donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseJesper Imanse (Kagia): ‘Verrassend’ is hét woord voor ons dit seizoen

Jesper Imanse (Kagia): ‘Verrassend’ is hét woord voor ons dit seizoen

-

Nabeschouwing Kagia- Wie de zaterdag derde klasse A van nabij volgde, was zeker het spel van Kagia in meer dan positieve zin opgevallen. Het resulteerde uiteindelijk in een  vierde plaats met 45 uit 26 en het fraaie doelsaldo van 51-35. Met Jesper Imanse, in te zetten als middenvelder en aanvaller, blikken we kort terug op afgelopen seizoen en kijken we ook al over onze eigen vakantieschaduw heen naar het nieuwe seizoen 2016-2017: ,,Het uitgangspunt voor dit seizoen was handhaven, mede gezien het feit dat we met een nieuw jong team zijn gestart door o.a. het vertrek van een oudere spelersgeneratie. Al met al hebben we qua punten en vertoond spel beter gepresteerd dan iedereen in Lisserbroek voor aanvang van dit seizoen had verwacht.”

Helaas leek het alsof bij de laatste periode de accu wat leeg was, want waar eerdere periodes een derde en tweede plaats in de tussenstand opleverden, bracht de laatste periode niet meer dan een elfde plaats. Imanse: ,,Waar we in de eerste twee periodes wedstrijden konden beslissen, was het in de slotfase van deze competitie vaak een gevalletje van ‘net niet’. Maar we herpakten ons wel prima in de slotwedstrijd uit tegen BSC’68 met een 1-3 zege. Dan ga je toch net effe beter de zomerstop in. En vraag me niet wat nu een prachtige of hopeloze pot was dit seizoen. Daar hou ik me nooit zo me bezig. Wat ik wel weet is dat DoCoS er in deze derde klasse voetballend boven uitstak. En wij hebben ons zeker prima geweerd dit seizoen met lekker spel.”

151205_13_VVZ_Kagia_0_0 (Kopie) (Small)

Dit jonge standaardteam van Kagia, met spelers die ook van de FC Lisse afkomstig waren, kende in de ogen van Imanse een paar opvallende spelers: ,,Respect heb ik voor Roy Hogewoning als ik zie hoe hij zich door dit seizoen heeft gewerkt. En wat Kevin Robelus betreft, ongelofelijk hoe stabiel hij het hele seizoen was, in verdedigend opzicht een rots in de branding. En dan wil ik zeker Aron Driessen nog wel noemen. Zo’n speler heeft elk team nodig. Maar natuurlijk doen we het met elkaar. Kijk ik naar mijn eigen spel dan heb ik zeker elke wedstrijd alles gegeven. Daar is een echte Imanse aan te herkennen. Volgend seizoen moet er wel meer scherpte komen in mijn passing. Daar ga ik zeker aan werken.”

Komend seizoen komen er flink wat spelers van Lisse zondag over, maar een drietal spelers stroomt ook door uit de eigen Kagia-jeugd. Imanse: ,,Voor die Lisse-spelers is spelen bij Kagia dan ook weer een feest van herkenning want ze treffen bij ons ook andere oud-Lissenaren. Want naast het voetbal zijn we daarmee ook een echte vriendenploeg. Samen sterk binnen en buiten de voetballijnen, dat typeerde ons dit seizoen.”

Het was mede aan trainer Anton Wijsman te danken dat dit jonge team zo’n goede teamprestatie heeft neergezet. ,,Kijk ook maar naar onze kracht, we hebben niet één goalgetter maar meerdere spelers die een balletje in het net hebben gelegd deze competitie. Wat te denken van Rens Lamboo (11), Mark Zonneveld en Dirk Jan Ligtenberg (10), Alain van Kesteren (6) en Tijs van der Schinkel (5). Met de nieuwe selectiespelers is het vooral zaak om er snel weer een eenheid van te maken. En wat volgend seizoen betreft, we moeten minstens  mikken op een periodetitel en hoog in het linker rijtje kunnen eindigen”, aldus de immer hardwerkende Kagia-speler.

Met trainer Wijsman gaat de nieuwe selectie er alles aan doen om menig tegenstander weer te verrassen met goed voetbal en vele doelpunten. Imanse: ,,Ik ben blij met Wijsman als trainer. Hij heeft het spelletje goed door en zijn persoonlijke aanpak bevalt me prima.” Of dat voor Imanse in het nieuwe seizoen zal leiden tot meer doelpunten dan de één van dit seizoen, we zullen het gaan zien.

Kagia in cijfers:

Totaal: 26-45-51-35 (4e)

Thuis: 13-21-29-20 (7e)

Uit: 13-24-22-15 (4e)

Thuis niet gescoord: 1 keer

Uit niet gescoord: 3 keer

Thuis de nul gehouden: 1 keer

Uit de nul gehouden: 5x

Grootste overwinning thuis: 3-0 tegen BSC’68, 4-1 tegen Hazerswoudse Boys, 4-1 tegen Oegstgeest

Grootste overwinning uit: 3-5 tegen Floreant

Grootste nederlaag thuis: 1-3 tegen Lugdunum

Grootste nederlaag uit: 3-2 tegen Koudekerk

Topscorer: Rens Lamboo, 11 treffers

Beste speler volgens het spelersklassement: Aron Driessen (gedeelde eerste plaats!)

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read