Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Mentaal ijzersterk DoCoS wint ook van Floreant

Mooi artikelbanner
Catsanddogs artikel

Derde klasse A (za)- Een opeenstapeling van tegenslagen kon DoCoS niet deren deze zaterdag. Onverstoorbaar en onverzettelijk toonden de mannen van Nico van der Salm dat zij kampioenskandidaat nummer een zijn in de derde klasse A. De 2-0 winst was geen gemakkelijke, maar bijzonder verdiend.

docos-floreant 089 (Small)

De wedstrijd tegen Floreant zat ingeklemd tussen de klappers tegen Kagia en Kouderkerk, maar, zo waarschuwde Van der Salm vooraf, Floreant heeft een zeer goed voetballend team dat zich niet zo gemakkelijk opzij laat zetten.  Geen gemakkelijk tussendoortje dus, zo betoogde de Leidse oefenmeester. Zijn gelijk kwam al snel.

Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

docos-floreant 035 (Small)

Het eerste half uur liet twee goed georganiseerd spelende ploegen zien, die niet voor elkaar onder deden. De grootste kans was er een voor Floreant. Keeper Mitchel  van Abswoude kreeg een wat ongelukkige terugspeelbal en reageerde niet alert genoeg. Spits Houssain El Zeryouh, ex-ARC’er, deed dat wel en  leek het leer in het verlaten doel te tikken. Verbijsterd keken de bezoekers toe hoe de bal het doel voorbij rolde en over de achterlijn verdween.

docos-floreant 116 (Small)

DoCoS liet zich ook niet onbetuigd en doelman Stefan van der Meer moest zich een paar keer van zijn beste kant laten zien. De thuisclub leek steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen toen het na een half uur met tien man verder moest. De al in de vijfde minuut voor Melvin van Gent ingevallen Rob Noort was in een paar duels stevig aangepakt zonder dat de scheidsrechter had gefloten. De opgekropte frustratie uitte zich in een grove overtreding die rood tot gevolg had. DoCoS werd gedwongen zich wat te laten terugzakken en compacter te  gaan spelen. Dan maar op de counter was de gedachte. Niet zo’n gek idee want vlak na deze tegenslag scoorde Nils Slingerland na een slim steekpasje van de onvermoeibare Chris van Empel. De man in het zwart had al naar het midden gewezen toen Floreant hem wees op de grensrechter die met zijn vlag omhoog stond. Op diens advies werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Een hard gelag voor de roodwitten.

docos-floreant 012 (Small)

Het zonnetje leek DoCoS dan toch toe te lachen toen in de tweede helft een penalty werd toegekend. Dat buitenkansje zou Melvin Zweistra zich niet laten ontgaan, zo was de verwachting in het Leidse kamp. Zijn strafschop was er echter eentje in de categorie zeer zwak, het rollertje ging hopeloos naast. Ook deze tegenslag kreeg de thuisploeg niet klein en bleef kien voetballen . Waar Floreant in de eerste helft nog liet zien een slim en goed spelend team te zijn, daar schoten ze tekort wat betreft het omgaan met een man meer situatie. Teveel en te traag werd er vooral in de breedte gespeeld, diepgang en dreiging ontbraken.

docos-floreant 064 (Small)

DoCoS werkte zich het snot voor de ogen en dook regelmatig dreigend op voor het doel van de Boskopers. De 1-0 ontstond echter uit een standaardsituatie: aanvoerder Danny Maaskant was zoals altijd in het doelgebied te vinden bij een corner van zijn ploeg. Hij was het die een kwartiertje voor tijd de bevrijdende treffer scoorde. Floreant besloot nog een keer alle krachten te bundelen en het werd nog hachelijk voor de Leidenaren. Michael van Voorthuizen  behoedde zijn team voor de gelijkmaker door een bal van de lijn te halen. Een gelijkmaker was zeker mogelijk geweest. De van een langdurige blessure teruggekomen en ingevallen Tim Gonlag stelde op zeer fraaie wijze de zege zeker. ‘Een eredivisiegoal’ zo omschreef iemand uit het publiek zijn omhaal in de kruising.

docos-floreant 101 (Small)

De vreugde was groot in het Leidse kamp, zeker na het horen van de uitslag van de wedstrijd die de concurrenten tegen elkaar hadden gespeeld. Door het gelijke spel in Lisserbroek bij Kagia-Koudekerk (uitgebreid verslag volgt, red.) liep DoCoS twee punten uit. Bij winst volgende week uit tegen Koudekerk kan de penningmeester van DoCoS  de bubbeltjes alvast met potlood op het boodschappenlijstje zetten.

DoCoS-Floreant: 2-0 (0-0) 75. Maaskant 1-0, 85. Gonlag 2-0.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Maaskant, Peet, Zweistra (63. Schiebroek), Van Empel, Van Gent (7. Van Noort), Slingerland (81. Gonlag), Bouwmans, Ravensbergen, Overvliet.

Floreant: Van der Meer, Warmerdam, Van Herk, Van Wijk, Van den Hoogen, Brouwer, Tol, Sluijs, De Bruijn, Houdijk (62. Hilgeman), El Zeryouh.

Scheidsrechter: Visser. Toeschouwers: 100.

Note redactie: op onze app is een interview te beluisteren met de maker van het eerste Leidse doelpunt, Danny Maaskant!

Foto’s: met dank aan fam. Van Abswoude

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten