HomeZaterdagDerde klasseMeerburg redt op de valreep een punt tegen TOGB: 2-2

Meerburg redt op de valreep een punt tegen TOGB: 2-2

-

Tweede klasse C (zo)- Meerburg trainer Ron de Roode had zijn ploeg aan de start van de competitie een plaats bij de eerste vijf toebedacht. De coach zal die doelstelling inmiddels hebben bijgesteld. Een nederlaag in het thuisduel tegen het eveneens in de onderste regionen bivakkerende TOGB werd in de extra tijd afgewend. Jeroen Verboon verlengde een vrije trap van Boris Müller en bezorgde zijn ploeg na een vooral matige eerste helft alsnog de verdiende gelijkmaker (2-2). Verboon mocht overigens nog van geluk spreken dat hij nog in het veld stond. Hij werd in de 22ste minuut gespaard door scheidsrechter Van der Spoel toen hij een doorgebroken TOGB aanvaller onreglementair stopte waar een rode kaart zeker mogelijk was geweest.

meerburg-togb1014_061116

De Roode baalde vooral van de doelpunten die zijn ploeg tegen kreeg. ,,We geven de goals veel te gemakkelijk weg. Vooral de 0-1 (van TOGB-er Rob Gerritsma) was verdedigend gezien een drama.” De spits zette de complete achterhoede van de zwartwitten op het verkeerde been. De Rijndijkers, zonder de geblesseerde Mats van der Poel, creëerde in de eerste helft niet een echte kans. De Roode: ,,We speelden voor rust veel te onrustig en hebben veel te weinig gebracht. Alleen bij vlagen zag ik het voetbal dat ik graag wil en de ploeg kan laten zien.”

meerburg-togb1023_061116

De bezoekers waren in de eerste 45 minuten verreweg de gevaarlijkste ploeg. Het lukte de thuisploeg zelden een goed lopende aanval op te zetten. De ploeg van De Roode mocht in de halverwege de eerste helft niet mopperen toen een mislukt schot voor de voeten van de vrijstaande Van der Burg belandde. De speler miste echter de opgelegde  kans. De verdiende 0-1 in de 33ste minuut kwam niet veel later. Daar liet TOGB het, gelukkig voor Meerburg, in de eerste helft bij. De gastheren stelden daar veel te weinig tegenover en kregen de handen van het thuispubliek niet op elkaar.

Na rust ontpopte zich een veel beter spelend Meerburg. Het werd een echte wedstrijd nu. Het betere voetbal van de thuisploeg werd na een uur beloond toen Duuk van der Meer, die een corner van Justin de Jong knap binnen kopte: 1-1. Onmiddellijk daarop lieten de bezoekers een grote kans op 1-2 liggen. Gerritsma was de complete verdediging van Meerburg, inclusief doelman Patrick Bom, te snel af, maar faalde hopeloos. Ook de ploeg van De Roode was dichtbij een voorsprong, maar Yannick de Groot zag zijn schot door de paal gekeerd worden.

meerburg-togb1013_061116

Inmiddels had Joep van Vuren zijn intrede gedaan. De clubtopscorer nam vorig jaar afscheid, maar heeft zich bereid verklaard bij personele problemen weer beschikbaar te zijn. Maar ook hij kon  niet verhinderen dat de mannen uit Berkel en Rodenrijs op voorsprong kwamen. Alweer was het Gerritsma die doelman Bom kansloos liet (1-2). De ploeg had definitief afstand kunnen nemen van de gastheren, maar kreeg in de slotfase alsnog de verdiende gelijkmaker achter de oren. Verboon was de gevierde man bij de zwartwitten.

meerburg-togb1062_061116

De Roode: ,,We hebben zeker in de tweede helft uitstekend gevoetbald. Het gelijkspel was zeker verdiend. Zonder Mats van der Poel missen we een stuk ervaring. Daarentegen doet de 19-jarige Jorge Bonekamp het goed in de spits. Ook Van Vuren is belangrijk voor onze ploeg. Hij kan een wedstrijd open breken. Ondanks dat het lastig gaat, hebben we het goede gevoel dat we erin blijven.“ De Roode is duidelijk tot inzicht gekomen dat zijn doelstelling niet haalbaar was. Realisme in het voetbal is soms ver te zoeken. Bij de trainer van Meerburg ss het zeker wel aanwezig.

Basisopstelling Meerburg: Bom; Paulides, Verboon, Müller, Brandsma, Van der Meer, Justin de Jong , Kevin de Jong, Bonekamp, De Groot, Van der Voort.

Foto’s: J.P.Kranenburg (zie ook zijn fotoreportage elders)