donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseGetergd UVS pakt uit tegen Lyra

Getergd UVS pakt uit tegen Lyra

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De blauwwitte kikkerpolderploeg behaalde uit de laatste zes wedstrijden slechts één schamel puntje. Door de teleurstellende prestaties is de ploeg van trainer jeroen Hoefnagel terug te vinden in de onderste regionen van de ranglijst. Het zat de Leidse ploeg ook niet altijd even mee. Kansen te over, maar de trekker over halen bleek vaak een te grote opgave voor de manschappen van de Haagse oefenmeester. Tot aan zaterdagmiddag. Opluchting en verbazing vochten om voorrang na de klinkende 5-0 zege op concurrent LYRA. ,,Alles viel nu wel eens op de goede plaats. Maar dit zat er een keer aan te komen. We hebben vertrouwen gehouden, ook toen het niet lukte en tegen zat”, sprak Hoefnagel na afloop.

uvs-lyra_830_271116

Negen punten uit de laatste drie wedstrijden voor de winterstop,  met minder neemt coach Hoefnagel en de ploeg geen genoegen. De eerste drie punten zijn binnen. Nog geen reden om achterover te gaan leunen, wel om verder te kunnen opbouwen aan het zelfvertrouwen.

Het met name in de eerste helft pover acterend LYRA was een paar maatjes te klein voor het goed en gretig spelende UVS. Aanvoerder William van Vliet, die een belangrijk aandeel had in de overwinning, pakte al vroeg in de wedstrijd een vervroegd sinterklaascadeau van LYRA-doelman Tom Binnendijk ter plekke uit (1-0). Het had er overigens in de openingsminuten anders uit kunnen zien. LYRA spits Bob Zwinkels verscheen na een voorzet voor de neus van UVS sluippost Niels van der Burg. De aanname van de punt speler was slecht, waardoor de enige en echte kans van de mannen uit het Westland in de eerste 45 minuten verloren ging.

uvs-lyra_845_271116

Sterkhouder Bart van der Weijden zag zijn vrije trap vlak na de openingstreffer rakelings naast scheren. Na de 2-0 van Berend Verdoes, die een vrije trap in de 25ste minuut binnen liep, was het de thuisclub die de lakens uitdeelde. Het lukte de bezoekers zelden een speler met een zelfde kleur te vinden. Binnen een half uur was de zaak beklonken. De zeventienjarige Justin Bekkering zette zijn handtekening onder de 3-0. De fraaiste treffer van de wedstrijd viel vlak voor rust. Tolga Karpuz haalde van dertig meter vernietigend uit, en zag zijn uithaal hoog tegen de touwen tot stilstand komen (4-0). Smullen geblazen!

De in het begin druk en luid coachende trainer Ramon Hageraats had het na de 2-0 al gezien, en liet daarna niets meer van zich horen. De bestuurders van de bezoekers konden ook weinig waardering opbrengen voor hun ploeg. ,,Wat een ontzettende slappe hap”, was het commentaar. Van Vliet voerde direct na rust de score op naar 5-0.  Daarna geloofde de thuisclub het wel. Trainer Hoefnagel bracht drie wissels binnen de lijnen en daarna speelden de gastheren de wedstrijd plichtmatig uit.

uvs-lyra_837_271116

Tweevoudig doelpuntenmaker Van Vliet:  ,,De eerste twee goals hielpen ons in het zadel en na de 5-0 direct na rust was het klaar. Het zat ons nu eens een keertje mee. In andere wedstrijden speelden we ook goed mee, alleen de resultaten vielen tegen. We hebben het dit keer zelf afgedwongen. Het afjagen en de energie die we erin steken is ons handelsmerk. De groep wordt steeds hechter.”

Assistent-trainer Arnold Overdijk: ,,We zijn ontzettend blij met de drie punten maar ik ga zeker nog niet de polonaise lopen. Het was vandaag een ideaal moment om tegen deze ploeg te spelen. Het was niet de vechtmachine die we hadden verwacht. Op de overwinning viel niets af te dingen. Ik heb leuke combinaties gezien. Het is de eerste keer dat we echt verdienden te winnen. De negen punten moeten we binnen halen voor de winterslaap.” Of de opleving van UVS blijvend is moet worden afgewacht.

Basisopstlling UVS: Niels van den Burg,  Jeroen Boogmans,  Bart van der Weijden,  Berend Verdoes,  Justin Bekkering,  William van Vliet,  Axel Pison,  Rob van der Plaat,  Kris Menken,  Tolga Karpuz,  Lars Verlaan.