HomeBekerFundament vernieuwd Valken’68 staat: 4-0 bekerwinst op Foreholte

Fundament vernieuwd Valken’68 staat: 4-0 bekerwinst op Foreholte

-

Zaterdagmiddag speelde Valken’68 de eerste poulewedstrijd om de KNVB districtsbeker tegen zondagtweede klasser Foreholte. Vier nieuwkomers maakten hun officiële debuut in de basis voor Valken’68: keeper Kevin Sip, middenvelder Stefan van der Plas, en de aanvallers Jaco van der Bent en Ardjan van der Plas. De eerste helft liet een sterk dominerend Valken zien, maar echte kansen werden niet gecreëerd.

Er was weliswaar een kans voor Robbert van Delft in de 17e minuut na een te korte inspeelpass van de Foreholte keeper en een kopkans voor Ardjan van der Plas in de 40e minuut, maar het duurde tot de 42e minuut voordat Valken op een 1-0 voorsprong kwam. Een slimme pass van Jaco van der Bent op de op links over hem heen komende Jeroen Haasnoot mondde uit in een puntgave voorzet die Van Delft bij de tweede paal niet kon missen. Vlak voor rust kreeg Foreholte nog wel één van de spaarzame kansen om iets terug te doen via Christian Guijt. Zijn schot ging net over. Rust 1-0.

Na rust werd de speelstijl van Valken iets gewijzigd. Van Delft speelde nu achter i.p.v. naast spits Ardjan van der Plas en Matthijs de Mooij schoof als libero vaker in. De 2-0 viel in de 52e minuut. De meegekomen De Mooij legde de bal terug op Van der Bent die net binnen de 16 werd neergelegd. De toegekende penalty werd benut door Van Delft. Tien minuten later stond de 3-0 op het scorebord. Een corner van Van der Bent werd slim met het hoofd verlengd door John van Rijn.

Van Delft, het scoren gaat hem blijkbaar gemakkelijk af, maakte in de 67e minuut zijn derde(vlase hattrick) deze middag middels een halve omhaal (4-0). In de tweede helft maakten nog twee nieuwkomers hun officiële debuut: Peter de Best en Danny Boere. Aanstaande dinsdag het tweede bekerduel tegen FC Boshuizen en aanstaande zaterdag de derde bekerwedstrijd tegen Voorschoten’97 zullen meer duidelijkheid moeten verschaffen aan trainer Arie van Duijn waar Valken’68 momenteel staat. Vooralsnog ziet het er prima uit, terwijl de ploeg nog niet geheel compleet is door vakanties en blessures.