HomeZaterdagDerde klasseLate gelijkmaker ROAC doet Voorschoten'97 (zo) pijn

Late gelijkmaker ROAC doet Voorschoten’97 (zo) pijn

-

Tweede klasse C (zo)- ,,We zijn bestolen”, brieste Robert Toret. ,,Een regelrechte schande”, mopperde Michael Kers. ,,Er ligt een vloek op ons”, nuanceerde  Jordy van den Wijngaard. Gedoeld werd op de penalty die scheidsrechter Post vijf minuten voor tijd aan de thuisclub had toegekend. De strafschop werd onberispelijk benut, het werd 2-2 en zodoende glipte de zege door de vingers van Voorschoten’97, op bezoek bij ROAC. De overtreding leek van een afstand bezien inderdaad licht als er überhaupt al sprake was van een vergrijp. Gezien de defensieve chaos die bij tijd en wijle de bezoekers parten speelde kwam het doelpunt ook weer niet uit de lucht vallen.

De eerste helft had ook zo een eigen verhaal. De eerste tien minuten speelde Voorschoten uiterst zwak en slap; het kwam er eenvoudig niet aan te pas. Al na een minuutje moest keeper Chris van der Mijn zich tot het uiterste strekken om een kopbal onder de lat weg te halen en even later moest hij opnieuw redden toen zijn verdediging weigerde in te grijpen bij een gevaarlijke actie van ROAC. Vlak daarna werd de bal langs hem heen getikt, maar zo zacht dat een teamgenoot op de doellijn zijn team voor een achterstand behoedde. Een pauze van tien minuten, omdat de scheidsrechter verzorging nodig had zorgde voor een ommekeer.

Trainer Huib van Oostrom Soede had in de tussentijd zijn mannen even toegesproken. ,,Oh, we moeten gaan voetballen”, zo leek het tot het team door te dringen en dat deed het dan ook. Vanaf de hervatting stonden er twee gelijkwaardige ploegen op het veld die achterin de nodige steken lieten vallen. Kansen volop aan beide zijden, maar tot grote verbazing van het talrijke publiek dat zich na het rustsignaal naar de kantine spoedde om zich te warmen was de stand op dat moment dubbelblank.

De tweede helft  bood meer van hetzelfde met kansen voor zowel ROAC als Voorschoten. De bezoekers waren het die dan uiteindelijk de impasse doorbraken: Niels van den Berg kon de bal tegen het net krijgen uit een scrimmage. Aan de andere kant was het ROAC, dat scoorde via Sam van der Geest. Een paar juweeltjes van mogelijkheden was er aan vooraf gegaan, die allen om zeep werden geholpen. Van der Geest draaide zich vrij in het strafschopgebied en wist de bal in de verre hoek te deponeren. Een houdbare bal zo leek het, maar ter verdediging van Van der Mijn kan gezegd worden dat het zicht hem totaal ontnomen werd.

Kort daarop liet hij zien het keeperswerk wel degelijk te beheersen bij een hard schot van Michel Boere. Voor zijn wissel gaf Radenko Nikic na uitstekend werk de assist waaruit de mee opgekomen Van den Wijngaard de 1-2 op het scorebord liet zetten. Veel tijd was er niet meer en Voorschoten had het gevoel dat er eindelijk weer een uitzege aan zat te komen. Het mocht  echter niet zo zijn. Met de 2-2 eindstand schoten de clubs niet veel op. Gezien de kansenverhouding was het een niet onterechte uitslag alleen de wijze waarop deed de bezoekers pijn. Qua voetbal was het zondagmiddag allemaal niet best geweest, het was wel een wedstrijd geweest waar over nagepraat kan worden.

ROAC-Voorschoten ’97 2-2 (0-0). Scheidsrechter: Post. Toeschouwers: 200.

ROAC: Brugman, Bakker, Boere, De Haas, Heemskerk, Van der Geest, Van Seggelen, Bax, Van Trigt, De Jong (70. Van der Star), Hupkes.

Voorschoten’97: Van der Mijn, Toret, Van der Wijngaard, Van Veen, Adriaanse, Hogewoning, Nikic (84. Van den Heuvel), Hilders, Kers (78. Van der Veldt), Van den Berg, Elligens (65. Van Dijken).