HomeZaterdagDerde klasseValken'68 eindelijk op schot, UVS slachtoffer

Valken’68 eindelijk op schot, UVS slachtoffer

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De ruime 1-5 thuisnederlaag van UVS tegen Valken’68 doet vermoeden dat de blauwwitten van de mat zijn gespeeld. De ploeg van Valken trainer Arie van Duijn won zaterdag middag op de zon overgoten kikkerpolder dik verdiend, was ook de betere ploeg, maar vooral dodelijk effectief. Waar de Valkenburgers in de voorgaande wedstrijden handen vol kansen kregen maar vergaten te scoren, hadden de bezoekers tegen de Leidenaren slechts zeven kansen nodig om vijf maal de trekker over te halen, slechts één doelpunt minder dan in de vijf voorgaande wedstrijden.

_mom2080-small

Voor Van Duijn en zijn manschappen was winnen cruciaal. De gedoodverfde titelkandidaat nam tot aan het duel tegen het eveneens teleurstellende UVS met zes punten een bescheiden plaats in op de ranglijst. De gastheren die vooral voetballend teleurstellen tot dusverre deden het met vijf punten nog slechter. Toch was de positief ingestelde UVS trainer Jeroen Hoefnagel na de stevige uitglijder van zijn ploeg niet ontevreden over het spel van zijn discipelen. ,,We hebben vandaag prima gevoetbald. In ieder geval stukken beter dan in de voorgaande wedstrijden, over de werklust heb ik niets te klagen. We missen alleen nog wat geluk.”

_mom2218-small

De wedstrijd was nog maar net begonnen of Valken speler Stefan van der Plas, die ongelukkig in botsing kwam met UVS aanvoerder William van Vliet, had ruim twee minuten nodig om te herstellen, maar kon tot opluchting in het Valkenburgse kamp de wedstrijd vervolgen.  De geelhemden hadden tien minuten nodig om de eerste de beste kans tot een doelpunt te promoveren. Jaco van der Bent schoot een uitstekende voorzet van Sven Boonstoppel achter de kansloze UVS doelman Niels van der Burg (0-1).

De kikkerpolderbewoners waren in de beginfase zeker gelijkwaardig aan de gasten. Aanvallend kon de ploeg van trainer Hoefnagel echter geen potten breken. De kopkans van Berend Verdoes en de afgekeurde goal (buitenspel) van Bart van der Weijden waren de enige wapenfeiten van de gasheren in de eerste helft. Na een klein half uur moest Stefan van der Plas zich alsnog laten vervangen door Ronald Kuyt. De gastheren hadden geluk dat de paal te hulp schoot bij de tweede grote kans van de bezoekers.

_mom2085-small

Op het moment dat UVS dacht om met de kleinst mogelijke achterstand de rust in te gaan, sloeg de equipe van Van Duijn op het meest onzalige moment alsnog toe. Arjan Haasnoot kopte een hoekschop van Van der Bent knap binnen(0-2). Kort daarvoor had de thuisclub een mogelijkheid uit een vrije trap na een overtreding op Van Vliet.  ,,Bij de 0-2 verloren we eigenlijk de wedstrijd. Dit doelpunt was de doodsteek  voor de ploeg”, was de analyse van trainer Hoefnagel.

Collega trainer Van Duijn vond dat de 0-2 zijn ploeg een enorme boost had gegeven. Zijn manschappen had hij op het hart gedrukt om vooral te blijven voetballen. Robert van Delft nam de woorden van zijn coach serieus en schoot zijn ploeg in de 55e minuut naar een veilige 0-3 voorsprong. Één minuut na de 0-3 was Mark van der Plas de veroorzaker van de strafschop welke door Rob van der Plaat onberispelijk werd binnen geschoten (1-3).

Jeroen Boogmans was in de 57e minuut Tolga Karpuz komen vervangen. UVS ging nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar had in de 63e minuut weinig geluk. Valken-doelman Erwin van der Nagel, die door de bank genomen een rustige middag had, moest wel tot tweemaal toe zijn ploeg redden, nadat Van Vliet vanuit een halve draai afdrukte. Ook de rebound was een prooi voor de betrouwbare sluitpost. In de overigens sportieve ontmoeting werd door scheidsrechter Schuitemaker nogal eens de gele kaart getrokken.

_mom2102-small

In de 66e minuut werd Lars van Bommel gebracht door de Valkenburgers voor Robbert van Delft. De getergde Van Bommel stelde direct al met een hard schot doelman Van den Burg op de proef, en zijn listige steekpass op Boonstoppel die met een ‘stiffie’ van Der Burg verschalkte was een juweeltje (1-4). Het open huis houdende UVS kreeg vlak voor tijd de nummer vijf om de oren. Nu was het Van Bommel himself, die een assist van Danny Boere achteloos binnenschoot, en nadrukkelijk op de deur klopt van  de hoofdmacht van trainer Van Duijn.

Valken op weg naar herstel? Van Duijn: ,,We hebben onszelf niet beloond in de voorgaande wedstrijden waar we waren steeds de bovenliggende partij, maar het gaat nog steeds om de punten. We konden, nadat UVS opportunistisch ging voetballen , na de 1-3, gemakkelijk uit lopen naar de 1-5, en met wat meer scherpte was de uitslag nog hoger uitgevallen.”

_mom2037-small

UVS verkeert in zwaar weer. De ploeg heeft nog te weinig laten zien. Assistent-trainer Arnold Overdijk vond dan ook dat UVS staat waar de ploeg qua voetbal hoort te staan. Trainer Hoefnagel: ,,We zijn nog niet één keer dit seizoen op voorsprong gekomen. Steeds hebben we ons terug geknokt in de wedstrijd, dat is ook een kwaliteit.  Het gaat zeker goed komen met UVS, het linkerrijtje gaan we zeker halen. Elke wedstrijd maken we stappen, er word keihard getraind door de jongens.”

Opstelling UVS: Niels van der Burg,  Lars Verlaan, William van Vliet, Thomas van Rest, Kenneth Maaskant, Axel Pison, Bart van der Weijden,  Ronald Mink,  Berend Verdoes, Rob van der Plaat, Tolga Karpuz.

Opstelling Valken′68: Erwin van der Nagel,  Sander van Duijn,  Mark van der Plas,  Arjan Haasnoot,  Danny Boere,  Stafan van der Plas,  Sven Boonstoppel, Erwin de Ridder,  Robbert van Delft,  Matthijs de Mooy,  Jaco van der Bent.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij