dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum herpakt zich en wil eindsprint trekken

Lugdunum herpakt zich en wil eindsprint trekken

-

Derde klasse A (zaterdag)- In competitieverband kwam de ploeg van Jan Wansink en Henk de Cler in 2016 nog niet verder dan één punt. De laatste driepunter dateerde van 12 december 2015 met Oegstgeest als tegenstander. Na de afstraffing bij WDS 4-1 op sportpark Wierickeweide in Driebruggen had de ploeg een weekend geen wedstrijd in competitieverband. In aanloop naar dit weekend heeft de ploeg bij elkaar gezeten om ervoor te zorgen dat er in de resterende wedstrijden niet nogmaals de ondergrens bereikt zou worden zoals in de afgelopen drie weken. Het sorteerde effect. Lugdunum won, uitgerekend op de eerste speeldag van de derde periode, met 2-0 van Rohda’76.

1 (Small)

Dit weekend stond de thuis wedstrijd tegen de degradatiekandidaat uit Bodegraven op het programma. Op 10 oktober wisten de groenwitten met 0-1 te winnen van deze tegenstander. De ploeg uit Bodegraven bezet na dit weekend de laatste plaats in de derde klasse A met 11 punten, wat directe degradatie naar de kelder van het amateurvoetbal betekent straks. Voor de ploeg uit de Kikkerpolder is dit absoluut niet aan de orde, ondanks het gegeven dat ze één van de nieuwelingen zijn na promotie uit de vierde klasse. Na één gelijkspel, drie nederlagen en nu de eerste winst in 2016 staat de ploeg stevig in de middenmoot, maar er had misschien veel meer ingezeten. In elk geval willen de kikkers nog een rol van betekenis spelen in de strijd om de laatste periodetitel.

De wedstrijd tegen Rohda 76 werd gespeeld op het moeilijk bespeelbare hoofdveld. De ploeg uit Bodegraven hield zich vooral bezig met verdedigen en tegenhouden. Voor Lugdunum was het niet de vraag of ze zouden scoren, maar wanneer die zege gestalte zou krijgen.

4 (Small)

De ploeg startte na de diverse zeperds in een nieuwe formatie: 4-4-2. De ploeg wilde de wedstrijd controleren en in ieder geval geen doelpunt tegen krijgen. De boodschap was duidelijk, scherp beginnen, niks weggeven en zo snel mogelijk op voorsprong komen. Dat laatste gebeurde ook vrij vroeg in de eerste helft, maar de spits van de thuisploeg zag zijn goal afgekeurd worden vanwege vermeend buitenspel. Halverwege de eerste helft werd het goede spel alsnog beloond en werd een aanval vanuit het boekje bekroond met een doelpunt van Tobias Schaafstra. Met een 1-0 voorsprong kon de thuisploeg tevreden de rust in.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft waarin Lugdunum het spel dicteerde en kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden. De op 10 spelende Sandjai Gajadin kreeg misschien wel de beste kans maar faalde 1 op 1 met de doelman van Rohda ‘76. Toch kwam de verdiende 2-0 voorsprong. Ditmaal was het Sergio Vrede die na een mooie aanval de bal tegen de touwen kon werken. Dit was tevens de einduitslag na 90 minuten voetballen.

3 (Small)

Gajadin, die een basisplaats kreeg, over de zege:  ,,Na een reeks van drie nederlagen kwam deze zege ons toe. We controleerden de wedstrijd volledig en de drie punten zijn zeer belangrijk om weer vooruit te kunnen kijken. Dit was de eerste wedstrijd van de derde periode waar wij vol voor willen gaan. Zeker omdat we de afgelopen periode hebben losgelaten in de top van het klassement.”

Volgende week speelt de Leidse ploeg uit tegen CVC Reeuwijk, op dit moment de nummer vier met 32 punten. Bij winst kan Lugdunum langszij komen bij de ploeg uit Reeuwijk, een zeer belangrijke wedstrijd dus voor Wansink, De Cler en hun manschappen.  Tim de Cler, nog steeds een belangrijke pion in het geheel, zal volgende week weer volledig fit zijn. Gajadin: ,,We kunnen hier weer verder mee. Ik heb er alle vertrouwen in dat we weer winnen. Dan kunnen we nog een leuke eindsprint trekken.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C. Isitir, Brandt, Heijmans, Duprie, Schaafstra, Vrede, Brooks, Gajadin, Atif, O.Isitir.

Auteur: Erik Bakker

Foto’s: met dank aan G. Du Prie