Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

DoCoS slaat aanval af, titel lonkt (plus drie podcasts!)

Drankenhandelleiden artikelbanner
Mooi artikelbanner

Derde klasse A (zaterdag)- Eerder gaf trainer Nico van der Salm aan dat het wel eens een spannende slotfase zou kunnen worden in de top van 3A. Dat kan nog steeds, maar na dit weekend heeft het er alle schijn van dat DoCoS de concurrentie op onoverbrugbare afstand heeft gezet. De Leidenaren wonnen de topper in en van Koudekerk met 0-2, terwijl Kagia de punten moest laten aan WDS. DoCoS heeft nu een voorsprong te pakken van zes punten op Kagia, terwijl de formatie van Alex Redel nu op zeven punten staat. De tweede klasse is hoe dan ook binnen handbereik van de ploeg uit de Leidse Morsch.

Waar Kagia het dit weekend moest stellen zonder trainer Anton Wijsman vanwege ziekte, ontbrak Redel om dezelfde reden bij Koudekerk. De Leiderdorper werd waargenomen door Arjan van Heusden op de bank. Beide clubs verloren dus zonder hun vaste trainer. Nico van der Salm was er wel bij en was okselfris, zeker nadat zijn ploeg de kraker naar zich had toe getrokken.

koudekerk-docos 024 (Small)

Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

DoCoS kwam de zege ook toe. In de eerste helft waren de ploegen nog wel aan elkaar gewaagd, maar al wel was het 0-1. Al vroeg in de wedstrijd kreeg DoCoS waar het op hoopte. Het doelpunt werd ook min of meer in de schoot geworpen. De Leidse frontlinie zette druk bij de Koudekerkse opbouw en dat bracht de thuisploeg in de problemen, met name doelman Mitchel Goudkuil. Pardoes leverde de goalie in bij Nils Slingerland, die oog had voor de mee opgekomen Sven Ravensbergen. Koeltjes liet de aanvaller de 0-1 aantekenen. Het zorgde ervoor dat Koudekerk moest komen en dat deed de gastheer ook prompt. Roy van den Berg zette Akke Pennin weg, maar oog in oog met Mitchel van Abswoude kwam de doelman als winnaar uit de bus. Het was veruit de beste kans op de gelijkmaker. Mike van Velzen schoot ook nog eens voorlangs, maar eigenlijk bleef DoCoS simpel overeind.

koudekerk-docos 143 (Small)

 

Na de rust werd het na een minuut of tien 0-2. Melvin van Gent tilde een bal over de Koudekerk-defensie en Slingerland aarzelde geen moment vanaf de linkerflank om af te vuren. Goudkuil was kansloos, maar eigenlijk was zijn hele ploeg meteen knock-out. De thuisploeg probeerde het nog wel, maar van overtuiging was geen sprake. Slechts Van Velzen had de wedstrijd nog van enige spanning kunnen voorzien, maar ook nu schoot hij voorlangs. Met wat meer scherpte en wellicht ook wil had DoCoS uit kunnen lopen, maar het koesterde de voorsprong en had de volledige controle. Een ommekeer in de machtsverhouding bleef uit en dus boekte DoCoS een belangrijke overwinning op weg naar het kampioenschap.

koudekerk-docos 099 (Small)

Bij Koudekerk ontbraken overigens onder meer Ruben van den Berg en Bryan van Delft. Daar stond tegenover dat Melvin Zweistra er aan de andere kant niet bij was en Tim Gonlag werd lange tijd op de bank gehouden. Van der Salm was van mening dat het al weken heel goed staat en Rico Bouwmans doet het al tijden uitstekend naast Danny Maaskant centraal achterin. Al met al kon worden geconcludeerd dat DoCoS als team verder is. Volwassen, geslepen en overlopend van kwaliteiten die niet zullen misstaan in de tweede klasse. Koudekerk kon daar in de wedstrijd gespeeld in Leiden uitstekend spel tegenover zetten, maar bleek dit keer niet geheel opgewassen tegen de naar alle waarschijnlijkheid aanstaande kampioen.

koudekerk-docos 095 (Small)

DoCoS, meer in het bijzonder Van Abswoude en de solide verdediging, hield al acht keer de nul. Het middenveld is daarnaast voorzien van voetballers die het spel lezen en voorin is er altijd gevaar met de veelscorende spits Chris van Empel en de snelheid van Nils Slingerland. Op andere posities wordt door Van der Salm nog al eens gewisseld, al dan niet noodgedwongen, maar het team wordt er zelden minder op. Dat maakt dat DoCoS uiteindelijk niet toevallig een gat heeft geslagen met de concurrentie. Eigenlijk heeft DoCoS nog maar een tegenstander. En dat is wanneer de Leidse ploeg het eigen gezicht zou verliezen. In Koudekerk en Lisserbroek wordt daar al geen rekening meer mee gehouden.

koudekerk-docos 112 (Small)

Koudekerk-Docos 0-2 (0-1). 13.Ravensbergen 0-1, 56. Slingerland 0-2. Scheidsrechter: Kraak. Toeschouwers: 300.

Koudekerk: Goudkuil, Zijderveld (68. Van Munsteren), Blijleven, Slottje, Roosenbrand, De Best (84. Borgers), De Groot, Van Heerdt, Van den Berg, Van Velzen, Pennin.

Docos: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Bouwmans, Peet, Schiebroek, Van Gent (89.Klein), Overvliet (84. De Bolster), Ravensbergen (77.Gonlag), Van Empel, Slingerland.

Beluister hier de podcasts met trainer Van der Salm, doelman Van Abswoude en Koudekerk-(waarnemend) trainer Arjan van Heusden:

 

 

 

 

 

 

 

Seven gifts artikel
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten