HomeZaterdagDerde klasseStrijdbaar Hazerswoudse Boys naar derde seizoenszege

Strijdbaar Hazerswoudse Boys naar derde seizoenszege

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Die zeperd uit tegen vv Zwammerdam (kansloze 2-0 nederlaag, red.) heeft bij ons in de selectie wel wat losgemaakt. Met een paar goede oefenpotjes, zo ook afgelopen dinsdag tegen tweedeklasser Zevenhoven( 4-1 winst), stonden de neuzen weer dezelfde kant op. En de sleutelwoorden bij deze ommezwaai zijn ‘vertrouwen’ en ‘strijdbaar’. Dat legden we thuis tegen CVC Reeuwijk prachtig op de mat. En het leverde ons met een 2-1 overwinning de drie punten op die we keihard nodig hadden”, aldus de solide acterende doelman Joren van Dijk van Hazerswoudse Boys.

Met dit dik verdiende resultaat nestelde Hazerswoudse Boys zich op de twaalfde plek met 11 uit 15 (17-29). Het was deze inhaalzaterdag Rohda’76 dat thuis koploper Kagia het heel lastig maakte, maar uiteindelijk trok de thuisploeg met 2-3 aan het kortste eind. Zo liep de formatie van Manfred van den Bosch drie punten weg bij Rohda’76 en is ook Oegstgeest op grotere achterstand gezet. Van Dijk: ,,Voor ons kwam die uitslag van Rohda goed uit, maar laten we vooral naar onszelf blijven kijken en dan kunnen we met de wedstrijd vanmiddag vooral trots zijn op hoe we hebben gespeeld. Daar hamerde onze trainer de afgelopen weken ook voortdurend op. En we gaan er alles aan doen om deze lijn de komende beslissende elf wedstrijden door te trekken.”

De wind had zaterdagmiddag bij de wedstrijd Hazerswoudse Boys – CVC Reeuwijk een belangrijke rol, een wedstrijd die een week eerder door de overvloedige regenval was afgelast. Toch was het Reeuwijk dat, met de wind pal tegen, de 0-1 liet aantekenen. Van Dijk: ,,Door meer ontspannen het spelletje te blijven spelen, wisten we dat we onze kansen zouden krijgen. En de krachtige wind was aan onze zijde in de strijd om de gelijkmaker. Een uittrap van mij stuiterde zo in de middencirkel en werd door Pim Schoonwater doorgekopt. Mede door de wind kwam het lederen monster bij onze spits Leo de Ruiter terecht. Hij kon zo doorlopen op de Reeuwijk-doelman en de gelijkmaker aantekenen.” Voor De Ruiter was dat de zevende goal van het seizoen.

Met deze 1-1 ruststand werd genoten van een echt bekertje Hazerswoudse thee met het smaakje ‘Dit smaakt naar meer’. Van den Bosch wees vooral op het feit dat er als team was gespeeld en voortdurend voetballende oplossingen werden gezocht. Gesteund door deze stimulerende woorden gingen de elf van de thuisploeg weer het veld in met de wetenschap dat de krachtige wind nu in alle Hazerswoudse voetbalgezichten zou gaan blazen.

,,Wat gaaf om dan De Ruiter al een paar minuten na rust te zien scoren, 2-1. Een rare bal in de zestien van Reeuwijk kreeg hij voor zijn voeten en die kans moet je hem echt niet geven. Hij heeft er nu al acht gescoord en bijna de helft van onze productie voor zijn rekening genomen. Maar Reeuwijk liet het er zeker niet bij zitten. Ze probeerden het vooral met afstandsschoten, maar ik had er goed zicht op. Één keer kon ik een schot niet goed verwerken, maar gelukkig verdween de rebound naast mijn doel”, sprak doelman Van Dijk krachtig uit.

Van den Bosch paste nog twee tactische wissels toe, zo werd de lange 34-jarige routinier Bart Sol ingebracht toen de Reeuwijk-coach een extra spits in de 65e minuut inzette. Van Dijk: ,,Dat werkte perfect, op Sol kan je bouwen hoor. Die man is een zekerheidje in je defensie. Aanvaller Pim Schoonwater had zijn werk gedaan en kon ook naar de kant.” Nieuwkomer Menno Nieuwhof werd in de 70e minuut vervangen door Ruben Windhorst. Van Dijk: ,,Goed om te zien dat hij na zijn blessure nu weer inzetbaar was.”

Met het laatste fluitsignaal kon iedereen die Hazerswoudse Boys een warm hart toedroeg, hartstochtelijk klappen voor deze 2-1 overwinning, maar even goed voor het vertoonde spel. Van Dijk: ,,Dit was de strijd waar onze trainer het over had de laatste weken. We hebben de 2-1 nederlaag uit tegen Reeuwijk goed gemaakt. En ze staan toch wel zesde in deze poule. Gaaf om deze lijn met elkaar door te trekken en komende zaterdag BSC’68 uit aan onze zegekar te binden. Kunnen we direct de 1-2 thuisnederlaag tegen hen wegpoetsen. Die punten hebben we ook hard nodig, zeker omdat hekkensluiter Oegstgeest met zeven punten thuis Rohda’76, een na de laatste met acht punten, ontvangt.”

Hazerswoudse Boys – CVC Reeuwijk 2-1 (1-1). Scheidsrechter: J.C. Hoogerbrugge.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Van Dijk, Van Meurs, Moerland, Van Leeuwen, Van Aalst, Nieuwhof (70. Windhorst), Plaisier, Meijer, Louwers, De Ruiter en Schoonwater (65. Sol).