vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseNiels van den Berg (Voorschoten'97,zo): ,,We moeten het zelf afmaken”

Niels van den Berg (Voorschoten’97,zo): ,,We moeten het zelf afmaken”

-

Nacompetitie- ,,Wat een belabberde wedstrijd was het vanmiddag uit tegen Charlois, ongelofelijk. Het was een duidelijk gevalletje van onderschatting en onze slechtste wedstrijd van dit seizoen. Mogelijk komt die onderschatting door wat we zondag 29 mei van ze hebben gezien uit bij Concordia waar ze 3-2 verloren. Nu werd het 1-1 nadat we kort voor tijd zelfs op 1-0 stonden. We moeten zondag 12 juni thuis tegen Concordia minstens gelijk spelen dan blijven we komend seizoen ook lekker in die zondag tweede klasse ballen”, aldus de rappe aanvaller en topscorer Niels van den Berg van het zondagteam van Voorschoten’97.

Na de gewonnen beslissingswedstrijd tegen het Haagse traditierijke HVV, dat daarmee naar de derde klasse degradeerde, de dubbele winst op v.v. SJZ, periodekampioen uit de derde klasse, wachtten er nu twee goede periodekampioenen uit de derde klasse op Van den Berg en zijn voetbalmaten. Zondag 5 juni was uit het Rotterdamse s.v. Charlois de eerste tegenstander. Ze waren tweede geworden in hun poule met 56 uit 26 en een doelsaldo van 69-34. Van den Berg: ,,Ze speelden veelal met de lange bal van achteruit. Die werd verzorgd door hun laatste man. En hij probeerde elke keer de bal achter onze verdedigers te leggen waarna ze gingen rennen, een lastig te bespelen spelletje. Bij ons kwam het er de eerste helft helemaal niet uit.”

Voorschoten’97-trainer Huub van Oostrum Soede moest vooraf weer wat spelen met zijn opstelling want Bryan Hilders en Mike Nikic waren door het aantal gele kaarten voor één wedstrijd geschorst en de zeer balvaste centrumspits Michael Kers was nog met vakantie. ,,Dan missen we toch de makers van in totaal vijftien doelpunten dit seizoen. Daarom is het goed om te weten dat we zondag 12 juni in de beslissende thuiswedstrijd tegen Concordia voor het eerst dit seizoen echt helemaal compleet zijn. En als we deze eerste helft dan ook nog twee grote kansen missen dan ga je doodleuk met 0-0 de rust in”, sprak de Voorschoten’97-vleugelaanvaller.

VS 4

Trainer en spelers van Voorschoten’97 hadden er in de rust zeker het volste vertrouwen in dat de missie ondanks het belabberde veldspel zou slagen. Van den Berg: ,,Die goal komt er toch wel, dat blijkt bij alle wedstrijden dit seizoen en zeker ook bij de beslissingswedstrijden. Achterin lekker sober spelen en gokken op de rappe counter waar we patent op hebben, dat was de aanpak voor na de thee.”

Wat schoten van afstand waren in de tweede helft lang de enige mislukte wapenfeiten van de kant van Voorschoten’97 tot enige minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hagen. Van den Berg: ,,Een schitterende counter, opgezet door Frank van den Heuvel die zijn man passeerde zoals een auto aan de rechterkant een vluchtheuvel, kwam bij mij terecht. Een stapje terug van mij in de zestien en ik had de bal voor het intikken, 0-1. Dan verwacht je toch de pot uit te kunnen spelen, wetende dat je tweede klasse kan blijven spelen?”

Maar het liep allemaal anders want in de 92e minuut werd na een corner van Charlois het ingebrachte schot van richting veranderd. De Voorschoten’97-aanvaller: ,,Via mijn rug verdween de bal onhoudbaar voor onze doelman in de andere hoek van het doel. Dat betekende de 1-1 en dé strohalm waar allen uit de Rotterdamse wijk Charlois zo naar hunkerden. Onze doelman zei na afloop ook dat de bal er anders ook wel had ingegaan. Bij het eindsignaal betekende het dat de aanwezige Concordia-spelers en –supporters helemaal uit hun panty konden gaan want zij waren met dit resultaat al gepromoveerd naar de tweede klasse.”

Het Delftse Concordia was dit seizoen derde in hun poule met 53 uit 26 met een fantastisch doelsaldo van 82-38. Voor deze ploeg van trainer Rinus Schrijver is er zondag 12 juni om 14.00 uur op sportpark Adegeest in Voorschoten niets meer te winnen of te verliezen. Van den Berg (laatste foto): ,,Dat maakt zo’n laatste beslissende wedstrijd altijd extra moeilijk. En ik herkende vandaag ook een aantal spelers van hen, want vroeger speelden we ook tegen hen in de tweede en derde klasse. Zo zullen zij ons ook wel kennen van die potjes. Gelukkig wonnen we de strafschoppenserie vanmiddag van Charlois met 5-4. Dat kan beslissend zijn als we met één doelpunt verschil zouden verliezen komende zondag. Want Charlois verloor eerder met 3-2 uit in Delft. Maar met minstens een gelijkspel spelen we ons zelf veilig in de tweede klasse. En met een compleet team kunnen we de toeschouwers een mooie afsluiter van dit seizoen geven. Jullie komen toch zeker ook kijken?”

VS 2

Na afloop vanmiddag was er lang onzekerheid bij de spelers en begeleiders van beide teams. Was behalve een 0-1 thuisnederlaag tegen Concordia een 1-2 nederlaag of welke uitslag dan ook zondag 12 juni met één doelpunt verschil voldoende voor lijfsbehoud? Van den Berg: ,,We willen ons niet laten verrassen door de K.N.V.B. met een ‘Warmundaatje’ dus maandag 6 juni hangt ons bestuur al aan de lijn. Zekerheid voor alles, maar wij kunnen het zelf ook gewoon afmaken dan is al dat gedoe overbodig.”

Verslaggevers van deze website zullen zeker deze laatste Voorschotense balomwentelingen van het seizoen 2015 – 2016 gaan volgen. ,,Reken maar dat we er zin in hebben, tot zondag!”, reageerde de topscorer met een fraaie geestelijke uitsmijter in dit vraaggesprek.

Note redactie: wedstrijdverslag volgt nog!

VS 5

 

 

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read