Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

‘Kapstok’ Chris van Empel gelooft in promotie voor DoCoS

Catsanddogs artikel
Brasserie Park

Na een wat aarzelend begin draait DoCoS inmiddels als een tierelier. Concurrent Kagia werd onlangs in eigen huis met 1-2 verslagen en tegelijkertijd werd de tweede periodetitel binnen gehaald. Een kampioenschap lonkt en dus de tweede klasse, waarin dit seizoen regioclubs als UVS, RCL en GHC spelen.

,,Zeker”, beaamt Chris(tiaan) van Empel, ,,We gingen voor een periodetitel, maar nu moet ook het kampioenschap haalbaar zijn. We hebben de juiste mix van jonge honden en een aantal spelers met ervaring. Dat bracht en brengt ons succes. Tel daarbij op de heldere afspraken wat betreft taakverdeling en speelwijze en je hebt een winnende formule.”

Van Empel noemt zijn eigen rol in het succesverhaal van de Leidse ploeg niet; met vijftien van de 37 doelpunten was zijn bijdrage toch niet gering. ,,Ze gaan er makkelijk in ja. Ik denk dat daar twee oorzaken voor zijn. Door onze trainer Nico van der Salm  weten wij als spelers wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar kunnen verwachten. Zoals ik al eerder zei zijn er hele duidelijke afspraken gemaakt en zo kom ik, mede door het werk van het middenveld en de buitenspelers, vaak op de goede plek te staan om een aanval af te ronden. De trainer omschrijft me wel eens als een kapstok. Ik moet op de goede plek staan, ballen kaatsen, maar ook kunnen afronden.”

Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner

Floreant-docos 040 (Small)

Wat maakt een spits een ‘killer’? Van Empel omschrijft het als volgt en geeft dan tevens de tweede reden van zijn succes: ,,Puur doelgericht zijn, koel blijven bij een kans en je niet uit het veld laten slaan bij een misser: er komt altijd wel een tweede kans.” Daar is weinig tegenin te brengen het verklaart het succes van de jonge spits.

Zaterdag wacht Floreant. Van de Boskoopse opponent werd eerder met 1-2 gewonnen door twee goals van Tim Gonlag. ,,Elke tegenstander nemen we serieus en is lastig”, antwoordt Van Empel aanvankelijk diplomatiek, om aanzienlijk eerlijker te vervolgen met: ,,Die moeten en gaan we winnen. We kijken ook met een schuin oog naar Kagia-Koudekerk, een wedstrijd die dezelfde dag wordt gespeeld. Natuurlijk hoop ik dat het daar gelijk wordt. We zouden weer twee puntjes uitlopen.”

Floreant-docos 042 (Small)

Volgende week wacht een cruciaal duel voor DoCoS: de uitwedstrijd tegen Koudekerk. Op eigen veld werd het eerder 1-1 na een boeiend schouwspel. Van Empel schat de ploeg van Alex Redel heel hoog in, maar ziet zijn cluppie, hij speelt al een jaar of vier in het eerste, als kampioenskandidaat nummer een. ,,We hebben een selectie die in de tweede klasse kan meedraaien. Ik denk dat we ook nieuwsgierig zijn waar ons plafond ligt. Het is echt een stap vooruit.”

Een makkelijk scorende spits, jong ook en een teamspeler. Een spits die in twaalf competitiewedstrijden heeft gescoord tot dusverre. Scouts liggen op de loer zou je zeggen. ,,Ik heb nog niets gehoord. Eerlijk gezegd betreur ik dat niet. Bij DoCoS voel ik me thuis. Met jongens als Rowin Peet en Mitchel van Abswoude speel ik al jaren samen. Waarom volgend jaar niet? Je speelt ook nog eens een klasse hoger. Laat ik eerst maar laten zien dat ik dat niveau aan kan. Lukt dat, dan zien we wel verder.”

Het is een verfrissend geluid in een tijd waarin ook heel jonge jongens zo snel mogelijk ‘hogerop’ willen. Maatschappelijk gezien heeft Van Empel ook een helder toekomstbeeld: ,,Ik heb de opleiding tot onderwijsassistent afgerond en wel in de  begeleiding van kinderen die lichamelijke of geestelijke problemen hebben. Ik zoek nog een baan in die richting, maar ik kan je nu al zeggen dat daar mijn toekomst ligt. Het is soms zwaar, maar heerlijk en dankbaar werk.”

Floreant-docos 072 (Small)

Foto’s uit de heenwedstrijd (1-2).

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten