HomeZaterdagDerde klasseLugdunum verliest bij Floreant en raakt aansluiting met top drie kwijt

Lugdunum verliest bij Floreant en raakt aansluiting met top drie kwijt

-

Derden klasse A (zaterdag)- Het was geen best optreden van Lugdunum in de uitwedstrijd bij Floreant volgens Tobias Schraafstra, middenvelder van de ‘kikkers’. De ploeg van Jan Wansink en Henk de Cler ging in Boskoop met 2-0 onderuit tegen de nummer negen. ,,De tweede periodetitel kunnen we nu ook wel uit onze hoofden zetten’’,  aldus een teleurgestelde Schaafstra.

Een periodetitel, dat was toch wel de ambitie op de Kikkerpolder. Een nederlaag gooide dus roet in het eten voor de tweede periode. ,,Ontzettend zonde. Ook de top drie loopt steeds verder uit. DoCoS en Koudekerk wonnen wel gewoon en Kagia moet nog inhalen, dus dat verschil wordt waarschijnlijk nog wel groter. Het is te hopen dat we in de derde periode iets kunnen uitrichten.’’

Eerder dit seizoen haalde Lugdunum nog flink uit tegen Floreant (7-1), nu was daar totaal geen sprake van, al had het op basis van de kansen wel gekund volgens Schaafstra. ,,Het was geen beste pot van onze kant. Toch was het spel niet eens zo slecht, maar we hebben veel te veel kansen gemist, zowel in de eerste als tweede helft’’, vertelde de makkelijk scorende speler. ,,Het zijn mogelijkheden die er gewoon in moeten. De scherpte ontbrak alleen voor de goal. Soms heb je van die dagen dat de bal er niet in wil: alles gaat dan net naast of er ontstaat een scrimmage voor het doel.’’

De eerste helft was voor de bezoekers volgens Schaafstra. Toch viel de eerste treffer aan de andere kant. Via een uitbraak kwamen de Boskopers op 1-0. ,,Ook daarna kregen we genoeg kansen om te scoren. Na rust probeerden we de gelijkmaker te forceren”, vertelt Schaafstra.  Een rode kaart voor verdediger Nabil Ajar – tien minuten na rust – zorgde er echter voor dat de kansen keerden voor de mannen van Wansink en De Cler. ,, Hij kreeg rood, omdat hij een kopstoot zou hebben uitgedeeld in een opstootje. Ik zag het verder niet, dus ik kan ook niet zeggen of het terecht was of niet. Zelf ontkende hij, maar dat zeggen ze natuurlijk allemaal. Het was in ieder geval een heel ongelukkig moment, want met tien man terugkomen van een achterstand is ontzettend moeilijk.’’

Ondanks de rode kaart bleven de gasten gevaarlijk. ,,Zelfs met tien man waren wij bij vlagen beter, er waren weer genoeg kansen. Met elf man weet je nooit wat er was gebeurd was, maar ik denk dat we dan wel minimaal een punt hadden kunnen halen.’’

Twintig minuten voor tijd maakte Floreant via een uitbraak – na een afgeslagen corner van de Leidenaren – de 2-0. Daarbij misrekende doelman Kevin Wassenaar zich. ,,Toen was het wel klaar. Uiteindelijk zijn het twee counters die ons de das om doen. We hebben verder weinig weggegeven. We hadden hier dus meer uit kunnen halen’’, besefte Schaafstra.

Over twee weken komt nummer drie Koudekerk op bezoek. Een belangrijk duel en uitstekende mogelijkheid voor Lugdunum om de aansluiting weer terug te vinden met de top drie. Komend weekend staat er nog een oefenduel met de Leidse studenten van LSVV’70 op het programma, tenzij er door de studentenploeg wordt ingehaald tegen UDO.