Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

DoCoS na rust alsnog ruim langs laagvlieger NSV’46

Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

Derde klasse A (zaterdag)- DoCoS is weer een stap dichterbij de titel, maar moet wel waakzaam blijven voor op de loer liggende gevaren. Op eigen veld werd NSV’46 met 4-1 verslagen, maar de score kwam niet zo eenvoudig tot stand als de uitslag doet vermoeden. Halverwege was het zelfs 0-1 en NSV’46 kreeg na de onderbreking zelfs de kans om de score uit te bouwen. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen en werd de vijftiende overwinning van het seizoen geboekt.

Trainer Nico van der Salm voelt dat het kampioenschap dichterbij komt, maar vereist scherpte van zijn ploeg tot de laatste snik. ,,Aanvankelijk staken we te weinig energie in de wedstrijd en daarmee geef je een tegenstander de kans dat er iets te halen valt. Vanuit de omschakeling maakten zij op fraaie wijze de 0-1 en dat kwam wel even aan. Het karwei had nog moeilijker geworden wanneer zij  na de rust de 0-2 zouden hebben gemaakt. Dat gebeurde niet en vanaf dat moment zijn wij beter voor de dag gekomen. Na de gelijkmaker ontstond er wat bij ons en toen was hun verzet gebroken. Toch vind ik de uitslag vertekenend. We zullen ook in de resterende wedstrijden met veel energie moeten spelen. Onze eerste opponent is nu de nummer twee, CVC, en het mag duidelijk zijn dat we daar een reuzenstap kunnen maken richting de tweede klasse. Verliezen we dan is het gaatje nog maar vier punten, dus we zijn er nog niet. Dat besef moet er zijn.”

Onze verslaggever Remco Mentink sprak na afloop nog met linksback Rowin Peet en dat gesprek is hier te beluisteren.

Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Gerard Bol artikel
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten