HomeZaterdagDerde klasseHazerswoudse Boys speelt niets klaar in Koudekerk

Hazerswoudse Boys speelt niets klaar in Koudekerk

-

Derde klasse A (zaterdag)- Zaterdag 7 mei stond de onvervalste derby Koudekerk-Hazerswoudse Boys op stapel, de derby waarvan de jeugd bij beide ckubs altijd te horen krijgt “je mag alles verliezen behalve van….”. De weersomstandigheden deden zomers aan met de 24 graden op een warm kunstgrasveld.

Het eerste fluitsignaal van leidsman Moerenhout hing nog in de lucht, de pupil van de week zat nog uit te hijgen of VVK stond al met 1-0 voor. Een verre inworp van Mike Slottje werd direct door Mike van Velzen omgezet in de 1-0. Wie dacht dat de Boys bij de pakken neer zouden zitten, vergiste zich. In de zesde minuut kreeg Pim Schoonwater namelijk de ideale kans om direct de 1-1 te laten aantekenen. Hij koos er echter voor om de bal met buitenkant rechts te nemen i.p.v. de linker pantoffel, de bal vloog over het doel van keeper van Sam van Tongeren.

Beide partijen begonnen in een 1:4:4:2 formatie waarbij opviel dat de Boys wat meer in een ruit speelden en VVK qua veldbezetting meer doorschakelden naar 1:3:5:2 met Slottje, van den Berg en de Best in de as. De backs van Koudekerk, in dit geval Yvar de Groot en Richard Zijderveld, speelden wat dieper op de flanken. Gevolg was dat Koudekerk regelmatig een mannetje over had in de as en dat met name Rens Louwers in een rol gedwongen werd dat hij constant moest kiezen tussen van den Berg en Zijderveld. Trainer Manfred van den Bosch had zijn ploeg de opdracht snel te kantelen richting de bal, echter VVK liet de bal in de eerste fase van de wedstrijd goed rondgaan waardoor de Boys met enige regelmaat te laat op de positie stonden.

VVK wist wel raad met die ruimte en kwam regelmatig goed door, zowel via de as als over de vleugels. Dit leverde wat corners en halve kansen op maar er veranderde nog niets aan de stand. In de 16e minuut brak Hazerswoudse Boys uit via de linkerflank en leverde Stan van Meurs een puike voorzet af die via een kopduel voor de voeten van Menno Nieuwhof terechtkwam. Met een wilde trap eindigde ook deze grote kans boven het doel van keeper van Tongeren. Een tweede grote mogelijkheid voor de Boys om de achterstand te elimineren.

Daarna was het weer de beurt aan VVK, een goede aanval over links via de Groot eindigde als corner. De hoekschop leverde een schot op van Zijderveld die rakelings voorbij ging aan de Hazerswoudse keeper Joren van Dijk.

Beide ploegen bleven de bal rond spelen, zochten veel het eerste station daar waar er in die fase veel mogelijkheden lagen om direct de spitsen aan te spelen en snel bij te sluiten. Daardoor werd de wedstrijd wat stroperig. Ineens was daar een goede actie van Bryan van Delft, die handig wegdraaide op randje 16-meter, zijn actie kon alleen gestuit worden met een overtreding. Met deze vrije trap wist Slottje wel raad; perfect aangesneden over de muur in de bovenhoek, 2-0 VVK, in de 31e minuut. Nog geen twee minuten later wist Slottje na een individuele actie de sluwe van Delft te vinden in het strafschopgebied. Van Delft legde zijn tegenstander met een paar goede schijnbewegingen in de luren en wist diagonaal het net te vinden met een 3-0 stand tot gevolg.

In die fase van de wedstrijd gaf Hazerswoudse Boys te weinig druk op de tegenstander, koos eerder voor een stap achteruit i.p.v. vooruit waardoor VVK de bal redelijk eenvoudig rond kon laten gaan. Toch wisten de Boys vlak voor het rustsignaal vanuit de omschakeling uit te breken via de rechterkant met Justin Meijer, één van de betere spelers van Hazerswoudse Boys, die een goede voorzet afleverde die prima werd binnen gewerkt door Menno Nieuwhof met een 3-1 ruststand als resultaat.

In de rust wisselde trainer Van den Bosch drie spelers, te weten Meijer, Roy van Leeuwen en aanvoerder Jeffrey Kastelein. Daarvoor in de plaats kwamen Vito Martens, Ruud Plaisier en Van Zanten. Een opmerkelijke gang van zaken. Na afloop verklaarde trainer Van den Bosch dat dit preventief was, drie belangrijke spelers op scherp, een gelopen wedstrijd en kijkend naar de nacompetitie.

VVK opende in de 49e minuut gelijk met een goede actie van Van Delft die de bal voor de goal bracht. Yvar de Groot kopte vallend in maar met een schitterende save wist Joren van Dijk zijn doel schoon te houden. Na wat speldenprikken over en weer, viel in de 60e minuut dan toch de 4-1. Van Delft werd ingespeeld binnen de lijnen van het strafschopgebied , wist de bal uitstekend onder controle te houden met een man in de rug en de bal terug te leggen op de inkomende van Velzen. Hij wist de vierde van de middag en zijn tweede treffer binnen te schieten.

Vlak erna bracht trainer Redel, Roy van den Berg en Ben van Tongeren in het veld voor Erwin de Best en Richard Zijderveld. VVK ging daarbij ook gelijk 1:4:3:3 spelen. Dit wierp gelijk zijn vruchten af. Een door Slottje genomen hoekschop werd goed terug gekopt door Ruben van den Berg waarna Van Velzen de 5-1 kon binnen schieten voor Koudekerk. Ook junior Randeraat mocht overigens nog invallen bij VVK voor de licht gekwetste Sander Blijleven.

Het spel golfde nog wat heen en weer met wat kleine kansen links en rechts. De warmte ging echter zijn tol eisen. Het werd steeds meer zomeravondvoetbal en de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. In de stand veranderde niet meer. Scheidsrechter Moerenhout, die geen moeilijke middag kende, floot voor het einde van de wedstrijd.  Koudekerk speelt nacompetitie richting tweede klasse, Hazerswoudse Boys moet nog volop aan de bak om derdeklasser te blijven.

Opstelling Koudekerk: Sam van Tongeren; Vergunst; Blijleven (Randeraat); De Schepper; de Groot; Ruben van den Berg; Zijderveld (Roy van den  Berg); De Best (Ben van Tongeren ); Van Delft; Slottje; Van Velzen.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Van Dijk; Van Aalst; Moerland; Van Leeuwen (Martens); Van Meurs; Kastelein (Plaisier); Meijer (van Zanten); Louwers; De Ruiter; Nieuwhof; Schoonwater.