HomeZaterdagDerde klasseRCL voegt de daad bij het woord (plus podcasts)

RCL voegt de daad bij het woord (plus podcasts)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na vier wedstrijden op rij zonder overwinning en het gevoel dat er weldegelijk meer te halen was geweest in die duels, boekte RCL sinds medio november weer eens een overwinning. De daad werd dit keer bij het woord gevoegd. Op eigen bodem werd VDL met 2-0 aan de kant gezet. Met enige scherpte had er ook nu meer ingezeten, maar trainer Stefan Luykx kon al met al tevreden zijn over zijn ploeg.

Thom Wijnalda en Nick van Bemmel zijn er klaar voor

In de eerste wedstrijd na de winterstop, bij GHC werd het 1-1, liet RCL van geen kant zien dat het te laag op de ranglijst staat. Bij de eerste confrontatie op eigen veld dit jaar toonden de Leiderdorpers een ander gezicht. Er werd nu wel met overtuiging gespeeld en het voetballend vermogen werd dikwijls getoond. Vanaf vrijwel de aftrap werd VDL, vooraf toch met vier punten meer op de teller, vastgezet en snakte het naar adem. De wanorde bij de bezoekers was haast aandoenlijk. Trainer Arwin Verburgh liet zich verbaal gelden aan het adres van zijn spelers, maar die liepen vooral in het eerste kwartier rond als een kip zonder kop.

Een begeleider van VDL krijgt de rode kaart vanwege aanhoudende opmerkingen jegens de leiding

Al binnen een minuut werd Thom Wijnalda alleen voor de doelman gezet, maar de spits treuzelde te lang. Twee minuten later gaf Kai Vijlbrief zijn collega aanvaller een tweede kans, maar dit keer stond een been van doelman Tim Teerlink Leiderdorps succes in de weg. Niet veel later kreeg de thuisploeg de derde grote kans, maar nu schoof Vijlbrief zelf de bal naast het doel. De thuisploeg had zichzelf al binnen zeven minuten een riante voorsprong kunnen verschaffen, maar VDL kwam met de schrik vrij.

RCL bleef evenwel spelen met veel druk op de bal en in balbezit in een hoog tempo. De ploeg uit Maassluis stelde daar gedurende de eerste helft nauwelijks iets tegenover en hield zich opvallend vaak bezig met onderling gekrakeel. Na ruim een kwartier leek de openingstreffer dan toch in de maak. Wijnalda bood Vijlbrief een kans op een presenteerblaadje aan, maar ook nu kwam het niet tot een ruimschoots verdiende treffer. Die bleef zelfs ook nog uit toen alweer Vijlbrief op de doelman af ging. De buitenspeler gunde Tommy Sinteur de 1-0, maar het passje naar rechts kreeg teveel vaart mee.

,,Let maar op. Nu valt die goal aan de andere kant. Dat is al zo vaak het geval geweest dit seizoen”, voorzag de vaste kern onheilspellend. Tot hun genoegen kwam het eerste doelpunt alsnog van de voet van Wijnalda. Een vrije trap werd razendsnel genomen door Sinteur, waarbij VDL andermaal schaapachtig toekeek. Eindelijk was het raak en werd RCL beloond voor een bij vlagen uitstekende eerste helft.

De 1-0 in de maak. Tommy Sinteur neemt een vrije trap en VDL is weer niet wakker

Zoals te verwachten viel kreeg RCL na rust minder ruimte om te voetballen en ook werd zichtbaar dat er flink wat energie was verbruikt voor de pauze. VDL ging vooral fysiek de strijd aan, maar van al teveel vernuft was nog steeds geen sprake. Vormgever Nick van Bemmel kreeg de eerste kans, maar de doelman voorkwam de 2-0. Even prikte VDL een paar keer, maar na een vlotte uitbraak werd het 2-0. Via Ruben Leugering en prima voorbereidend werk van Wijnalda kwam de bal bij de ingevallen Nick Scheurwater. Vanuit een lastige hoek kreeg de buitenspeler de bal in het verlaten doel.

De 1-0 wordt gevierd door een veel beter RCL

VDL bracht nog wat opportunisme in het spel, maar RCL kreeg alsnog betere kansen op meer. ,,Het had zeker een hogere uitslag kunnen worden, maar ik heb zeker in de eerste helft regelmatig in mijn handen kunnen wrijven van ons spel. Dat moeten we zien door te trekken. Maar ik blijf voorzichtig gezien het verloop van het seizoen”, sprak Luykx realistische woorden.

RCL-VDL 2-0 (1-0). 40. Wijnalda 1-0, 66. Scheurwater 2-0. Scheidsrechter: Vreeswijk. Toeschouwers: 150.

RCL: Bontje, De Boer,Van Westrienen, Hillebrandt, Koet, Nagtegeller, Van Bemmel, Leugering, Vijlbrief (89.Guijt), Wijnalda (84.Farih), Sinteur (63.Scheurwater).

Bron: LD/HK

Stefan Luykx kon weer eens tevreden zijn, maar wenst een serie..