Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Meerburg heeft geen kind aan Teylingen in topper (plus podcasts)

Brasserie Park
Rurh gold artikelbanner

Derde klasse A (zondag)- Het heeft er alle schijn van dat Meerburg nog slechts af te rekenen heeft met avv Alphen wanneer het gaat om de titel. Teylingen kwam op bezoek aan de Rijndijk met het streven om de achterstand van vier punten te verkleinen, maar daar kwam niets van terecht. Zonder groots te spelen won de ploeg van Ron de Roode met 3-0, na een middag vol ergernissen en irritaties. Meerburg was de Sassenheimse opponent fysiek de baas en bleef na een eenmaal verkregen voorsprong kinderlijk eenvoudig overeind. De titel kwam zo weer een stap dichterbij, maar Meerburg wil zich nog niet rijk rekenen. Een terugkeer in de tweede klasse ligt hoe dan ook wel voor het oprapen voor de withemden.

 

 

Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Sepa green artikelbanner

In de openingsfase werd wel duidelijk dat de formatie van Laurens Mouter van plan was om voor de zege te gaan. Teylingen moest winnen om kansen op de titel te houden en Meerburg had enige moeite om de juiste aanpak te kiezen. Zo kon Jaap Zwetsloot in het eerste kwartier drie keer gevaar stichten. Eerst werd de spits op sublieme wijze weggestoken door Sepehr Safi, maar de puntspeler aarzelde en leverde een niet al te indrukwekkend schotje af. Even later kopte Zwetsloot over uit een corner en daarna moest Patrick Bom redding brengen met zijn voeten om zo de 0-1 te verijdelen.

IMG_5450 (Small)

 

Geleidelijk aan klom Meerburg in de tweestrijd en het eerste gevaar kwam van Joep van Vuren. In kansrijke positie vuurde de rechtsbuiten af richting het zijnet. Ook de mogelijkheden daarna kwamen op naam van de routinier en Teylingen wankelde al lichtjes. Ondertussen was het al minder vriendelijk geworden op het veld. Kaarten bleven niet uit en zo werd Ramon Weijers, eenmaal met geel op zak, vroegtijdig uit voorzorg gewisseld aan de kant van de thuisploeg.

Tien minuten voor de pauze leverde rechtsback Joris Smit een vierde puike pass af, waar de van een blessure teruggekomen Mats van der Poel wel heil in zag. De naar rechts uitgeweken spits vond Van Vuren, die op karakter won van zijn tegenstander en raak prikte. Zijn 106de treffer in het shirt van Meerburg, dat moet gezegd, kwam wel tot stand met enige support van doelman Wessel Zonjee. Het deerde Meerburg uiteraard niet, want het probleem lag nu nog meer bij de roodzwarten.

Vlak voor rust kwam Van der Poel een schoenmaat tekort om een prima voorzet van invaller Duuk van der Meer te verzilveren. De 2-0 bleef zo uit, maar duidelijk was op dat moment al dat Teylingen in de tang zat bij het goed georganiseerde en ontregelende Meerburg. Met de 1-0 ruststand was het evenwel nog niet beslist.

IMG_5454 (Small)

 

Na de rust kreeg Teylingen welgeteld een kansje. Bom loste een keer, dit bij hoge uitzondering, maar de verder onzichtbare Dorus van der Voort, toch al maanden goed op dreef, kon niet profiteren. Daarmee was, zo bleek achteraf, de koek ook meteen op. De bezoekers misten creativiteit en Meerburg kon zich moeiteloos staande houden en tevens loeren op de counter.

Halverwege de tweede helft werd het 2-0 en het pleit was direct beslecht. Van der Poel strafte defensief gepruts van Melvin van der Krogt af en liet Zonjee kansloos. Vanaf dat moment viel er op voetbalgebied nog maar zelden wat te beleven. Of het moet de 3-0 in blessuretijd zijn van de ingevallen Justin de Jong. Opstootjes, schwalbes, onderling gekrakeel en onvriendelijkheden voerden de boventoon. Uiteindelijk werd de kleur geel bepalend, maar haalde iedereen het einde van de al met al fletse topper.

IMG_5459 (Small)

Meerburg had de zaakjes, op de openingsfase na, goed onder controle en had eigenlijk weinig te duchten van de belager. Teylingen speelde zonder angel en liet zich volledig uit de wedstrijd spelen. Een kansloze middag was het gevolg en dus kunnen de manschappen van de Roodemolen slechts hopen op de nacompetitie. Een prijs die voor Meerburg ondertussen zou leiden tot een grote teleurstelling.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Smit, Van Diemen, J.Verboon, Weijers (35. Van der Meer), Candido (64.Loos), De Groot, Laan, Van Vuren, Van der Poel (84. De Jong), Van der Voort.

Interview met Mark van Diemen en Ron de Roode:

IMG_5475 (Small)

 

Seven gifts artikel
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten