HomeZaterdagDerde klasseInhaalrace Meerburg levert alsnog niets op

Inhaalrace Meerburg levert alsnog niets op

-

Tweede klasse C (zondag)- Meerburg is er niet in geslaagd om met een wat beter gevoel de winterstop in te gaan. Na de 4-3 nederlaag tegen Wippolder staat de ploeg van Ron de Roode nog altijd in de gevarenzone. Het is zeker niet onoverkomelijk om straks na 26 wedstrijden klaar te zijn en het tweedeklasserschap te continueren, maar de Rijndijkers hadden best wat punten meer mogen binnen sprokkelen. Volgens spits Jore Bonekamp had zijn ploeg in Delft moeten en kunnen winnen, maar het kwam er niet van. Een volstrekt onvoldoende eerste helft van Meerburg leidde de nederlaag in.

Al na drie minuten was het raak voor de thuisploeg. Een kwartier later werd het zelfs 2-0 nadat Sjors Brandsma zich had laten foppen. Meerburg stelde daar lange tijd weinig tegenover, gevaar bleef volledig achterwege. Pas tien minuten voor rust kreeg Bonekamp de eerste kans namens de bezoekers. De doelman van Wippolder redde in die situatie.

Kort daarop werd de klus voor Meerburg nog zwaarder. Een uitval leverde een prima doelpunt op van de gastheer en Meerburg stond er bij en keek er naar. Het woord ‘zielloos’ was haast op zijn plaats. De 3-0 zou tot aan de rust in tact blijven, waarna Ron de Roode met een donderspeech trachtte het tij te doen keren.

Meerburg kwam beduidend beter uit de kleedkamer en er was sprake van een offensief, hoewel grote kansen aanvankelijk uitbleven. De Roode wisselde twee keer aanvallend om zo te proberen Wippolder in verlegenheid te brengen. Halverwege de tweede helft kon Meerburg eindelijk iets veranderen in de score. Duuk van der Meer scoorde vanaf elfmeter. Vier minuten later was het weer raak. Bonekamp kopte de 3-2 binnen en opeens gloorde er weer hoop voor de Meerburgers. Patrick Bom moest kort daarop wel aan de bak, maar de doelman voorkwam de 4-2. Een minuut later was het gelijk. Boris Müller kreeg de assist op zijn naam en Bonekamp tekende voor zijn tweede treffer.

Vanaf dat moment kon het twee kanten op. Er viel echter nog maar een doelpunt en die werd Meerburg alsnog fataal. Daarmee werd de inhaalrace uiteindelijk niet beloond, waarbij ongetwijfeld zal worden teruggedacht aan het povere optreden in de eerste helft. Tweevoudig doelpuntenmaker Bonekamp werd naar zijn mening gevraagd.

,,Het is duidelijk dat we het in de eerste helft hebben laten liggen. De ruimtes waren te groot en de linies sloten niet goed aan. Daar hebben zij uitstekend van geprofiteerd. Ook de onderlinge coaching was niet in orde en daar kwamen fouten uit voort. We hebben de goals weggegeven in de eerste helft.”

Zoals gezegd werd er een hartig woordje gesproken door de trainer en dat leek zijn vruchten af te werpen. De 3-3 bleek dus niet voldoende tot groot ongenoegen van Bonekamp. ,,Dit was echt onnodig. In de tweede helft kwamen we goed terug en we kregen ook nog kansen op de 3-4. En dan valt ie alsnog aan de andere kant door een lange bal naar voren. We hadden met zeventien punten wat losser gestaan van de ploegen onder ons en nu blijft het billenknijpen. Maar goed; ik ga er vanuit dat we ons straks veilig gaan spelen want dat geloof is er absoluut. Tot nu toe hebben we onszelf een aantal keer tekort gedaan met het binnen harken van de punten. Nu eerst maar even de winterstop door komen. We gaan onder meer naar Valencia op trainingskamp en dat wordt nuttig en leuk. Daarna moeten we er voor zorgen dat we niet meer zo spelen als in de eerste helft van deze wedstrijd.”

Basisopstelling Meerburg: Bom, Weijers, Van Diemen, Verboon, Brandsma, K.de Jong, Mūller, Van der Meer, J.de Jong, Bonekamp, Van der Voort.