HomeZaterdagDerde klasseAssistent-trainer Henk Kerstens: ,,Lugdunum heeft de zege verdiend"

Assistent-trainer Henk Kerstens: ,,Lugdunum heeft de zege verdiend”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum heeft de hoop levend gehouden op een rol in de strijd om de derde periodetitel. Dit keer kwamen assistent-trainer Henk Kerstens en Jan Wansink aan het woord over de belangrijke overwinning (3-1) over de rug van DWO. Eerder in dit seizoen werden de witblauwen ook al geklopt (0-2). In de Kikkerpolder bleven de drie punten in eigen huis, waardoor de Leidse ploeg langszij kwam op de ranglijst. Beide ploegen hebben nu 32 punten op de teller staan.

1 (Small)

De assistent-trainer blikt voldaan terug. ,,Het was soms wel een harde wedstrijd want DWO is een fysiek sterke ploeg. Maar het werd nooit gemeen en er vielen ook geen kaarten. De scheidsrechter had alles goed in de hand en floot een prima wedstrijd.” De kans op een eventueel prijsje ligt in de derde periode waarin Kerstens nog alle vertrouwen heeft. ,,Dan zullen wij alles moeten winnen en geen steekjes mogen laten vallen”, redeneert hij terecht. ,,Als we de goede lijn doortrekken kan het allemaal nog leuk worden en ik heb er ook vertrouwen in. We zijn nog steeds tot veel in staat, alleen is het besef niet altijd aanwezig.”

Over het gewonnen duel tegen DWO: ,,Ik vind dat wij deze wedstrijd verdiend hebben gewonnen. Eigenlijk zijn we niet in gevaar geweest. In de eerste helft namen wij de leiding door een doelpunt van Leroy Brooks, die een van de beteren was. Maar in dezelfde minuut viel de gelijkmaker.” Geen paniek in de groenwitte tent want Cem Isitir tilde zijn team na de rust weer naar de 2-1 voorsprong. Met lange ballen probeerde de opponent de bakens te verzetten maar het slaagde er niet in om de gelijkmaker op het scorebord te brengen.

6 (Small)

De rechter-en linkerhand van het duo Jan Wansink en Henk de Cler hield vertrouwen in de goede afloop. Een handsbal van een DWO verdediger was rijp voor de elfmetertrap. Tobias Schaafstra, die ook een dikke voldoende haalde, mocht vanaf de kalkstip aanleggen en faalde niet, 3-1. De buit was hiermee definitief binnen. ,,Het was een prestatie van het collectief”, oordeelde Kerstens na afloop van het duel. Een resultaat dat Lugdunum, dat aantrad zonder Henk Brandt en Sergio Vrede, in ieder geval in de race houdt voor de derde periodetitel. De volgende stap zal dan moeten worden gezet tegen laagvlieger Hazerswoudse Boys waar in de eerste wedstrijd simpel met 3-0 van werd gewonnen. ,,Het moet ook nu weer kunnen”, in de visie van Henk Kerstens.

7 (Small)

Wansink had het net als Kerstens naar zijn zin gehad. ,,We hebben het fysieke spel van de tegenstander kunnen beantwoorden. Helaas hebben we eerder in soortgelijke wedstrijden niet thuis gegeven, maar nu is er goed op geanticipeerd. We wilden de tweede ballen per se winnen en dat lukte vooral na rust uitstekend. Uiteindelijk hebben we het op voetballend gebied kunnen winnen en dit is voor ons een hele belangrijke zege. We willen zo lang mogelijk aanspraak kunnen maken op een prijs. We zien straks wel of dat reëel is, maar deze pot moest hoe dan ook worden gewonnen.”