HomeZaterdagDerde klasseEen voor twaalf bij strijdloos GHC

Een voor twaalf bij strijdloos GHC

-

Tweede klasse C (zaterdag)- ,,We hebben een wonder nodig om degradatie te ontlopen”, verzuchtte Ozan Demirbas, na de stevige uitglijder op eigen veld tegen sc Monster (0-4). Niet alleen de nederlaag deed pijn, maar vooral de wijze waarop de Vlietclub onderuit ging was stuitend. ,,We beseften vandaag niet dat we tegen degradatie aan het vechten zijn. In de rust pepten we elkaar nog wel op, dat er ondanks de 0-1 nog niets verloren was.”

Het optimisme van de tricolores werd echter al binnen één minuut na rust door de Westlanders de bodem ingeslagen. Toch was het begin voor de ploeg van trainer Roberto Escudero nog hoopgevend geweest. Een vrije trap van Bilal Karasahin kon met de nodige moeite door de boomlange doelman Jan-Willem Broch worden verwerkt. Het bleek het enige echte gevaar in het eerste halfuur van de gastheer. De bezoekers hadden wat minder moeite om het net te vinden. Na amper vijftien minuten verscheen de 0-1 op het scorebord. De pass op Jordi van Maanen was op maat, diens voorzet loepzuiver, en de afwerking van Steve Hogervorst schitterend.

Daarna kwamen al snel de tekortkomingen van de gastheren pijnlijk aan het licht. Demirbas: ,,In de twee voorgaande wedstrijden pakten we op basis van strijd en een goede organisatie weliswaar ook maar één punt, maar werd er wel met het hart gespeeld. Vanmiddag was het trekken aan een dood paard”,  aldus Demirbas.  De equipe van Escudero kreeg vlak voor rust nog wel een paar mogelijkheden. De bezoekers hadden al eerder in een sterke fase  een handvol grote kansen om zeep geholpen, vooral de sterk spelende van Maanen was nog niet gelukkig in de afwerking, en hield daarmee de thuisclub vooralsnog in de wedstrijd. En als GHC’er Tolga Karpuz vlak voor rust het overzicht had bewaard was de ploeg anders de rust ingegaan .

Onderweg naar de thee liet het gemopper van de spelers niets aan duidelijkheid te wensen over. ,,Alles komt net zo hard weer terug, niet goed in de omschakeling, we kunnen de bal geen moment in de ploeg houden, het lijkt wel flipperkastvoetbal, zo konden uitspraken worden opgevangen.

Mocht de ploeg van Escudero na rust de illusie hebben gehad om het tij te kunnen keren kwam het bedrogen uit. Na een dekkingsfout van verdediger Bryan Verhage, direct na rust, faalde de absolute uitblinker Vermaanen dit keer niet. De spits krulde het leder in de verre bovenhoek (0-2). De Leidenaren, na rust spelend met drie spitsen (Koos de Haas was de ploeg komen versterken) wilden niet, en konden simpelweg niet beter. De ploeg van Monster trainer Marten Glotzbach werd wat slordiger waardoor de thuisploeg wat kansen creëerde. Zo kreeg De Haas schuin voor het doel van Monster doelman Broch een scoringkans, maar de aanvaller zag zijn schot gekeerd worden. Ook Michael de Roode, met pijn en moeite opgelapt om te kunnen spelen, had weinig geluk met zijn  hard ingeschoten bal. Plaaggeest Van Maanen had zijn ploeg allang in veilige haven kunnen loodsen, maar gunde het handjevol toeschouwers nog iets van een wedstrijd.

De sfeer binnen de thuisploeg werd er ook al niet beter op, waarbij sommige spelers hun misnoegen kenbaar maakten. Vlak voor tijd was het alweer van Maanen die wedstrijd definitief besliste (0-3). De 0-4 enkele minuten later gaf uiteindelijk de juiste verhouding weer.

Demirbas vervolgend: ,,Ik zou echt niet weten hoe het nu verder moet. En hoe we moeten spelen weet ik ook niet meer. Dat is aan de trainer. Het strijdplan is er vandaag in ieder geval niet uitgekomen. We hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. Vooral na de snelle 0-2 was het over en sluiten. We kunnen niet met tegenslagen om gaan, je ziet dan de gekste dingen gebeuren bij ons. Het is één voor twaalf als dat het dat niet al was. Ons uitgangspunt is een p/d plek, dat wordt na de pijnlijke nederlaag al bijzonder lastig”, meent de aangeslagen ex-speler van Lugdunum en RCL.

Ook assistent-trainer Kees van Tongeren heeft wel eens betere voetbaldagen gekend. ,,Heel teleurstellend hoe GHC zich vandaag te kijk heeft gezet, met name in de eerste helft gaven teveel spelers niet thuis. Die gasten hielden ons voor rust nog in leven. Alle goals die we tegen kregen kwamen voort uit omschakelmomenten. We hebben zeker vijf spelers die bepalend willen zijn, en niet aan het teambelang denken. Monster heeft onze zwakheden bloot gelegd en met de 0-4 kwamen we nog goed weg. Het wordt nog heel zwaar de komende maanden.” Vooral pijnlijk voor van Tongeren was de constatering dat  de ploeg na twee behoorlijke laatste wedstrijden nu ver onder de ondergrens zakte.

Basisopstelling GHC: Michael Verhoef,  Bryan Verhage,  Shurdien Narcisio,  Davey Boot,  Sami Mouchin,  Michael de Roode,  Tolga Karpuz,  Martijn van Leeuwen,  Ozan Demirbas, Bilal Karasahin,  Marouane Idrissi.