Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

De klapperrr van de week: vv Oegstgeest – Hazerswoudse Boys

Rurh gold artikelbanner
Catsanddogs artikel

In de derde klasse A trachten vv Oegstgeest en Hazerswoudse Boys het hoofd boven water te houden. De Oegstgeestenaren dragen op dit moment de rode lantaarn, terwijl de formatie van coach Manfred van den Bosch iets hoger op de ranglijst eveneens in degradatiegevaar verkeert. Aanstaande zaterdag ontmoeten de ploegen elkaar op sportpark De Voscuyl. Oegstgeestenaar Dylan Dijkstra en Leo de Ruiter (HB) kijken vooruit.

Aan het einde van het seizoen degraderen de onderste twee clubs rechtstreeks. De twee teams erboven belanden in de nacompetitie. Zowel voor Oegstgeest als Hazerswoudse Boys is de situatie penibel. Het gezelschap van Laurens van der Voort, de opvolger van de in december weggestuurde Jerry Ubink, vergaarde tot nu toe slechts tien punten en is daarmee zeven punten verwijderd van een veilige plek. Voor de Hazerswoudenaren bedraagt dat verschil vijf punten. Een zege is voor beide ploegen dus zeer gewenst.  Misschien wel noodzaak zo langzamerhand.

,,Iedereen beseft dat het één voor twaalf is en dat het nu dan ook moet gebeuren”, vertelt Dijkstra. De 22-jarige verdediger maakte de afgelopen periode na het vertrek van Ubink zijn rentree in de hoofdmacht. De eerste helft van de jaargang acteerde hij in het reserveteam. ,,Om een lang verhaal kort te maken: een aantal spelers had vorig seizoen over diverse zaken onenigheid met de trainer. Ik heb me toen niet meer beschikbaar gesteld voor het eerste elftal en een stapje terug gedaan. In het tweede elftal heb ik daarna een aantal leuke wedstrijden gespeeld. We eindigden als tweede in de reserve eerste klasse, een mooi niveau. Ook dit seizoen speelde ik in dat elftal totdat het bestuur, ook na overleg met de spelersgroep, het vertrouwen in de trainer opzegde. Door een opstapeling van factoren was het plezier bij de meeste spelers verdwenen en daarnaast bleven de resultaten uit. Op het moment dat er een nieuwe trainer kwam heb ik besloten weer voor één te gaan. Ik werd opgenomen in de A-selectie en blijkbaar achtte de trainer het nodig me weer op te stellen. Hij wilde meer zekerheid achterin. We krijgen heel wat hoge ballen te verwerken en ik ben vrij lang. Dat is één van de redenen dat ik er sta. Verder ben ik – zeg maar – de controlerende centrale verdediger. Alleen bij vrije trappen en hoekschoppen ga ik mee naar voren.”

Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Geco artikelbanner

vvO-Rohda 027 (Small)

Alhoewel Oegstgeest na de trainerswissel uit vier duels slechts drie punten behaalde is er volgens Dijkstra, in het dagelijks leven business-analist, wel het een en ander veranderd. ,,Van die vier wedstrijden waren er drie tegen de drie bovenste. Tegen Koudekerk had er zelfs meer in gezeten. We verloren daar ongelukkig. De wedstrijd die we moesten winnen, tegen Rohda, wonnen we overtuigend: met 3-0. De instelling is ook iets anders. In het verleden wilden we graag mooi voetballen, nu leveren we meer strijd en zetten we eerder druk. Verder zijn we conditioneel sterker geworden. Dat komt omdat we nu op dinsdag puur conditioneel trainen. En dat werpt z’n vruchten af. We kwamen in de laatste fase van een wedstrijd nog wel eens tekort en verloren zo regelmatig in de slotminuten. Dat is nu niet meer het geval. Ook de sfeer in de groep is beter geworden. Je kunt wel spreken van een nieuw elan. Tegen Hazerswoudse Boys moet dat drie punten gaan opleveren.  Die wedstrijd is natuurlijk hartstikke belangrijk. En dat geldt ook voor de acht wedstrijden erna. Het is erop of eronder. Iedereen is zich daarvan wel bewust.”

