HomeZaterdagDerde klasseGerald van Asselt: ,,Zwammerdam verliest van BSC’68 in vreemde wedstrijd”

Gerald van Asselt: ,,Zwammerdam verliest van BSC’68 in vreemde wedstrijd”

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Een 2-4 thuisnederlaag tegen BSC’68 komt natuurlijk keihard aan bij ons team, de technische staf en de vele thuissupporters. Maar de 1-4 ruststand had gezien onze vele kansen net zo makkelijk 4-4 of 5-5 kunnen zijn. En nu maken wij in de tweede helft de 2-4, komt BSC’68 niet meer aan de bak en lukt het ons toch niet om dichterbij te komen. Maar we zitten zeker niet bij de pakken neer, we blijven ons bekende spelletje spelen met lef en bluf als belangrijkste elementen. Bij ons is er altijd, thuis en ook uit, de wil om te blijven voetballen”, aldus Gerard van Asselt van de thuisploeg uit Zwammerdam.

161008_57_vvz_bsc_2_4-kopie-small

De 27-jarige verdediger, die al vanaf zijn achttiende deel uitmaakt van de selectie van Zwammerdam, kon het ook allemaal niet geloven toen hij in de roemruchte derde helft vanuit de kantine van zijn club terugblikte op de gespeelde wedstrijd: ,,Thuis tegen BSC’68 dat net als ons zeven uit vijf had, maar waar wij elf keer scoorden deden zij dat pas drie keer tot op heden, dan weet je dat het alle kanten op kan gaan. Vorig seizoen eindigden beide potjes in 1-1. Maar vorige week zaterdag haalden zij zeker energie uit de 1-0 zege op Perkouw waar wij met 3-1 uit bij Floreant verloren. Maar waar we met acht spelers, door de uitsluitingen van Ole Jansze, Sander Schmand en onze topscorer Kevin Bergshoeff, het de tegenstander toch nog voldoende lastig wisten te maken. Daar haalden we best energie uit voor deze pot vandaag.”

161008_58_vvz_bsc_2_4-kopie-small

Hoe anders liep het op sportpark ‘Spoorlaan’ in Zwammerdam waar de thuisploeg al na 35 minuten op een 0-3 achterstand stond. Van Asselt: ,,De 0-1 (na ruim een kwartier, red.) was het resultaat van een vlot lopende aanval van BSC’68. De tweede goal viel daarna ook snel. De 0-3 in de 35e minuut kwam voort uit een strafschop. Deze vond ik persoonlijk niet terecht. Hun spits werd naar buiten gedreven in de zestien en daar was er blijkbaar lichaamscontact met onze doelman Emiel Samsom. Voldoende voor de scheids om de bal op de stip te leggen.”

Maar de thuisploeg zorgde ook middels een strafschop aan voor de 1-4 ruststand. Van Asselt: ,,Lars Kremer scoorde heel resoluut en dat betekende alweer zijn derde treffer dit seizoen. Maar het blijft ongelofelijk want die eerste helft hadden we echt geen grip op die lui uit Benthuizen. We stonden echt niet goed en er was zoveel miscommunicatie bij ons. Gingen we nou wel of niet hoog druk zetten? We spelen achterin op één lijn en nu liet het arbitrale trio situaties doorgaan die mogelijk anders met buitenspel zouden eindigen. En dan zie ik nog hun keeper zeker vier keer beslissend redden in een één op één-situatie waar wij het niet af konden maken. Tja, dan ga je met 1-4 aan de thee in de rust.”

161008_48_vvz_bsc_2_4-kopie-small

Trainer Rob de Lange van de thuisploeg gaf het duidelijk aan bij zijn team in de rust. Het was de eerste helft een gevalletje van ‘net niet’. ,,Maar in de tweede helft zouden we achterin één op één gaan spelen en zeker vooruit druk gaan zetten. Zo werd het een goede tweede helft van onze kant. In de 53e minuut wist onze topscorer Bergshoeff ook de 2-4 te scoren. We kwamen wel regelmatig voor hun doel, maar het was niet echt dreigend”, aldus de ervaren verdediger Van Asselt.

161008_14_vvz_bsc_2_4-kopie-small

Met deze 2-4 thuisnederlaag komt Zwammerdam op een negende plek met zeven uit zes (13-15). Komende zaterdag is Siveo’60 uit de tegenstander. Door hun thuiszege zaterdagmiddag van 4-2 op LSVV’70 nemen ze de achtste plek in met zeven uit zes. Van Asselt: ,,We kennen deze ploeg als tegenstander van een paar jaar geleden. Belangrijkste blijft het feit dat we gewoon ons eigen spelletje blijven spelen. Dat is onze kracht, maar net zoals vandaag kan het ook averechts werken.”

Hoe de groenhemden het gaan doen zaterdag 15 oktober uit bij Siveo’60, we zullen het blijven volgen.

Zwammerdam – BSC’68 2-4 (1-4).

Basisopstelling v.v. Zwammerdam: Samsom, Van Asselt, Van Dorp, Van den Berg, T. Kremer, L. Kremer, Van der Neut, M. Bons, J. Bons, Van Delft en Bergshoeff.