadden ze echt maar nul punten behaald. Laat nu ook hun enige overwinning tegen ons zijn geweest. We hadden dus zeker nog wat goed te maken.”

In de 10e minuut was het spits Robbert van Delft die zeker van 35 meter de bal met een lob over de te ver voor zijn doel staande doelman van Alexandria’66 in het Rotterdamse doel liet belanden. Deze 1-0 was zijn derde treffer dit seizoen. Dit was het ultieme scenario waar iedereen met geelrood bloed in de aderen vooraf voor zou tekenen. ,,Helaas werden onze kansen in de eerste helft door Dick van der Toorn, Van Delft en Van der Plas niet benut. En ook al had die Rotterdamse ploeg dit seizoen maar veertien keer gescoord, ze hadden toch twee handenbindende buitenspelers en een balvaste spits die onze verdediging aardig bezig hield”, aldus Van Klaveren.

V3 (Small)

Van der Plas was ook in verdedigend actief want hij kon niet anders dan aan de fysieke noodrem trekken om een Alexandria-speler van scoren af te houden. Rood was de enige kleur die deze actie verdiende en met nog vijftig minuten te spelen moest de thuisploeg met tien man de voorsprong proberen te behouden. Maar twee minuten na de rust lag de bal na een klutssituatie in de zestien ineens achter Erwin van der Nagel, de kansloze Valken’68-doelman. Deze 1-1 gaf de Rotterdammers vleugels, want ze kregen een drietal grotere kansen waar Van der Nagel op die momenten goud waard was voor zijn Valkenburgse teamgenoten.

V4 (Small)

Aan de kant van Valken’68 kwamen er ook wat aanpassingen in het veld want Van der Toorn ging linkshalf in plaats van linksbuiten spelen waar topscorer Sven Boonstoppel, met acht doelpunten, hem vergezelde. Van Klaveren en Van Delft werden de twee voorwaartsen die counterend, storend en lopend achter elke pass de Rotterdammers moesten laten voelen dat het geloof in meer er zeker was bij de thuisploeg. Dat was het voetbal wat de supporters ook zo waardeerden. Van Klaveren: ,,Die aanmoedigingen vanaf de tribune en de zijlijn geven mij toch vleugels man, echt waar. Ik moet het echt niet hebben van mijn techniek. Zelf vind ik mij een harde werker die nooit opgeeft. Nadat ik een tijd een vaste kracht als basisspeler was, deed trainer Van Duijn nu weer een beroep op mij, en dan geef ik echt 110%”, liet de met zelfkennis behepte Van Klaveren weten.

Die aanmoedigingen van de thuissupporters brachten de degelijk spelende rechtsback Herman Binnendijk blijkbaar in verwarring toen hij twee keer in een één op één situatie voor de Rotterdamse doelman opdook… beide keren kon hij het lederen monster niet in het vijandelijke doel laten verdwijnen. Waar Valken’68 alles op alles zette om drie punten te verwerven, aan een gelijkspel had men immers niks, was het ook blijven zorgen voor een potdichte defensie. Dode spelmomenten werden door de thuisploeg zorgvuldig voorbereid. In de 86e minuut was het Boonstoppel die een hoekschop hoog voor het Rotterdamse doel gooide. Wat elke thuissupporter hoopte gebeurde. Aanvaller Van Klaveren zette de juiste stappen om vrij te komen van de Rotterdamse verdediging, spande zijn Valkenbrgse beenspieren op een wijze die hem eigen is en met open mond zagen alle aanwezigen hem gelijk een arend opstijgen tot grote hoogte. De bal kwam perfect op zijn kruin en verdween snoeihard in het Rotterdamse doel, 2-1.

V5 (Small)

Van Klaveren: ,,Wat was dat gaaf en geeft het een heerlijk gevoel om weer belangrijk voor je ploeg te kunnen zijn. Het is pas mijn tweede doelpunt van het seizoen, maar wat mij betreft volgen er de laatste zeven wedstrijden meer.” Met het laatste fluitsignaal vloog iedereen bij iedereen in de armen waar het de Valkenburgers betrof en was het voor de Rotterdammers de twaalfde achtereenvolgende wedstrijd dat ze met lege handen van het veld stapten.

Valken’68 staat nu met 21 uit 19 nog twaalfde, maar deed met de uitslagen in deze eerste klasse B zeer goede zaken. Van Klaveren: ,,Ongelofelijk want onze concurrenten Volendam, CSW, WV-HEDW, Vitesse Delft en Neptunus verloren allemaal. Zaterdag 19 maart gaan we naar RKAV Volendam, met 14 punten één na de laatste, waar we met deze inzet en strijdlust zeker weer punten moeten kunnen pakken. Thuis werd het nog een benauwde 3-2 overwinning voor ons, dus we gaan ervoor met deze fantastische selectie.”