HomeZaterdagDerde klasseMomenten zijn belangrijk bij Rijnland-Van Nispen: 1-1

Momenten zijn belangrijk bij Rijnland-Van Nispen: 1-1

-

Derde klasse A (zondag)-Kantelpunt in de wedstrijd Rijnland-Van Nispen was de rode kaart voor Rijnland verdediger Dave Mink. Na een spijkerharde overtreding kon hij inrukken. Trainer Paul Pikaar was not amused en dat was begrijpelijk. Tot op dat moment stonden er twee gelijkwaardige teams op het veld en de thuisploeg koesterde een 1-0 voorsprong. Een zege leek binnen handbereik. Na de uitsluiting moest Rijnland terug en gokte op de counter. Uiteindelijk bleek een gelijkspel het maximaal haalbare voor de Leidenaren.

Niet alleen de rode kaart van Mink was een cruciaal moment in deze wedstrijd. Ook de fout van de keeper van Van Nispen was er zo een. Bij een hoge bal tastte hij mis en via de schouder van Jeffrey Smeele en een onnavolgbare kluts belandde de bal in het doel. De 1-0 kon men met een beetje goede wil verdiend noemen. Rijnland was een tikje beter dan de bezoekers en  vooral in de eerste helft snelde Danny Kromwijk telkens langs zijn directe bewakers en speelde de arme Van Nispen verdediger helemaal tureluurs. Van Nispen beet van zich af en keeper Mario van der Pluym bevestigde zijn goede vorm van dit seizoen. Toch moest hij niet lang voor tijd capituleren bij een vrije bal van invaller Max Oostenrijk.  Van een afstand bezien was de bal houdbaar. In hoeverre kun je een keeper die misser kwalijk nemen als er een rare stuit in de bal zit en het leer hard doorschiet? Net daarvoor had Van der Pluym met een zaalvoetbalreflex nog de gelijkmaker voorkomen.

Dan was er nog het moment van man of the match Danny Kromwijk. Een kleine tien minuten voor tijd speelde Boudewijn Kamphues hem vrij voor de keeper. Een kalme schuiver had de keeper kansloos gelaten, Kromwijk schoot echter hard en net over. Een gemiste kans in de meest letterlijke zin van het woord. Moet Kromwijk zich diep gaan schamen? Hij speelde een fantastische pot. Kun je het hem verwijten dat hij na tachtig slopende minuten de rust niet bewaarde? Samen met aanspeelpunt Kamphues had hij voor zoveel benauwde momenten voor de defensie van de gasten gezorgd.

Ook de leidsman had zijn moment. Hij floot voor hands van een Rijnland speler waar hij dat een paar minuten eerder verzuimde hetzelfde te doen bij een dito overtreding van een speler van De Zilkers. De 1-1 kwam uit de toegekende vrije trap voort. Ging de man met de fluit hier ernstig de fout in?

Het is zo eenvoudig de zwarte piet toe te spelen in een wedstrijd van negentig minuten. Toegegeven: de actie van Mink was niet slim te noemen en het was er eentje met verstrekkende gevolgen. Er waren echter meer cruciale momenten bij Rijnland-Van Nispen. De 1-1 die uiteindelijk op het bord prijkte was een uitslag waar vriend en vijand vrede mee kon hebben. Beide ploegen handhaven zich in de middenmoot en dat is een dikke pluim voor vooral de ploeg uit de Morsch waard.

Rijnland-Van Nispen: 1-1. 12. Smeele 1-0, 73. Van Oostenrijk 1-1.

Rijnland: Van der Pluym, De Groot, Heemskerk, Mink, Dros, Smeele (46. Van der Pompe), De Rooij (70. Oomen), Koelink, Kamphues, Cerdijn, Kromwijk.

Van Nispen: De Groot, Van Westerop, Krupic, Witteman, Meiland, Nederstigt, Vleugel, Geerlings, Verhoeven, Van den Berg (75. Oostenrijk), Otte.

Scheidsrechter: Van Delft. Toeschouwers: 125.