HomeZaterdagDerde klasseSensationele zege Zwammerdam, reuzenstap Meerburg

Sensationele zege Zwammerdam, reuzenstap Meerburg

-

Overzicht tweede en derde klasse (zaterdag en zondag)- In de tweede klasse C leek UVS af te stevenen op een nederlaag, maar de ploeg van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen toonde veerkracht op bezoek bij HVC’10 en finishte met een 2-2 gelijkspel. Een klasse lager verloor Oegstgeest door een laat doelpunt met 2-3 van WDS, terwijl de extra tijd voor Zwammerdam juist winst opleverde tegen NSV’46. In de derde klasse A op zondag zette Meerburg Van Nispen simpel aan de kant en komt de tweede klasse meer en meer in zicht. Een overzichtje van deze gespeelde wedstijden.

HVC’10- UVS

Tweede klasse C (zaterdag)- De wedstrijd was nog maar net begonnen of UVS keek al tegen een 1-0 achterstand aan bij HVC’10. Halverwege de eerste helft maakte de gastheer er ook nog 2-0 van en voor de Leidse bezoekers leek er andermaal een nederlaag in de maak. Na de pauze kreeg UVS echter meer kleur op de wangen en via Bart van der Weijden en Kenneth Maaskant kwam er weer balans. In de slotfase kon het duel nog alle kanten op en kwam de ploeg van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen zelfs dichtbij de 2-3 met een inzet op de lat van Van der Weijden. Overdijk over het veerkrachtige UVS. ,,Onze start was dramatisch. We gaven teveel ruimte weg en dan vraag je om brokken. Ik zal niet zeggen dat we veel minder waren, maar het was niet scherp genoeg en dat hebben we ze in de rust goed duidelijk gemaakt. Kris Menken hebben we halverwege een linie teruggehaald en ik moet zeggen dat we het vanaf dat moment in defensief opzicht veel beter voor elkaar hadden. Ik had het idee dat HVC na rust al dacht dat ze er waren en daar hebben we van geprofiteerd. Wij stapten als morele winnaar van het veld en voor hen voelde het als een verliespartij. Ik kan uiteindelijk wel tevreden zijn met een punt.”

Bij UVS was Cenny Scheffer weer van de partij in de frontlinie en daar prees het trainersduo zich gelukkig mee. De blauwwitten moesten al flink improviseren in verband met tal van afwezigen. Zo was er een basisplaats weggelegd voor Axel Pison achterin en Vincent de Vrind mocht een positie op het middenveld innemen. Op de ranglijst bleef UVS geparkeerd staan op plek zeven, een plek achter de ploeg uit Hoek van Holland. De voorsprong op nummer elf, ofwel een plek die verplicht tot het spelen in de nacompetitie, bedraagt vijf punten in het voordeel van de Leidenaren. De eerste tegenstander is Be Fair thuis, een ploeg die vecht tegen degradatie. Daarna reist UVS af naar lijstaanvoerder SVC’08.

vvO-DSO 050 (Small)

Oegstgeest-WDS

Derde klasse A (zaterdag)- Nummer voorlaatst Oegstgeest kende een slechte start, want keek na twee minuten al tegen een achterstand aan in de tweestrijd tegen WDS, een tegenstander waar eerder met 2-2 gelijk tegen werd gespeeld. De thuisploeg vermande zich na de vroege achterstand en mocht na het eerste deel van de eerste helft aanleggen vanaf elfmeter. Trainer Laurens van der Voort: ,,De ene scheidsrechter geeft hem, de ander niet. Voor ons was het prettig om zo op gelijke hoogte te komen.”

Toch kwam de ploeg uit Driebruggen weer op voorsprong en Oegstgeest had het moeilijk in die fase. Na de pauze kwam er toch weer balans op het scorebord. Eerst had de maker van de strafschop, Joep van Tulder, nog een kans gemist op de gelijkmaker. Joep Zenden trof evenwel wel het net, na de rebound te pakken van een inzet van Abel Bormans. De gastheer kreeg nu de betere mogelijkheden en ging op jacht naar de overwinning om zo goede zaken te doen op de ranglijst. In de uiterste slotfase ging Jurgen Bouwman mee naar het front en hij versierde een hoekschop. De scheidsrechter van dienst oordeelde anders en WDS brak in volle vaart uit. Bij het mopperende Oegstgeest was de organisatie weg en de beslissing van de leidsman pakte vervolgens fataal uit. In plaats van een hoekschop en een kans op de 3-2 was het 2-3 en klonk het laatste fluitsignaal. Van der Voort: ,,Dit is heel zuur en het voelt onrechtvaardig. We gingen vol voor de winst en dan loopt het zo af. Daarbij komt ook nog dat Roy Elkerbout vanwege commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart kreeg en geschorst zal worden. Dat zit dus allemaal niet mee. Aan de andere kant: wanneer we onze kansen hadden benut winnen we deze pot. Verwijten doe ik mijn spelers niets. Ze speelden met het hart.”

160319_08_NSV_VVZ_3_4 (Kopie) (Small)

NSV’46-Zwammerdam

Derde klasse A (zaterdag)- In Noorden was Zwammerdam er alles aan gelegen om de aanval af te slaan van de nummer elf op de ranglijst. Door de matige resultaten na de winterstop was een driepunter eigenlijk broodnodig voor de formatie van Rob de Lange. Het werd een waar spektakelstuk, waar nog lang over gesproken zal worden. De eerste kans kwam op naam van Maarten van Riessen, terwijl NSV halverwege de eerste helft van zich deed spreken. Daarna had Reijer Peters de kans om de score open te breken, maar uiteindelijk moest er een verdediger aan te pas komen om NSV te laten aftrappen. Van dichtbij kopte Jeroen van Dorp binnen. Het gaf de gasten vleugels en via een vrije trap van Justin Bons koesterden de Dammers zelfs een 0-2 voorsprong halverwege. Het had zelfs al 0-3 kunnen staan, ware het niet dat Van Riessen een strafschop gekeerd zag worden.

Na de rust moest de thuisploeg komen, maar aanvankelijk leverde dat nauwelijks gevaar op. Toch kwam NSV binnen een kwartier terug tot 1-2. Vervolgens kregen de bezoekers drie grote kansen op een rij om de wedstrijd vermoedelijk te doden, maar de trekker werd niet overtuigend overgehaald. Daarna kwam Zwammerdam in last. Twintig minuten voor tijd werd het gelijk en even later zelfs 3-2. Met angst en beven werd er naar de ranglijst gekeken door de gasten, maar uiteindelijk kwam het alsnog goed. Van Dorp tekende voor zijn tweede doelpunt en dus was er balans. In de laatste tellen werd het echter nog fraaier voor de groenhemden. Mitchell Bons deed het voorwerk en Jordi de Groot bleek het Damse goudhaantje. Het blijft een bijzonder seizoen voor Zwammerdam. In veel wedstrijden zijn de doelpunten duur en schaars, maar daar staat tegenover dat er ook al eens werd gewonnen met 8-1 en 3-6 en tevens met 1-7 verloren. Het kan nog alle kanten op, maar deze zege geeft Zwammerdam weer lucht onderin. DoCoS thuis is nu de eerst volgende tegenstander voor de nummer negen van het klassement.

Meerburg-Van Nispen

Derde klasse A (zondag)- Ron de Roode kreeg een mooi verjaardagscadeau van zijn team. De ex-prof zag Meerburg met 4-0 winnen van Van Nispen en met dat resultaat mochten de Zilkers niet klagen. Gezegd moet worden dat trainer Rene Ras flink moest improviseren want de absentielijst puilde uit bij de bezoekers. Meerburg had niets met de problemen van Van Nispen te schaften en leefde zich naar hartenlust af, in de wetenschap dat het niet in actie komende avv Alphen op zes punten kon worden gezet. Voor de pauze was het vooral tegenhouden voor de middenmoter en dat lukte nog vrij aardig ook. Dit vooral ingegeven doordat Meerburg slordig met de kansen omsprong. Tien minuten voor rust werd de ban pas gebroken door een treffer van de steeds sterker wordende jongeling Yannick de Groot, die er als de kippen bij was om een geweerde inzet van Mats van der Poel binnen te tikken.

Van Nispen deed na rust wat het kon, maar Meerburg had de volledige egie. Vooral de boomlange centrale verdediger Mark van Diemen, niet voor het eerst dit seizoen, heerste als een vorst. Er bleven kansen komen voor de thuisploeg en na de 2-0 moest Van Nispen de handdoek werpen. Die tweede treffer kwam op naam van Van Diemen, die zich aan het front had gemeld. De gastheer speelde de tijd geduldig uit, maar had toch nog twee treffers in petto om de middag nog meer glans te geven en de trainer te trakteren voor zijn verjaring. Nu waren het Joep van Vuren en Joeri van der Voort die doelman Tom van Maris het nakijken gaven.

Het is Meerburg derhalve gelukt om de kloof te vergroten ten opzichte van avv Alphen. De ploeg van Rob Wolsleger staat nu op zes punten. Uiteindelijk kwam er nog meer goed nieuws vanuit Stompwijk. Daar had het team van Ted van Berkel de nummer drie, Teylingen, met 3-1 gevloerd en dus staan de Sassenheimers nu op zeven punten met ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld. Maar klip en klaar: Meerburg hoeft enkel nog naar zichzelf te kijken en heeft alle touwtjes nadrukkelijk in handen. De tweede klasse nadert met rasse schreden.