Deze week werd bekend dat Adil Harfaoui (o.a. ex-Quick Boys) en Danny Weenink komend seizoen voor het dan door Huig-Jan Heeringa getrainde Oegstgeest zullen uitkomen. Beiden draven nu nog op in FC Rijnvogels 2. En Bob den Hollander keert terug van Voorschoten’97.  ,,Dat zijn versterkingen die we in de derde klasse goed kunnen gebruiken. En mochten we onverhoopt in de vierde klas belanden dan kunnen zij ons er weer snel bovenop helpen. Maar daar ga ik niet van uit. Dan moet het wel gek lopen”, besluit Dijkstra.

Hazerswoudenaar Leo de Ruiter is eveneens optimistisch gestemd. ,,We zijn gepromoveerd en dan weet je dat het in een hogere klasse zwaarder wordt. Er is nu eenmaal niveauverschil. Toen wij onze indeling zagen in een afdeling met een aantal onwijs goede ploegen wisten we ook wel dat het lastig zou worden. Tot nu toe is het bij ons te vaak net niet. Dat is tekenend voor ons seizoen. We verloren bijvoorbeeld van CVC Reeuwijk en BSC’68 met 2-1 en van Kagia met 1-0. Daardoor staan we waar we nu staan. Vaak wordt het verschil gemaakt doordat wij de kansen niet benutten en de tegenstander wel. In de vierde klasse creëerden we meer kansen en was het niet erg als je er één miste. Nu wel. En de teams waartegen we spelen zijn wat dat betreft vaak dodelijk. Maar ik vind wel dat we als team groeien. We spelen ook veel minder hotseknotsvoetbal dan vroeger. Een aantal jaren geleden hanteerden we alleen maar de lange bal. Daar zijn we van afgestapt. Er is meer voetbal, meer rust in ons spel gekomen. Daar zijn we nadrukkelijk mee bezig en die lijn moeten we doortrekken. Ik zie het verdere verloop dan ook zeker positief in.”

De 26-jarige aanvaller, wiens werk bestaat uit het tekenen van allerlei staalconstructies, is één van de weinige spelers die bij de withemden regelmatig scoort.  Met acht treffers is hij de doeltreffendste Hazerswoudenaar. ,,We spelen 4-4-2 en ik heb een vrije rol voorin, samen met Pim Schoonwater.” Middenvelder Justin Meijer was zesmaal succesvol. De Ruiter en Meijer verzorgden het leeuwendeel van de productie. Het gezelschap van coach Van den Bosch kon tot nu toe immers slechts achttien keer juichen. Niet zo vreemd dus dat de promovendus de minst productieve ploeg in 3A is. ,,Het afmaken van de kansen is bij ons een probleem. Als we er nou nog een speler bij hadden die er ook een stuk of acht al had gemaakt zou het er allemaal heel anders hebben uitgezien. Gelukkig kunnen we wel bouwen op een behoorlijk goede verdediging. We krijgen er relatief weinig tegen. Dat is uiteraard ook de basis voor het behalen van punten.”

Afgelopen dinsdag oefenden De Ruiter en de zijnen tegen het Zegveldse Siveo’60, de nummer twee in de vierde klasse C. In die ontmoeting hield de Hazerswoudse defensie de nul en dat bleek genoeg voor een overwinning: 1-0. ,,Normaal trainen we op dinsdag, maar omdat we vorig weekend vrij waren stond er nu een wedstrijd gepland. En als je dan wint is dat toch goed voor het vertrouwen. Ik denk dan ook dat we klaar zijn voor komende zaterdag. De eerste wedstrijd tegen Oegstgeest wonnen we met 2-1, maar het ging wel gelijk op. We waren  niet veel beter en wonnen gelukkig. Als we nu ook drie punten pakken en daarna van NSV’46 winnen doen we weer helemaal mee. Zo niet, dan haak je af en wordt het heel moeilijk. Daar reken ik natuurlijk niet op. Het moet nu gaan gebeuren.”

P1020412 (Small)

 

Brasserie meelfabriek
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten