HomeZaterdagDerde klasseHazerwoudse Boys degradeert na krankzinnig verlopen duel

Hazerwoudse Boys degradeert na krankzinnig verlopen duel

-

Nacompetitie- Het tweede promotie/degradatie duel tussen Hazerswoudse Boys en Siveo ’60 van zaterdag 28 mei gaat de boeken in als een van de meest krankzinnige uit de geschiedenis van beide verenigingen.  Wist Hazerswoudse Boys vorige week in een spannende, maar matige wedstrijd met 1-0 aan het langste eind te trekken, in de uit-ontmoeting vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de boom en dolven de Boys uiteindelijk het onderspit. Acht maal moesten de doelmannen Erik Streng (Siveo ’60) en Joren van Dijk (Hazerswoudse Boys) vissen. Helaas maakte Van Dijk de gang naar het net vaker voor de zwartwitten. Korfbalcijfers dus uiteindelijk. Maar liefst twee maal hadden de mannen van trainer Manfred van den Bosch het behoud in de derde klasse in de tas. Op cruciale momenten gaf Hazerswoudse Boys echter niet thuis met degradatie tot gevolg. Siveo’60 speelde zich zo naar de derde klasse.

B2445 (Small)

Meedogenloos

Dat Hazerswoudse Boys het in de return niet eenvoudig zou krijgen stond bij voorbaat vast. De marge van een doelpunt werd vorige week al als te mager beschouwd. Niet voor coach Van den Bosch, die na uitspraken van zijn collega Herman Verrips extra gemotiveerd  de kunstgrasmat betrad. Verrips, voormalig profvoetballer (FC Utrecht, FC Zwolle) had verkondigd er meteen ‘keihard overheen te knallen’. ,,Graag”, luidde de reactie van Van den Bosch, ,,laat ze maar komen.”

Het werd na het beginsignaal van scheidsrechter Tim van Diest een minutenlang aftasten van beide zijden. Op de volgepakte tribune kon beluisterd worden dat het ‘geen mooie maar wel een spannende wedstrijd’ zou worden. Gelijk zouden de kenners krijgen.

In de zestiende minuut haalde Stef Kuijer uit, de Boys’ doelman werkte de bal weg, maar in de rebound scoorde Gerwin Verlaan meedogenloos, 1-0. Enkele minuten later was er een hoofdrol voor Siveo-keeper Streng ; een pegel van ver werd van richting veranderd maar met een katachtige sprong wist hij het leer tot hoekschop te verwerken.

B2455 (Small)

In de eerste akte kreeg Hazerswoudse Boys’ Justin Meijer een opgelegde  mogelijkheid, de Siveo-doelman voorkwam de gelijkmaker echter. Siveo ’60 hield voortdurend drie man achter en vier klaar om in de aanval te gaan. Na een drinkpauze haalde Menno Nieuwhof zonder overtuiging uit. ,,Hij haalt de trekker niet over, Menno aait de bal”, klonk het van de kant van Hazerswoude. Van den Bosch riep om ‘meer strijd, meer inzet’, hetgeen leidde tot een verwoestende uithaal van De Ruiter, fabuleus gepareerd door de Siveo-goalie. Eindelijk, vlak voor de thee, was het Vito Martens die hard inschoot. Streng toucheerde weliswaar de bal, maar kon de 1-1 niet voorkomen. Bij deze stand zou Hazerswoudse Boys het verblijf in de derde klasse met minimaal een jaar verlengen.

B2480 (Small)

Strafschop

In de tweede minuut van de tweede helft leek Hazerswoude op voorsprong te komen. Nieuwhof en Martens bouwden een snelle aanval op, de laatste nam de bal vol op de slof, maar de lat voorkwam de 1-2. In dit stadium van de strijd werden aan beide kanten de ballen hoog voor het doel gepompt, het bleken steeds eenvoudige prooien voor de doelmannen. Er werden vuurtjes aangestoken, aangewakkerd door het luidkeels meelevende publiek. Her en der vielen er kaarten. Ook moest Boys’ verzorgster Jolande Verdonk steeds vaker binnen de lijnen komen. ,,De jongens kregen last van kramp”,  vertelde de asblonde verzorgster.

Na een klein half uur  werd Stef Kuijer volgens de arbiter binnen het strafschopgebied te stevig aangepakt. De penalty werd door het ‘slachtoffer’ foutloos ingeschoten, 2-1. Een strafschop aan de andere kant voor een, volgens de Hazerswoudse Boys-aanhang, gelijke overtreding werd niet toegekend. Omdat uitdoelpunten niet dubbel tellen werd een verlenging noodzakelijk.

Spektakel

In deze extra tijd leek de in het veld gekomen Bart Sol (35 jaar) het pleit in het voordeel van Hazerswoude te beslechten. Als een snelheidsduivel ging hij op het doel van Streng af, op de huid gezeten door twee Siveo-spelers. De ‘oldtimer’ liet zich door niets en niemand van de wijs brengen en bewees zijn waarde, 2-2, een stand die andermaal behoud zou betekenen. In het vak van de Boys’ supporters werd de ‘wave’ ingezet.

B2483 (Small)

Kort na het begin van de tweede helft van de verlenging leek Leo de Ruiter een einde te maken aan de illusies van de Zegvelders. Meijer liep alles en iedereen voorbij, legde bal panklaar neer voor De Ruiter, die de 2-3 intikte. Met het thuisdoelpunt stond het op dat moment 2-4 voor de Boys. ‘Kat in het bakkie’ en ‘In de knip’ kon alom gehoord worden. Fout. Uit een hoekschop kopte Stef Kuijer 3-3 binnen. Nog niks aan de hand. Enkele minuten later was het weer raak: Perry Bunnik maakte 4-3. Een strafschoppenserie kwam dichterbij. Hazerwoudse Boys leek zich daar al mee te verzoenen. Het bleek veel te voorbarig. Terwijl de man in het zwart op zijn horloge keek, sloeg Siveo ’60 via Gerwin Verlaan toe, 5-3.

,,Voor het publiek was dit een puike wedstrijd”, aldus een verslagen Stan van Meurs, ,,maar daar hebben wij niets aan.” De fans uit Hazerswoude kwamen tot uitspraken als: ,,Dit verzin je niet, ongelooflijk, niet normaal.” Trainer Van den Bosch stond de pers te woord: ,,Teleurstellend. Dat wij verliezen kan gebeuren, maar de manier waarop dat is een drama.” Hij verklaarde ‘het verlies te moeten verwerken’. Hazerswoudse Boys is derhalve na een verblijf van een jaar terug in de vierde klasse en dat deed zichtbaar pijn bij de zwartwitten. Uithuilen en opnieuw beginnen, heet dat dan..

Basisopstelling Siveo ’60: Streng, De Jong, Bastiaan Brak, De Kruijf, Gert Jan Brak, Groenendijk, Mathijs Brak, Martijn Verlaan, Gerwin Verlaan, Kuijer, Voorend.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van Dijk, Van Aalst, Moerland, Van Leeuwen, Van Meurs, Kastelein, Meijer, Louwers, De Ruiter, Nieuwhof, Martens.