Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Overzicht 2e klasse: UVS sluit prima af, GHC neemt afscheid van tweede klasse

Duke of Oz artikel
Rumling bouw artikel

UVS maakte vorige week een uitgebluste indruk op bezoek bij TAVV, maar bleek in staat om op de slotdag nog eenmaal de laatste krachten aan te spreken. LYRA had daar geen antwoord op en werd uiteindelijk met een forse 6-2 nederlaag naar huis gespeeld. GHC speelde de laatste wedstrijd in de tweede klasse en zal volgend seizoen, zoals bekend, weer moeten opereren in de derde klasse waarin in 2010 voor het laatst werd gespeeld. Op de slotdag kwam de Leidse ploeg nog tot een puntendeling tegen KMD: 1-1

UVS-LYRA

Voor Hans van Leeuwen was het de laatste keer dat hij plaats nam op de bank. De oefenmeester had met kompaan Arnold Overdijk gevraagd aan de spelersgroep om op waardige wijze afscheid te nemen en aan die wens werd ruimschoots voldaan. Van Leeuwen: ,,Vanaf het begin werd duidelijk dat het ons menens was, terwijl er eigenlijk niets meer op het spel stond voor ons. Overigens wel voor LYRA, want zij konden de nacompetitie nog halen na vijf overwinningen op rij. Gelukkig kon het team het opbrengen om scherp te spelen en er was volop beleving. Anders dus dan in Ter Aar, waarin we het wel geloofden.”

Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Bart van der Weijden opende de score, maar daarna werden de gasten diverse keren gevaarlijk. Niels van den Burg keepte evenwel prima en voorkwam een Westlands doelpunt. Met dank aan Rico Westdorp kon Van der Weijden zijn tweede van de middag maken. Jeroen Boogmans was de aangever voor de 3-0 van Rob van der Plaat. Zo zat UVS halverwege al op rozen. ,,Toch hebben we de jongens gewaarschuwd dat ze niet moesten terugvallen, want LYRA zou gaan komen. Op zich hadden we de 4-0 op de schoen, maar het werd 3-1 en toen leek het alsnog lastig te worden. Na de 4-1 van weer Van der Plaat was het wel zo ongeveer gedaan. Uiteindelijk liepen we weg naar 6-2 en zo konden we met een goed gevoel afsluiten. Al met al kunnen we tevreden zijn. We zijn als nieuwkomer zevende geworden en als je kijkt naar de andere promovendi dan mag je concluderen dat wij nooit in de problemen zijn gekomen en die teams wel. Met wat aanvallende impulsen erbij kan er voor volgend seizoen een leuk team staan dat zich verder kan ontwikkelen.”

Na de 4-2 van LYRA volbracht Van der Weijden zijn valse hattrick en daarna vond ook de naar Quick vertrekkende Westdorp nog het net voor de einduitslag. Op de ranglijst naderde UVS LYRA tot op twee punten. Wel ging de Leidse ploeg in de zesentwintigste speelronde nog over het verliezende HVC’10 heen.

Bart van der Weijden scoorde drie keer voor UVS!

                                 Bart van der Weijden scoorde drie keer voor UVS!

GHC-KMD

Roberto Escudero had slechts vier eerste elftalspelers ter beschikking en moest fors improviseren tegen Klein Maar Dapper. ,,Ik ben wel wat gewend geraakt dit seizoen, maar het was nu wel heel erg puzzelen. Jongens uit het derde, de B-junioren en wat gestopte spelers uit het tweede team hebben geholpen. En ik kan niet anders zeggen dan dat ze dat prima hebben gedaan. Eigenlijk had KMD, in elk geval voor rust, niets te vertellen. Het is enkel jammer dat we maar eenmaal konden scoren.”

Dat doelpunt kwam op naam van Sami Mouchih die GHC verruilt voor de A-jeugd van Sparta Rotterdam. ,,Jammer dat hij vertrekt, maar hij heeft het zeker wel verdiend. Hij heeft zich als jonge speler prima staande gehouden en was wanneer hij speelde altijd van grote waarde voor het elftal.”

In de tweede helft ging het lichtje langzaamaan uit bij GHC, niet verwonderlijk ook gezien de noodgedwongen opstelling. KMD, dat zich moet gaan handhaven via de nacompetitie, kwam op gelijke hoogte. Verder kwamen de gasten niet en dus kwam GHC uit op naast zestien nederlagen vier overwinningen en vier gelijke spelen. ,,Het was een zwaar seizoen. Dat is een open deur. We zetten hier een streep onder en dan gaan we er alles aan doen om er weer een gezond en positief team van te maken. Ik wil geen jongens meer aan boord met een verhaal, want dat slurpt energie. In die zin heb ik er vertrouwen in want we hebben al aardig wat spelers aan boord die graag voor GHC gaan spelen.”

Later nog een terugblik met UVS en GHC!

Slingerland artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten